31

Re: Nador konecnika a absces.

OK, dakujem za radu, uz som znizila, dufam, ze sa mi ta crevna mikroflora co najskor napravi. Probiotika (2x 30mld na noc s kuskom jablka, tie co odporucate Vy), beriem, takisto aj citrusove pektiny a psyllium.

Mam na Vas este otazocku... Jedine z toho, co ste mi uplne na zaciatku odporucili, co som este neobjednala, je collostrum. Citala som obsah a je tam napisane, ze to obsahuje rastovy faktor. Nebude to mat negativny vplyv na moj nador? A nebolo by dobre, keby som uzivala aj nejaky multimineral/multivitamin? Alebo aj samostatne pripravky, len neviem ktore... Mozete mi prosim poradit?

Dakujem smile

32

Co sa tyka collostra a rastoveho faktoru, tam to nie je tak jednoznacne, rozne lekarske nazory sa tam znacne lisia. Ja osobne sdi myslim, ze dobre vlastnosti collostra aj v romto pripade prevazia moznost rychlejsieho rastu nadorov, lebo napr lactoferrin v colostre znacne potlaca aj rakovinne bunky.
Takze ak mas z toho obavy, este je tam dost inych, kde nie je ziadna kontraverzia.Napr triphala a aloe.

33

Dakujem, triphalu a aj aloe mam uz objednane.

A nejake mineraly myslite ze by som mala brat? Alebo este ine vitaminy, okrem tych klasickych ako je C, E, D-3 a pod? Alebo napriklad taky B-komplex a rybi olej? Smie sa uzivat pri rakovine?

34

Niet ziadneho doplnku potravin, ktory by si nemohla pri rakovine pouzivat.

35

Niekde tu na Vasom fore, ale uz neviem presne v ktorej teme som citala takyto Vas nazor: "Co sa tyka zapalov a hnisania, ja ho tou zmesou viem odstranit aj transdermalne, tj bez porusenia koze. Hnis, ked sa sterilizuje a rozlozi enzymami v tele, vie telo odstranit aj samo. Lekarsky nahlad, ze hnis treba vzdy nechat vytiect von(drenaz) dnes uz nie vzdy plati." Mysleli ste tym aj napriklad tvrde opuchy, z ktorych by sa neskor mohol vyvinut absces? Stale sa mi nieco take totiz pri konecniku tvori, aj ked som uz zvysila enzymy, aj psyllium a podobne beriem, aj protizapalove a antibakterialne pripravky. A tou zmesou ste mysleli kokosovy olej s GSE, alebo musi byt aj praskovy cukor?

Zaroven Vam a celej Vasej rodine chcem popriat krasne vianocne sviatky.

36

Nuz ja ako cukrovkar mam problem s hojenim ran uz dlhe roky. Aj len obycajny stipanec od komara sa po case premenil na hnisavu ranu a nechcel sa zahojit mesiace. Tak som skusil radu dr Whittakera, ktory hoji cukrovkarske bercove vredy uz davnejsie tym, ze ranu pokryl cukrom. On to ma tiez este zo Stareho Egypta, kde pouzivali suseny praskovy med na rany s uspechom.Med ale nie je obcas sterilny a mava velmi rozne zlozenia, preto skusil praskovy cukor a voila!-uspech.
Ja som to trochu vylepsil tym, ze sam primiesal do cukru kokosovy olej a dal tam aj par kvapiek citricidalu(GSE), lebo mi ten cukor opadaval dole. Pouzivam to uz roky a pomaha to aj transdermalne, na hnisave vyrazky.
V tvojom pripade by som tu zmes dal do formy, schladil aby stuhla a tak vyrobil cipky na rektalne pouzitie. To by mohlo na tu oblast pomoct.
Inac proti hnisaniu napr pod zubami alebo aj inde na tele pouzivan iontoforezu striebra, ktora je tiez velmi uzitocna a ucinna.
http://www.rng.nazory.eu/zapal-hnisania-a-striebro

Naposledy upravil: RNG (2011-12-24 15:17:20)

37

Tu iontoforezu so striebornou lyzickou skusam od vcera, videla som to na Vasej stranke uz davnejsie, len som si stale myslela, ze to je velmi komplikovane zostrojit, az mi to nakoniec bez problemov vcera zostrojila moja mama (dufam, ze spravne smile ), tak som uz parkrat skusala. Pisete, ze viackrat za den niekolko minut... Myslite tym tak 3-5 minut? Ci viac? Alebo cim castejsie a dlhsie, tym lepsie? Mam staru, asi  40 rocnu (mozno aj viac) striebornu lyzicku s puncom 800. Neviem sa nikde dopatrat, ci to ma v sebe nejake primesy alebo nie. Neviete prosim Vas nieco o tom?

