31

Re: zlé trávenie

Digest platinum je pastlinny a fungalny a znasa kyseliny,, a Pancreatine len v enterickej forme znesie kyseliny.
L-lysine v neutralnej forme je sotva dostat a jeho absorbcia je aj tak zla. Takze tuto kyselinovu formu ber s vacsimi jedlami, aby sa co najviac rozriedila.

32

RNG branie ALA ako som čital odporučate v menšich davkach počas celeho dna pre rýchli rozklad .. no na príbalovom letáku je písane :

Ak nie je určené inak, užíva sa raz denne 1 filmom obalená tableta Thioctacid® 600 HR (zodpovedá
600 mg kyseliny thioktovej /alfa-lipoovej/), približne pol hodiny pred raňajkami.
Filmom obalené tablety Thioctacid® 600 HR sa prehĺtajú nerozhryznuté, zapíjajú sa dostatočným množstvom tekutiny, nalačno, približne pol hodiny pred raňajkami, obzvlášť u pacientov s predĺženým časom vyprázdňovania žalúdka. Odporúča sa užiť celú dennú dávku ráno, pretože súčasný príjem potravy môže znížiť vstrebávanie kyseliny thioktovej (alfa-lipoovej).
Ako teda postupovat? a je bezpečne kedze su to 600 mg rozpolit ich na dve tri polky ?

33

Samozrejme potrava znizuje vstrebavanie roznych liekov a doplnkov, ale to neznamena, ze musi nevyhnutne clovek vsetko bratr na prazdny zaludok, len ze na plny zaludok je ucinok o nieco mensi, obvykle.
Ja beriem ALA v kapsuliach, nikdy som nepocul, ze by to bola zla forma alebo ze by ALA potrebovala ochranu pred zaludocnymi kyselinami.
Thioctacid je farmaceuticky drahy vyrobok, osobne davam prednost potravinovym doplnkom, farmacii nedoverujem, lebo casto pouzivaju rozne zbytocne e-cka a synteticke nahrazky.
Alfa lipoicka kyselina ma kratku zivotnost v tele, preto ked chces urcitu vyssiu hladinu cely den, ber mensie mnozstva viacnasobne.
Rozpolit na tri polky, to je uloha pre niekoho ineho, ako som ja. Ale mozes tabletku rozdrvit, rozpustit vo vode a pit pomaly postupne cely den.Podobne, ako odporucam napr na GSE alebo vitamin C.

34

RNG prosim Vas

Užívam berksonov protokol ala selen silimarin... plus milgamu v injeknej forme b1 b6 b12 a b komplex tbl kyselinu listovu.  na regeneráciu pankreasu. B vitamíny taktiez pre zlepšenie funkcie zvierača, na jeho zlepšenie funkcie som sa dopatral ze je vhodny aj vitamin D3 ? taktiez berem silne enzymi a probiotika psylium. Kyseliny zatial neberem koli vyhojeniu..ktore vitaminy by boli este vhodne E?A? ich kombinacia su vhodne injekčne? Môzu sa kombinovat s ostatnymi? a celkovo je pri niektorych tychto doplnkoch nutny vačši časovy odstup alebo sa nemozu uzivat spolu..? pijem este sladovku..moze mat dgl v kombinacii so spominanymi doplnkami neaky vplyv? s kazdym jedlom jem lyzičku kokosoveho oleja kedze jem menšie porcie, viem ze kokosovy olej by sa nemal v blizkom čase spolu s probiotikami su este neake ine potrebne časove odstupy? Mohli by ste mi prosim vas stymto poradit .. či su dane doplnky vhodne  alebo este neake ine?
moj porlbem je ze ma nafukuje po vode po jedle..  grga sa mi po jedle neustale a vracia sa mi jedlo do pazeraka.
Dakujem velmi pekne.

35

hehe pomylil som sa chcel som napisat  na tri štvrtky smile

36

Hehehe, a "de je ta stvrta stvrtka", ako by sa spytal Dezo
Ja som zasadne proti injekcnym formam, ked existuju dobre ustne ci sublingualne liposomicke formy.
Caj zo sladovky velmi neodporucam, lebo obsahuje drazdivy glycirrhizin. Preto odporucam radsej DGL, kde je glycerrhizin odstraneny(DeGlycerrhyzinated Licorice )
Kokosovy olej neznici probiotika, to sa neboj.
Na regeneraciu pankreasu je sylimarin, podobne ako aj na pecen. Tiez ALA.

