31

Re: www.healthdesigns.com poštovné na SK 4$, DHL len 8$

Sisa 24 napísal(a):

Takze je mozne ze mi neprislo to colstrum pretoze to bolo nad $60?A nemali by ma upovedomit ze mi zadrzali balik na colnici,alebo aspon nejaku spravu ...?

Mali. Možno na to zabudli, a možno sa na to vykašlali, možno si balík nechali, možno sa niekde zapotrošil. Ťažko povedať, čo je z toho pravda.

32

V každom prípade je nemorálne zarábať na chorobe človeka spôsobom vyberania DPH. Takýto zákon dokážu schváliť len osoby bez človečiny. Neviem ako je to s daňami v USA. Pokiaľ je ale v cene doplnkov zarátané niečo ako DPH, tak sa jedná o dvojité zdanenie. Raz sa bezpracne priživia v USA a raz na Slovensku. A nemajú problém ani s tým, že sa priživujú na ľudskej chorobe.

33

leen napísal(a):

Colnica používa kurz uvedený tu (konečne stránka funguje): http://www.colnasprava.sk/wps/portal ( v strede dolu). Vždy je dlhšie obdobie pre jeden kurz, takže si pozriem práve platný a nasledujúci, ktorý sa väčšinou moc nemení a ďalej neriešim, či prepočítavajú s dátumom odoslania, príchodu do EU alebo na Slovensko.
Keď pošta zadrží balík, tak dajú avízo colnici a oni posielajú doporučený list adresátovi o výzve na predloženie dokladu určujúceho hodnotu tovaru. Myslím, že takto nejak to funguje.
Keď som sa raz sťažovala ohľadom obsahu balíka colníkom, zavolali mi a vysvetlili, že oni neprichádzajú do styku s balíkmi ale len z dokladmi o nich. Fyzicky balíky preberá len pošta. Takže tam mohla nastať nejaká chyba aj ohľadom toho colostra.

Nápad uvádzania nižšej ceny na balíkoch z i-herb je dobrý, len mám obavy, že doklady im vystavuje systém a pochybujem, že sa to bude dať zmeniť. Možno sa mýlim.

Informácie o pohybe poštových zásielok :

Colný úrad neposkytuje informácie o pohybe poštových zásielok. Túto informáciu Vám dokáže poskytnúť iba Slovenská pošta, a. s. .

Ak ste sa o pohybe Vašej zásielky z krajín mimo Európskeho spoločenstva informovali telefonicky a pracovníkom pošty Vám bolo oznámené, že Vaša zásielka „je na colnici“, alebo ak ste použili službu „Sledovanie zásielok“ na internetovej stránke Slovenskej pošty, a. s. www.posta.sk slúžiacu na vyhľadanie momentálnej polohy resp. stavu Vašej zásielky a zistili ste, že Vaša zásielka je v stave „Zásielka smerovaná na colnicu. Zásielka bude colne prejednaná nasledujúci pracovný deň, adresát bude informovaný „ , uvedené informácie sú zavádzajúce nakoľko :
prepravu, manipuláciu, evidenciu a skladovanie poštových zásielok vykonáva na území Slovenska iba Slovenská pošta, a. s.,
zásielka bude colne prejednaná až po doložení všetkých potrebných dokladov.
Informácie o príchode, alebo pohybe Vašej zásielky z krajín mimo Európskeho spoločenstva získate na:
Pošte Bratislava 090, vyclievacie oddelenie, Tomášikova 54, 800 90 Bratislava, tel. č. 02/49 222 521 (sklad a výdaj zásielok) alebo 02/49 222 524,
prípadne na zákazníckom servise Slovenskej pošty, a. s. tel. č. 0800 122 413.
http://www.colnica.sk/index.php?page=5251

34

cora73 napísal(a):

Ja som si prave bola dnes na poste pre zadrzany balik,v pondelok som mala v schranke odkaz o zadrzani balicka,musela som preposlat emailom internetovu objednavku z iHerbu,pani z posty mi odpisala,ze to odoslala na colnicu a dnes som si bola pre balik na poste,objednavala som v sume cca 74 $ + 4 $ postovne,na baliku bola suma len tych 74 $ a na poste som doplacala DPH 11,64 €.Toto bol moj stvrty nakup z iHerbu a az tento posledny mi zadrzali na colnici,ostatne mi dosli v pohode a boli tiez vzdy do sumy 80 $..Takze uz ma vymakli.. :-))

Ja som DPH ešte neplatil, napriek množstvu balíkov nad 22€. V tomto mám šťastie. Trikrát ma vyzvali preukázať doklad, zhodou okolností som bol pod 22€.
Tebe nenaúčovali len DPH, pretože to je podľa dnešného kurzu zo sumy 78$=13$=9,43€.