Na ten moj opuch, co mam nad konecnikom (kde mi sterom zistili toho zlateho stafylokoka) natieram raz denne kokosak s GSE, len akonahle to natriem, zacne to dost intenzivne drazdit (bolest, stipanie), je to normalne? To akoze ucinkuje? Alebo je to zle? Taka ista reakcia nastane, ked si napriklad dam na to obklad z nechtika a vlastne hocico. Ten rez z chirurgie (ked mi to cisitili a druhykrat narezavali kvoli steru) mam stale akoby zapaleny, taky do biela, akoby hnis a posledne dni, ako natieram kokosak, mi pripada, ako keby sa zapaloval este viac. A pritom to bolo narezavane uz minimalne mesiac a pol dozadu. Je to normalna reakcia na to natieranie? Mozem aj na takto zapaleny opuch davat tu striebornu lyzicku? (lebo zatial to skusam len na tvrdy opuch, co sa vytvoril vedla tohto opuchu).

Vopred velmi pekne dakujem.

38

Zmes kokosaku a GSE by nala obsahovat na kozu 3 kvapky GSE na lyzicu kokosaku. Na sliznice samozrejme ovela menej, tam odporucam max 6 kvapiek na deci kokosaku a velmi dobre premiesat. Dnes sa pri operaciach casto na miesta nanesie nemocnicna nakaza, najma atb vzdorna odroda zlateho stafylokoku(MRSA). Na stastie, aj strieborne iony aj citricidal ju vedia znicit.
Ja pouzivam ciste striebro(999 alebo 99.99%) ale obcas  aj komercne zliatiny, kde je len striebro a med a neobsahuju ani olovo, arzen, nikel by mali byt OK. Pravdepodobne teda aj punc 925, bez niklu, je OK.
Kedze neviem, co obsahuje tvoja lyzicka puncovana 800, nemozem sa na to vyjadrit.

39

A kde by som si to prosim Vas mohla ist dat skontrolovat, co ta lyzica okrem striebra obsahuje? Myslite, ze zlatnik by to mal vediet? A da sa to vobec zistit?

A priblizne po akom dlhom case by sa mi mohlo podarit toho zlateho stafylokoka znicit? Viete, nechcem si znova dat robit z toho opuchu ster, pretoze ked mi to robili minule, len mi to tym narezanim rozdrazdili, cim to este viac opuchlo a odvtedy mam aj vacsie bolesti. "Funguje" to tak, ze ked stafylokok zmizne, mal by hned az opuch zmiznut, alebo to az casom?

40

Ak si Bratislavcanka, tam je statny skusobny ustav, kde mi skusali svojho casu dovozove strieborne sperky, tam vedia robit rozbory a pripadne ti poradit, kto ma ciste striebro, napr v ingotoch alebo drotoch.Mozes si to aj vygoglit. Iste na Slovensku niekto predava aj ciste striebro a tebe staci par gramovy maly pliesok.
Ak znicis stafylokoka, pripadne aj ine mikroby, co tam mozu byt, samozrejme opuch sa postupne vstrebe, enzymi tie materialy rozlozia.

41

No konecne som dnes zohnala u jednej zlatnicky maly strieborny pliesok 925 s medou. Tak by to hadam malo byt v poriadku. Povacsinou mi v zlatnictvach ani nevedeli povedat, co ich strieborne vyrobky obsahuju. Ale to je tak u nas, byvam v malom meste, tak sa ani velmi necudujem...