A v zaludku moze nastat kvasenie len pri nedostatku kyselin.
Kyseliny totiz kvasne a hnilobne kultury minimalne potlacia, ak nie znicia.

Inac co sa tyka doplnkov, KAZDEMU bez vynimky  odporucam minimum selen, zinok, jod, vitaminy C,E a D-3, plus samozrejme mnozstvo mikrovlaknin a obcas probiotika.
A cistit si cievy lecitinom, pecen protokolom dr Berksona
a doplnit , ak mas chybajuce kyseliny a enzymi,
lebo ostatne ziviny by ti malo dat dobre stravene jedlo a pripadne crevna flora, najma vitaminy B sa tam tvoria.

Naposledy upravil: RNG (2012-02-06 21:36:38)

37

vidiš natu štvrtu som zabudol big_smile hhhhh hlavne ze si ma pochopil smile
domnieval som sa ze injekčna forma sa moze lepšie vstrebat ked je narušene travenie ..
taktiez som našiel članok o gerd kde by mohli pomoct doplnky melatonin, l triptofan, metionin betain, vapnik. Neexistuje nejaky doplnok vkombinacii tychto latiek ?
http://www.raysahelian.com/gerddiet.html

38

Nesmies verit vsetkemu co citas na internete.
GERD je priamy dosledok nedostatku kyselin tj kvaseniu a hnitiu v zaludku, kde sa obsah pod tlakom kvasnych plyniv nasilne prederie do pazeraku.
To nema nic spolocne so spankovym hormonom melatoninom, ani L- tryptophanom, polotovarom na serotonin(a teda aj melatonin), ani s methioninom, co je aminokyselina. Ani vapnik nema ziadny dopad na GERD, hoci ludia ktory maju paly maju samozrejme aj zly traviaci proces a v konecnom dosledku sa to moze prejavit tisicami zdravotnych problemov, tj aj nedostatkami mineralov.

39

Takze ked Pancreatin nie je v enterickej forme, treba ho brat pri alkalizacii?

40

Pancreatin bez enterickej ochrany sa berie obvykle s jedlom, lebo znacna cast z neho sa spotrebuje v zaludku na jedlo a znici kyselinami.
Ak chces brat pancreatin na cistenie tela, objednaj si ho v enterickej forme, alebo ber spolu s alkalizaciou.

41

rng prostim ta na doplnky selenu sa udavaju v ug nerozumiem sa tomu či je to tolko isto ako v mg alebo menej .. ked mam 100 ug selenove tablety

42

a obsahuje čaj so sladovky alebo dgl neake sacharidy ktore by boli nevhodne pri proticandidovej kure ?

43

ako mozem mat to neprijemne granie s nedostatku kyselin a hnitia potravi ked sa mi grga aj po vode, čaji..?

44

Mikro=miliontina,   mili=tisicina
100 mikrogramov je teda 0.1 miligramu
Slovenske "u "je nahrada za symbol grecky "mikro"(vlastne umicron), co nemas na klavesnici,
v anglictine je to mcg   a    mg,  takze jasne vidiet rozdiel
Nieco malo sacharidov sladovka obsahuje, ale to sy len stopy, takze sa neobavaj pouzivat DGL aj pri prisnej proticandidovej diete.
Zaludok nikdy nie je absolutne prazdny a ked mas v nom nedostatok kyselin, moze tam nastat kvasenie. Kyseliny v dostatku kvasenie potlacia. Ked si ale malo kyselin este rozriedis a v zaludku mas zbytok jedla, nestyerilizovany kyselinami, tak ten zbytok kvasi a hnije. N
Kedze to kvassenie a hnitie pokracuje dalej v crevach obcas sa plyny z vrchnej castoi criev aj s trochou jedla a zlce dostanu do zaludka(hiatalny gerd) a to tiez sposobuje grgani a co naviac aj palenie zaludka, lebo zaludok sice znesie kyseliny, chrani ho protikyselinovy zaludocny maz, ale to nie je ochrana proti zasaditej zlci, ktora tento maz vie porusit a sposobit poskodenia zaludka(zapaly, bolesti)

45

fuuuha takze ked mam v baleni selenu 100 kapsli po 50ug tak to spotrebujem za den takmer cele balenie .. neni to vela? Jaj načo to vyrábaju vtakom minime,  piše sa ze nadmerna konzumacia moze mat laxatívny účinok..
A čo robit proti tej zásaditej žlčy ta sa tam asi nema vyskytovat ked zaludok nanu nema ochranu .. a z akeho dovodu sa žlč dostava do zaludka ?