35

No u vas citam, ze iherb objednavky popletie a teraz ja som si vcera objednal a este to neodoslali. Inokedy hned to poslali... daco sa deje u nich hmm

36

To je len nejaka nova sluzba...mas cas si to ete rozmysliet asi 24 hod...myslim.To schvalujem,lebo obcas sa mi stalo ze som zistila ze som si mohla objednat ucinnejsi doplnok ,ale uz sa nedalo...teraz mas moznost opravit objednavku...

37

post5, podla mna sa nic nedeje, mne to koncom oktobra odoslali asi po 7-8 hodinach po objednani, ale ked som objednaval v septembri, tak to trvalo asi 48 hodin kym to od nich odislo. A bolo to objednavane koncom tyzdna to si pamatam , mal som dojem, ze cakaju kym bude novy tyzden.

38

post5 napísal(a):

Mna napadlo, ze pri objednavani z Iherb je tusim dole taky ramcek kde sa da im poslat sprava nie ? ..co keby sme im napisali aby cenu pisali pod cca 30 dolarov alebo nech to oznacia ako gift alebo podobne.... a mozeme objednavat drahsie bez cla

Nemyslím, že taká veľká firma ako iherb by takéto niečo riskovala, colnica totiž občas odchytí aj balík pod 22 Eur - len kvôli preukázaniu obsahu a chce poslať doklady a ak by vyšlo najavo, že iherb uvádza zlé sumy, mohli by zámerne takéto balíky viac odchytávať. Ale malí predajcovia to robia často, že uvedú na zásielke malú sumu alebo to označia ako gift, čo som si objednávala teraz nejaké veci cez ebay, tak to urobili všetci, asi si myslia, že tak zvýšia pravdepodobnosť doručenia zásielky bez zadržania colnicou.

Niekto sa tu pýtal na chia semienka, tie sú zatiaľ na SK veľmi predražené, takže sa oplatia kúpiť napr. z iherbu, inak aj situácia na SK sa  zlepšuje, kopec potravín, čo som si kupovala z iherbu ako napr. kokosový tuk - hlavne ten bez arómy na varenie, kakaové maslo, palmový cukor... začínajú byť dostupné aj na SK v porovnateľných cenách ako v USA.

39

leen napísal(a):

Keď pošta zadrží balík, tak dajú avízo colnici a oni posielajú doporučený list adresátovi o výzve na predloženie dokladu určujúceho hodnotu tovaru.

Balíky určite nezadržiava pošta, prichádzajú najskôr na hlavnú colnicu, buď Bratislava alebo Košice, tam sa každý balík zaregistruje, viem to, lebo raz mi dlho neprichádzal balík a dali mi  tel.  číslo na nejakú centrálnu registráciu došlých balíkov na SK, kde sa tá presne zistiť pohyb toho balíka - v prípade, že už dorazil na SK a kde sa práve nachádza,  každý balík má svoje číslo,  len mi je záhadou podľa akého systému tie balíky colnici vyberajú na preclenie alebo platbu DPH, pretože ja mám osobne takú smolu, že mi zadržia skoro všetko nad 22 Eur a niekomu skoro nič, paradoxne mi zadržiavajú všeko len z iherbu, z iných firiem nie. A aby bol systém platenia DPH a cla uľahčený a nemusela sa platba posielať na účet, tak to colnica pošle poštou na dobierku. Colnici dokonca vedia presne koľko krát ste už platili DPH alebo clo, lebo minule keď mi telefonovali z colnice kvôli obsahu zásielky, colnička mi povedala, že už som platila viac krát DPH pri balíkoch z iherbu a že musím podrobne popísať každú položku - jej obsah, na čo sa používa, keď mi zadržia balík.