Vcera mi prisla z iHerbu triphala, tato: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … /4546?at=0 Mohli by ste mi prosim napisat davkovanie? Neviem to nejak nikde najst. A takisto mi prisiel ten vytazok z vilcacory Prima una de gato, zacala som 2 kvapkami, postupne zvysujem na 20, 2x denne, ako pisete, dnes som na 5 kvapkach, ale akosi mi hned zacalo viac nafukovanie, je to normalne? Inac som dnes pridala aj oreganovy olej od Now, sice som doteraz brala nas Candimis, ale ten asi nie je az tak ucinny. Ale tiez zatial prve dva dni len 3x 1 kapsulu, nie hned 2, aby som nemala reakciu. No ale to nafukovanie aj tak prislo.

Dakujeeeeem.

42

Ucinna davka carvacrolu je 3 x 200 mg, pre to ten candimis nie je dost ucinny, lebo nedostanes dostatocnu davku carvacrolu.
Nafukovanie je zalezitost zmien v crevach a vyberu potravin, tiez mnozstva vlaknin v jedlach, z toho si docasne nic nerob.Vybudovanie spravnej crevnej flory aj pri brani najsilnejsich probiotik a hromady mikrovlaknin trva nejaky cas. Jedna sa totiz o rozmnozenie par stoviek miligramov probiotik na vyse 1 kg, a na to treba vela potravy pre probiotika a nejaky ten cas.
Na triphalu odporucam brat 2 x 1 gram, tj 2 x 2 kapsule z uvedenej znacky

43

A ked mam doma arabinogalaktany (od Swanson) a aj psyllium, mam obidvoje brat 3x denne? Psyllium viem, ze nalacno, ale aj tie arabinogalaktany? Mohla by som ich napriklad brat naraz spolu v jeden cas? Nejak mam tych pripravkov vela a pomaly stracam prehlad co mam kedy brat, aby to posobilo co najlepsie.

A ked zoberiem nalacno enzymy (na cistenie), mozem v nasledujucej hodine a pol, ked sa nesmie jest, alebo v tych 2 hodinach pred uzitim enzymov zobrat nejake pripravky? Napriklad extrakt z olivovych listov, ester c alebo prima una de gato? Nespotrebuju sa na travenie tych pripravkov?

Dakujem.

44

Vlakniny sa spracuvaju najma enzymom celulazou a zamorenie tela su obvykle bielkovinne zhluky, tuky a ine komplexne latky. Takze sa neboj brat bezne enzymi s mikrovlakninami.
Jedine, kde to neodporucam je pri boji proti candide, kde enzym ako Candex beries bez vlaknin, aby sa na tie vlakniny nespotreboval.Nakoniec to hovori aj navod na nom, pouzit medzi jedlami.
Pre istotu neber spomenute antimikrobialne spolu s enzymami, nemam ani sajnu, ktore enzymy by ktory antimikrobialny mohli rozlozit.V nich je hromada roznych latok.....
Ester C asi mozes brat s tym, aj vitamin E a D-3.

45

Prosim Vas, co to znamena, ked pri iontoforeze s tym striebornym plieskom sa mi na tom pliesku, na miestach, kde prikladam na opuch, robia take male cierne fliaciky? Prikladala som to dnes na ten opuch, na ktorom je aj ten hnisavy rez z chirurgie, neviem ci presne nan, lebo si tam nevidim, ale priblizne tam urcite a zakazdym na striebornom pliesku pribudli nejake drobne cierne fliaciky. Vodou sa nedaju umyt. Co to prosim Vas znamena? A ako sa daju tieto fliaciky odstranit? Alebo ich odstranovat netreba? Dakujem.

46

Netreba odstranovat, to su len kyslicniky na striebre z potu. Bud si ista, ze mas pliesok zapojeny na plus baterie.

47

Dobry vecer. Na plusko ten pliesok zapojeny mam, dufam len ze spravne, to ma byt zapojene len obycajnymi drotikmi? Skusala som to jazykom otestovat, ci to mam naozaj dobre zapojene, lebo ked to prikladam na opuchy, tak necitim viac menej nic, mozno kvoli tomu, ze ma to tam skoro stale boli, tak to bol trosku iny pocit, ked som drzala v ruke tu obycajnu lyzicu, ako ked nie, ale o nejakom stipani alebo niecom takom nemozem hovorit. Len som to na tom jazyku citila jednoducho inac. Tak dufam, ze je to ok, alebo sa to da este aj nejak inac odskusat?
Vcera a dnes som to prikladala aj na ten zahnisaveny opuch a dnes cez den ma to zacalo aj viac boliet, akoby sa to viac zapalovalo, stipalo to, mokvalo, je to normalna reakcia na liecbu? Velmi pekne dakujem.

