1

Téma: ph reakcia

Pekny den, pan RNG.
mam problem.priatelovi zistili na transfuzke mesiac po odbere krvi,ze ma problem s ph reakciou na syfilis.Je pravidelny darca a po tomto telefonate z transfuzky tam musel ihned letiet. Doktorka mu povedala,ze udajne to malo tento tyzden 5 ludi a moze to byt zo stresu. Je na rok vyradeny z darovania krvi a utekal na kozne vysetrenie. Tak som Vas chcela poprosit,ci mi neviete o tomto nieco zistit o co by sa mohlo jednat..predpokladam,ze teraz mu nasadia kvantum antibiotik a budu ho liecit hlava-nehlava..
pekny den a dakujem

2

Re: ph reakcia

Ja neviem nakolko su tie testy presne, ani co v tom pripade lekari predpisuju. Podozrive mi je hned to, ze malo tu reakciu udajne 5 ludi, tj velmi pravdepodobne sa jedna o chybny vysledok, (dnes je toho syphylisu dost malo na Slovensku,)
alebo  s chybnou testovaciou chemikaliou. Radim zopakovat niekde inde, pripadne podstupit iny, nereaktivny test (TPI) na potvrdenie ci vylucenie diagnozy, pozri na
http://docs.google.com/viewer?a=v&q … qW-zTehFsw
kde uvadzaju falosne pozitiva az u 70% pacientov, a to je uz dost stare data, to sa mohlo zmenit este k horsiemu, kedze vyrabaju casom coraz silnejsie/citlivejsie testy  so zvysenou pravdepodobnostou falosneho pozitiva .