Naposledy upravil: bludicka (2011-11-17 10:17:03)

40

Proste "sluzba narodu, vladou tlacena byrokracia". Preto treba vladu co najviac obmedzit a dat jej len minimalne prava.
Vlada ma byt na nasu ochranu, maju to byt nasi reprezentanti, nie nasi panovnici/vladci = novodoba slachta.
A pokial su zlozky vyslovene nie na zakazanej listine, colnik nema pravo ich zadrzat ani vyzadovat od prijemcu ziadne udaje o tom, na co tieto pouziva. To je hrube  prekracovanie ich pravomoci.
Nuz ale ked sa narod neburi a nevyjadri to pri hlasovani za svojich reprezentantov, tak tu mas jasny vysledok.

41

iherb mi pisomne odmietol napisat na balik ine cislo nez skutocnu hodnotu tovaru...
Samozrejme ze ani rewards dollars nemaju nato vplyv... jedine discounts

42

Nuz necudujem sa, nechcu si koledovat o problemy s colnikmi. Hoci aj cudzimi, lebo tunajsi na to kaslu zvysoka.

43

Vie niekto poradit, kde robim chybu pri objednavaní doplnkov zo Swanson, stale mi ukaze post. 24,99 USD, zda sa mi, ze momentalne maju post. velmi male nejak pod 1 USD.
Dakujem vopred....

44

MilanDr , poštovné 0,99USD je vnútroštátne, medzinárodné je 24,99USD Celkove spolu poštovné Ti nahodí 0,99+24,99 USD, nikde nerobíš chybu, teraz je akcia na poštovné inak by Ti nahodilo 4,99 vnútroštátne+24,99USD medzinárodné a to ozaj len pri najnižšej objednávke, pri vyššej vyjde vnútroštátne vždy rovnako , ale medzinárodné aj 45-60 USD

45

Opakujem, najlacnejsie letecke postovne na Slovensko z USA je DHL, air cargo, hned za tym USPS First class a daleko od toho je USPS Priority, este viac je UPS a Fedex.
Zialbohu mnohe zdroje neponukaju tu najlacnejsiu verziu, lebo u nej je mensia zaruka, ze sa balik naozaj dorucia neporuseny, specialne do postkomunistickych kde ten problem este pretrvava z predosleho zriadenia.
Preto sa aj Lee Swanson zatial nedal presvecit, aby nepouzival USPS Priority air mail, ale len First class.
Pozemna doprava cez more samozrejme neexistuje a lodna sa obvykle nepouziva na male objednavky. Na lodnu treba aj specialne balenie a s tym sa ziadny predajca doplnkov nebude bavit, pokial sa nejedna o zasielanie celych conteinerov, tj vo velkom(velkoobchod) kde su samozrejme aj ine ceny.
To som tu uviedol len pre informaciu, kedze som cez to musel prejst pri mojich byvalych obchodoch a inych podnikoch na Slovensku. Vskutku ani ja som to ale nepouzil, nemal som dostatocny objem, aby som zaplnil co len polvagonovy container.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-26 18:44:35)

46

Ja len ako upozornenie, ze z Iherbu mi to trva do 14 dni dodanie najneskor a z Healthdesigns uz 25 den a este nic mi nedoslo je to odtial mooooooooooc pomale hmm

47

2 tyzdne nie je nic zvlastne, mnohi distributori nemaju vsetok tovar, co ponukaju, zialbohu.
Lepsi sa priznaju rovno v ponuke, ini, menej seriozny jednoducho cakaju

48

Uz nejaky 32. den z healthdesigns poslane a este nic hmm ...kto odtial objednaval ? je to fakt take pomale odtial ci sa niekde balik stratil ? sad

49

Ziadny system nie je dokonaly, aj u Healthdesign sa to mohlo stratit, aj cestou postou, ale najpravdepodobnejsie na Slovensku, tam sa mi stratilo za roky dost balikov alebo zloziek z nich, to je zialbohu pozostatok rozkradania, ktory je tam este stale ciastocne existujuci z minuleho zriadenia a nedostatocnych trestov za to dosial.

50

Mne došiel balík z healthdesign za 14 dní a čo bolo geniálne uviedli na balíku nižšiu sumu ako bola suma objednávky, som zvedavá dokedy im to ale vydrží... Z iherbu mi už colnica zadržiava pomaly všetko nad 22 Eur, zaujímavé, že len z iherbu, z iných obchodov nie. Na ten iherb asi už je colnica nejak vysadená.