48

Nuz mne to pracovalo napr na hnisanie pod zubom tak, ze to postupne zmizlo, za tyzden-dva sa mi zuby celkom  upevnili v okostici
. Ja som mal samozrejme na zaciatku do obvodu zapojeny ampermeter a cital podla vlhkosti kontaktu a zvierania druheho polu v ruke 0d 50 mikroamperov do 2 miliamperov, ked sa mi zjavili flaky popalenin na mieste elektrod.
Tak som zisiel nizsie s prudom, zaradenim do obvodu odpor( mal som 9 voltovu baterie a 15 kiloohmovy odpor, co limitovalo prud pod maximalne 0.6 mA, a to nestipalo nijak extra, tj nevytvaralo ziadne flaky(popaleniny)).
Takto to pouzivam obcas uz par rokov, s uspechom zakazdym aj na herpes na pere, aj na hnisave podkozne vyrazky a parkrat aj na podhnisane zuby.

49

Tak dufam, ze to mam zapojene dobre smile
Medzicasom mi prisli aj doplnky na protiparaziticku kuru podla dr. Clark, myslite ze to mozem zacat v takejto situacii uzivat? Myslim ten zapal a opuchy a vsetko s tym spojene... Kedze vlastne ani neviem, co je pricinou toho zapalu (okrem toho zlateho stafylokoka). Mozu byt toho pricinou aj parazity? Priblizne pred 3/4-rokom ma asi mesiac dost intenzivne svrbelo v konecniku, robila som si vtedy denno denne kupele v MMS, svrbenie preslo, ale ci nejake parazity mam, alebo nie, to netusim.A takisto som sa zacala z nicoho nic v noci budit (predtym ako som vecer zaspala, ma az rano budik zobudil) a to je vraj tiez jednym z priznakov parazitov. To nocne budenie mi ostalo mimochodom dodnes, ale myslim, ze to moze byt aj bolestou z opuchov, ktoru mam hlavne v noci. A ked som bola teraz v septembri v nemocnici, po tych vsetkych chemikaliach a narkozach som mala v oku asi zo 5 takych tenuckych nitiek, na jednom fore pisu, ze to su parazity, neviem co je na tom pravdy. Ale teraz to uz nemam.
Alebo mam radsej pockat, kym sa ten zapal aspon trosku zmierni? Asi pred par dnami som k predoslym pripravkom pridala protokol dr. Berksona na pecen, pomalicky zvysujem samento (momentalne som na 16kv, vecer dam 17), tak sa trosku bojim, ze ked pridam aj protiparaziticku kuru, ci nebudem mat velke reakcie...

Vopred velmi pekne dakujem a zelam pekny den.

50

Pockaj mesiac, neda sa vsetko robit naraz.

51

Ok, pockam teda. Dakujem.

52

Chcela by som vas poprosit o vas nazor. Podla vasich odporucani uz dlhsie jem tvaroh zmiesany s lanovym olejom (podla dr. Budwig), niekedy aj s pomletymi lanovymi semiackami, 2x denne. Nemoze to, ze jem tolko vela mliecnych vyrobkov denne (predtym som jedla mliecne vyrobky len velmi malo, obcas nejake syry) mat suvis s tym, ze mi odspodu ide tolko vela hlienov? Viem, ze tam mam nakazu, ale tie mnozstva hlienu su strasne. Neda sa ten lanovy olej uzivat s niecim inym ako s mliecnym vyrobkom? Pocula som, ze by sa to mohlo aj napriklad zmiesat s cibulou alebo cesnakom, ze tie tiez obsahuju siru, neviete o niecom takom? Mam totizto pocit, ze ked obcas tu tvarohovu zmes nezjem, tak tych hlienov ide chvilku trosicku menej. Ale moze to byt len nahoda, neviem posudit. Velmi pekne dakujem.

53

Nuz aby si mala mensie problemyu s mliecnymi vyrobkami, ber enzymi na mlieko=Dairy enzymes. Hlieny znamenaju obrannu reakciu tela vovi niecomu, ci uz alergenu alebo nejakej mikrobialnej cinnosti. Je to sice varovny priznak, ze nieco nie je v poriadku, ale spravny, lebo tak sa telo brani.
Ber menej tvarohu a rozmiesaj to az do penista v mixeri.
Zdroje siry su rozne, ale neviem ti povedat, co by plne zastupilo ten tvaroh, na to by bolo treba plno vyskumu, to neide len tak, zialbohu.

