1

Téma: otvorena rana

Zdravim RNG, potrebovala by som radu ohladom liecby otvorenej rany sposobenej trombozou...vedel by si mi poradit nieco co rychlo zozeniem ? myslis ze je na to vhodna zinkova mast alebo rumancekovy obklad ???

2

Re: otvorena rana

Obycajny praskovy cukor je na to najlepsi liek. Ja som tuto radu dr Whittakera trochu vylepsil, zamiesam 1.5 lyzice jemneho praskoveho cukru, s lyzicou kokosoveho oleja a pridam do toho asi 6 kvapiek GSE, mozno aj 3 by stacili.
Toto si nanasam rovno do ran, kedze aj ja sa velmi tazko hojim inac ako cukrovkar.

3

mozno este lepsie med namiesto cukru ...je viac antimikrobialny... ale tieto rany je potrebne cisti aj zvnutra, nakolko rana vznikla zapalom

4

Med moze mat rozne zlozenia, niekedy obsahuje aj rozne drazdive, dokonca aj jedovate latky.
Preto po vyse 4000 rokov pouzivania medu do ran sterilny cukor je spolahlivejsie riesenie. V mede sa nachadzaju aj ciastocky vcelych tiel, nasli v nom aj botulizmus a definitivne obsahuje privela roznych latok, tj sanca alergii nan je dost vysoka, zalezi od zdrojov, sezony atd.
Co sa tyka zapalov a hnisania, ja ho tou zmesou viem odstranit aj transdermalne, tj bez porusenia koze. Hnis, ked sa sterilizuje a rozlozi enzymami v tele, vie telo odstranit aj samo. Lekarsky nahlad, ze hnis treba vzdy nechat vytiect von(drenaz) dnes uz nie vzdy plati.