51

Nuz k tomu iherb, mozem potvrdit, jeden balik som mal za 21,80 EUR, ten presiel v rekordnom kratkom case, odoslane z USA 26.1., u mna 1.2., cize 4-5 pracovnych dni. Druhy balik mam za cca 24 EUR, bol odoslany 24.1., a ten meska, hadajte kde asi bude? Uvidime, podla mna je na colnici.

52

bludicka, a to si ich specialne ziadala, aby tam dali nizsiu sumu? alebo to urobili sami od seba?
mne tiez zadrziavaju skoro vsetko z iherb. ze ich to bavi...

53

zuzicka, a ake mas hodnoty zasielok?

54

ja som nikde nič nepísala, došlo mi to tak, len ma to dosť prekvapilo, že taká veľká spoločnosť to robí, veď oni to určite zastavia, ak colnica odchytí pár takýchto balíkov - colnica občas odchytí balíky aj do 22 Eur, len pre kontrolu obsahu, ale bodaj by to fungovalo čo najdlhšie, ale nerobím si moc ilúzie, iherb začínal pred rokmi, keď som ho našla na poštovnom zadarmo - takto fungoval prvé mesiace a teraz je poštovné 6 dolárov, podľa mňa healthdesigns chce získať možno zákazníkov, no rozhodne má teraz výhodnejšie poštovné ako iherb, aj výhodnejšie hmotnostné limity

55

tak som chcela objednat z healthdesigns ale s tym postovnym je to predsa inak. ked som si do kosika nahadzala veci, ktore neprekrocili hmotnost 4.0 lbs a cenu 80 USD, vypisalo mi to cenu postovneho USPS vyse 12 USD. Ziadne 4 USD.

Naposledy upravil: zuzinka (2012-02-12 19:25:22)

56

No neviem, ja som dnes skusal objednavat z healtdesigns, to postovne , ked som si zadal moznost 1-4 weeks mi ukazalo 2,77 USD, boôa tam este moznost 8-14 days za 8 USD. No ale dalej som nepokracoval v objednavke, tak nemozem na isto posudit....je tu niekto, kto odtial uz objednaval, aku mu vypocitalo sumu za dopravu?

57

Objednaval som asi pred 10 dnami, pokym skompletizovali objednavku, tak bolo 5 dni prec(nemaju vsetko skladom ako na iherbe, kde odosielaju este v ten den).  Postovne som si dal International Airmail (1-4 Weeks) a stalo 5,67 USD. Kuspoval som 5 veci, nic tazkeho.  Ak zadate kod 5758368, tak mate zlavu 5USD z prvej objednavky, nieco podobne ako u iherbu.

58

Ja som odtial kupovala po jednej veci a prve postovne som mala zadarmo,druhe uz bolo 2,70,tretie uz vyse troch a po stvrty krat uz je skoro 5.Takze to stupa nejako....neviem dokedy..ale zatial je to furt lacnejsie ako z I-herbu..:-)

59

tak ja som mala v kosi 2 veci, vaha necele 4 lbs (trosku tazsie polozky) a cena viac ako 49 USD; 49 USD maju v hlavicke uvedene, ze vtedy maju zadarmo postu pre domace obj. a prekvapilo ma to postovne 12 USD na slovensko, ziadna ina moznost tam nesvietila okrem tohto USPS a potom este drahsie DHL. keby som mala istotu, ze mi to nepreclia, tak ok. ale aj s DPH sa to uz neoplati, ked na iherb je postovne 4 usd.

60

healtdesigns sa oplati ak potrebujete jednu(dve) vec, vtedy Vam vypocita nizke postovne (USPS) a s narastajucou vahou, rasrie aj postovne. Ak postovne prekroci 6 USD, tak je si dobre dat otazku ci to nekupit v iherbe.
Inac iherb posiela cez DHL(za 6USD) nepoistene bez sledovania, najprv som si myslel, ze je to USPS, ale RNG uz pisal o tejto zmene.
Cize sluzba na iherbe za 6USD sa rovna sluzbe za 8USD na healtdesigns.
Iherb rychlo vybavuje zasielky(do jedneho dna je to odoslane), maju kvalitny web, ovela rychlejsi a prehladnejsi ako healtdesigns.
Healtdesigns ma na niektore doplnky nizsie ceny ako na iherbe a z kazdej objednavky Vam daju nejake percento napsat na dalsi nakup.