54

A je nejaky rozdiel medzi hustymi hlienami a takymi vodavymi? Lebo neviem preco, ale raz su take, raz take a este aj niekedy tmavsie, niekedy je v nich ako keby aj trosku krvi, niekedy su bledsie, pritom myslim, ze kazdy den robim v podstate to iste a aj beriem tie iste doplnky. Cim to prosim vas moze byt? Prepacte, ze vam stale davam taketo prihluple otazky, ale uz to u mna trva dost dlho a stale sa zamyslam nad tym, co sa tam vlastne deje. Pekny vecer a dakujem.

55

To je na mna priodborne.Telo vylucuje hlieny podla potreby. Pokial v nich nie je primes alebo nejake mikrobialne zlozky, su viacmenej biele=priesvitne.Ale v crevach je vzdy hromada mikrobialnej cinnosti, tj zriedkavo hlieny odtial su bezfarebne.

56

Dakujem za vas nazor.

57

OK

58

Pan RNG,
chcela by som Vas poprosit o Vas nazor. Myslite si, ze je lepsie uzivat oxidanty (MMS) a antioxidanty striedavo po dni, alebo po viac dnoch, napriklad 3 dni oxidanty, 3 dni antioxidanty? Alebo striedat po viac dnoch? Mam v tom totizto trosku (trosku dost) chaos, na oficialnych strankach pana Humbla som sa o ziadnej pauze v uzivani MMS, kedy sa beru antioxidanty, nic nedocitala, niekto tvrdi, ze treba striedat den oxidanty/den antioxidanty, niekto ze brat oxidanty nepretrzite a kazdy den, cca 3 hodiny po poslednom uziti oxidantu si dat megadavku antioxidantov (ale to nie je mozne na to kvantum pripravkov, co ja uzivam) a napriklad na Damianovej stranke je tento clanok: http://www.badatel.sk/index.php?option= … ;Itemid=45 , kde sa pise, ze striedanie po viac dnoch. Ja viem, ze Vy MMS, kedze je nie je potravinovy doplnok neodporucate, prosim Vas preto o ciste Vas nazor co sa tyka posobenia oxidantov a antioxidantov voci sebe a na ludsky organizmus. Takisto Vas chcem poprosit o Vas nazor na uvedeny clanok, mam totizto pocit, ze tie zapaly su presne moj pripad, moje problemy so zapalmi zacali totizto presne v obdobi brania MMS v septembri a priznam sa, brala som prilis malo antioxidantov v pomere k MMS. Teraz sa snazim to robit dobre, aj ked sa moje zapaly vlecu napriek vsetkym pripravkom so mnou dalej, tak by som nerada urobila zas nejaku chybu a nejak to konecne doriesila. Alebo je mozne, ze clovek moze mat velke zapaly v tele kvoli tomu, ze berie az prilis vela pripravkov a telo nestiha? Ma sa vtedy "ubrat"? Dakujem velmi pekne. Pekny den.

59

Zapaly su nasledky alebo mikroorganizmov, parazitov alebo nejakeho zamorenia, tj nahromadenia neziaducich latok v tele. Daju sa potlacit do znacnej miery roznymi protizapalovymi, ale je dobre zaroven odstranit ich priciny.
Medzi neziaduce latky mozu patrit napr aj bielkovinne zhluky, ktore nie su priamo skodlive, len zavadzaju. Aj ine latky, najma tukorozpustne a slaborozpustne mozu sposobovat taketo zamorenie, prikladom je napr nahromadenie kyseliny mocovej, co moze viest az ku dne.
Oxidanty su velmi uzitocne na potlacenie roznych mikrobov a sluzia na poskodenie rakovinnych buniek, zialbohu oxiduju aj zdrave struktury, cim tieto "starnu" a preto sa tak zdoraznuju antioxidanty v tele, aby tomuto poskodeniu alebo zabranili, alebo dali sancu telu sa regenerovat.
Antioxidanty su vsak chapane casto prilis jednoducho, ako absorbenty kyslika, ich uloha je ale komplexnejsia, lebo viazu aj rozne volne radikaly, tj agresivne latky(skodliviny), ktore sa v tele naviazu na ine a tym znicia povodne struktury.

