1

Téma: Literatúra a periodiká alternatívnej medicíny

RNG, rad by som si predobjednal nejake periodika z USA ci UK, z ktorych aj ty čerpas vedomosti. Po tvojich skusenostiach, mohol by si mi odporucit jedno, dva tituly, ktore su najužitočnejsie pre laika ne-lekara aj pre moje dalsie poznanie doplnkov vyzivy a ich liecebnych ucinkov?
Dakujem.

2

Re: Literatúra a periodiká alternatívnej medicíny

Pozri napr na doktora Johnatana Whittakera a Health Science Institute, pripadne aj na doktora David Williamsa. Daju sa predplatit periodika, neviem ale ako je to zo zahranicnymi dorucovaniami.

3

Prave som sa na ich stranke dozvedel o BenVia Gold. Poznas to? Da sa to niekde kupit a je to naozaj taky super food?

4

BenViaGold je vlastne salba=chia=salvia hispanica, obilnina,drobne zrnka, ktore pestovali Inkovia. Samozrejme to poznam, obcas si to davam do mixu spolu s ovsennymi vlockami a to najma pre to, ze je to silny zdroj mikrovlaknin, ako zrnina obsahuje ovela viac mineralov a bielkovin ako ine, nepatrne skrobu takze ma velmi nizky glycemicky index, co je pre mna ako cukrovkara velmi dolezite.
Ale zas nie je to ziadny zazrak, len niekolkokrat zdravsia zrnina za besne ceny.
Pozri napr na  http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Chi … 23976?at=0
Ja to kupujem vo vacsich baleniach , lacnejsie . Predtym som to kupoval zo Swansonvitamins, kde maju napr tento kvalitny vyrobok
http://www.swansonvitamins.com/SW1206/ItemDetail
alebo
http://www.swansonvitamins.com/NWF160/ItemDetail.
Zena vari aj druhu zrninu Inkov, Quinou, tiez bezlepkovu a hodnotnejsiu, nez nase zrniny. Ale ta ma uz vyssi glycemicky index.

Naposledy upravil: RNG (2011-11-20 00:29:29)

5

Ja som si tiez objednala chia seeds...ale neviem ci sa to moze jest len tak,alebo ci sa to ma rozdrvit aby sa lepsie vstrebali vsetky latky?Vsimla som si ze v tekutine to akoby napuci...treba to este mixovat?Dakujem...

6

Ja to davam spolu s ovsennymi vlockami, zalejem to kyslym mliekom a necham v ladnicke napucat aspon 4 hodiny(najlepsie zmiesam to vecer a jem na ranajky).
Parkrat som to rozdrvil v mixeri, vlastne mlynceku na kavu typu mixera, a vyrobil z toho akesi palacinky (zmiesane s vajcom). Zialbohu pri peceni sa to nejak zmenilo a dostalo to ciastocne akoby rybaciu prichut, takze to nebolo tak chutne, ako som si predstavil.Chcel som totiz vyrobit akusi nahradu chleba pre cukrovkarov.
Parkrat som to pridal aj do polievky ku konci varenia, tam to bolo OK.

7

Vraj je to to iste ako CHIA seeds? Cital som, ze pre vyuzitie zivin je lepsie to pomliet na makovom mlynčeku.

8

Mozno ze mlete sa lepsie a rychlejsie vstrebavaju. Ale mne sa nejedna o rych;le vstrebanie, prave naopak, cim nizssi glycemickyn index, tym lepsie.
Ale zrejme sa stravia aj tak celkom dobre, ked ich napucim alebo uvarim