Preto nie som jednostranne za pouzivanie oxidantov, hoci su casto vyborne ako prostriedok proti mikrobom a rakovinam, ale znamenaju zaroven privelku oxidaciu a tym zrychlene starnutie.
Takze rozni lekari navrhuju kratkodobe branie silnych oxidantov a v zapati napravu antioxidantami.
Telesne bunky poskodene oxidaciou sa vedia takto zregenerovat, ale rakovinne rychlorastuce tu schoppnost regeneracie maju obmedzenu a mikroby dokonca sa nevedia regenerovat vobec, tj su znicene.

Preto tu na rakovinu odporucam najma ucinne potravinove doplnky, kde netreba prestavky a nemaju ziadne skodlive postranne ucinky.
A silne oxidanty len v pripade, ze treba rychlu akciu v pripade akutnych infekcii alebo pokrocilej rakoviny, kde nemozno cakat na pomalsie posobiace potravinove doplnky.
Ked mas stale zapaly a problemyu s crevami, odporucam brat viac aloe vera a triphalu, ktora je tiez protizapalova a ma hojive a cistiace ucinky na creva.Pripadne aj citral a Sangre de Grado.

Ak ti mliecne produkty aj napriek braniu enzymov na mlieko(Dairy enzymes) robia problemy, skus ine zo sirokeho sperktra protirakovinnych, napr graviolu, ktora je silne antimikrobialna okrem cytotoxicity a casto su rakoviny vlastne nasledky posobenia roznych mikrobov.
Tiez chagu.

Naposledy upravil: RNG (2012-02-07 18:01:09)

60

Dakujem za vysvetlenie, pan RNG, rozhodla som sa teda, ze idem brat jeden den MMS a jeden den pauza a vela antioxidantov a takto striedat den po dni. Mam ale pocit, ze v ten den, ked beriem MMS sa citim vyrazne lepsie ako ked mam pauzu a beriem antioxidanty. Cim to moze byt? Sice som kedysi davno citala na fore Upramene, kde dost vela ludi berie MMS, ze aj vela z nich sa citilo pod psa v pauzach (v dnoch bez MMS), len nechapem dovod toho.
Aloe som zvysila na 2x denne pol lyzicky, triphalu beriem 2x2 tbl denne (tu z iherbu, co aj vy odporucate), myslite, ze tu mam este viac zvysit? Mam nieco malo nad 40 kil. Chagu a graviolu som objednala.
Este by som vas chcela poprosit, ten moj zapal, to nie je len vnutri v creve, ale aj vonku, okolo konecnika, akoby abscesy alebo fistuly, neviem presne, len som to porovnavala s fotkami na internete a vyzera to tak nejak a mam pocit, ze take nieco mam aj vnutri a to mi asi sposobuje tie bolesti (a aj tie hlieny idu asi z tych abscesov, pretoze mam napriklad pod dna vacsie bolesti, potom mi nejaku hodinu krvaca a potom idu vacsie hlieny, ako keby tam nejaky absces praskol). Moze byt, ze sa mi zapaluju nejake zlazy okolo konecnika? Viem, ze vela ludi, ktori mali v tych miestach niekedy absces, ze sa to zvykne castokrat vracat, ale rezat to velmi dat nechcem, skor by si to riesila sama (pri prvom abscese mi tam bol pravdepodobne zaneseny ten zlaty stafylokok a mozno aj ten enterobacter, ktoreho ukazal diacom a odvtedy vlastne tie vacsie problemy mam). Ale mam pocit, ze to vsetko (GSE, extrakt z oliv.listov, sangre de grado, atd atd atd) nejak na to vobec nezaberaju. Nemoze to byt skor otazka tych zliaz okolo konecnika (ak tam nejake su, neviem sa k tomu dopatrat) alebo ciev? Asi som to cele dost skomolene vysvetlila, ani neviem, ci sa v tom vyznate, len uz som z toho zufala, beriem tolko pripravkov a nejak nic. Je to zvlastne, ale keby som napriklad nemala take velke bolesti z tych opuchov, tak sa citim celkom fajn. Dakujem.