46

RNG

ked budem mat znacne zasaditu stravu, resp. ked budem cele dni popijat nejaky alkalicky napoj (napr. zeleny napoj, super food), neznizi sa mi vo vseobecnosti tvorba kyseliny?

Inymi slovami, je pre travenie alkalicka strava zdrava?   Ak ano, ako, ked budem mat malo kyselin na stravenie jedla?

47

Ak si v zaludku neutralizujes kyseliny, zaludok sa snazi o tolko viac vyroibit. Tj obava, ze zaludok prestane vyrabat kyselinu je zbytocna.
Parietalne bunky v zaludku prestanu vyrabat kyselinu len ked su poskodene nejakou nakazou.

48

RNG este sa chcem opytat ze tie zakladne veci vitamin C,D,E, selen, jod, zinok... treba brat cely zivot kazdy den bez prestavky? Tak je to myslene?

49

Nuz vodu, sol jedlo-to potrebujes stale. A tak isto mnohe ziviny a vitaminy, tj ked ich nedostavas kazdodenne v jedle dost, treba si ich doplnat, Cely zivot.
To nie su lieky, ale sucast zivin, bez ktorych telo nepracuje dobre.

50

Dakujem.

51

OK

52

Dobry vecer.zaujimalo by ma,ci odporucas koloidne striebro na pokazeny zaludok napr.aj u dietata?dcera zvracala nestravenu brokolicu,dala som jej hlt koloidneho striebra,zda sa ze zabralo..alebo co je vhodne v takom pripade?dakujem

53

To iste pouzivam aj ja.
Pokazeny zaludok znamena premnozene rozne mikroby v nom pre nedostatok kyselin. Ked tie mikroby znicis, prestane hnitie a kvasenie v zaludku na cas a tym sa problem viacmenej vyriesi.
Pracuje to aj pri inych nakazach, potravinovych, ako salmonely, escherie,camphylobacter a ciastocne aj viralnych. Nehovorim, ze to vylieci, ale aspon to pomoze znacne potlacit. O zvysok sa potom moze obvykle  postarat telesna obrana.

54

RNG zistil som ze moje problemy grganie a naduvanie pocity na zvracanie pravdepodobne su z nedostatku enzymov pouzival som tri krat panzytrat 25000 no je mi dobre az po sest krat panzytrat 25000 z jedlom po dve tbl. uzivam berksonov protokol no piše sa ze lipoova kyselina by sa nemala uzivat spolu s kovmi alebo ze v rozmedzi aspom niekolkych hodin lebo vznikaju chelaty.. doktr. mi napisal chorn. pankreatitída problemy mam cca tri mesiace nikdy som nemal taketo problemy necapem prečo to vzniklo nepijem nefajčim chcem sa opytat da sa stym este niečo robit ?? či uz si tu budem muset iba dozivotne liečit ? a dietovat?  a aky je rozdiel medzi pankreatitidou chron a cukrovkov ? dakujem

55

Cukrovka je problem s tvorbou inzulinu alebo jeho pouzitim v tele. On sa sice tvori v pankrease, ale zapal moze ovplyvnit aj ine casti pankreasu, ktory ma viacero funkcii.
Zapal sa da potlacit protizapalovymi, ale treba adresovat aj jeho priciny(najma rozne mikroby a zlcove kamene)
Nuz rozne kombinacie jedla a doplknkov sa mozu vzajomne ciastocne ovplyvnovat, ale ALA sa v tele vytvara cely cas a extra davky z nej su uzitocne stale, bez ohladu na to, ci su obcas trochu ucinnejsie a obcas menej .

56

RNG prosim ta.. na radu odbornika som prestal uzivat lieky na pankreatitídu, bral som berksenov protokol mesiac v dostatočnych davkach hlavne ALI v kvalitnej forme taktiez s B vit . v dostatočnom davkovani..  začal som postupne viac jest niektore príznaky ako grganie sa dost zmiernili nafukovanie vymizlo zdalo sa ze je to oka.. no momentalne napriek mnozstvu jedla nepriberam som ak stena a rano ak začnem jest tak neprestanem čo som si všimol az do tedy pokial doseba nenapcham niečo sladke a to nie jednu sladkost ..niekedy jem takto az do večera a ja čo som sladke maškrty uplne vynechaval, vnoci sa často prehadzujem budim.. mam obavy ze sa mohla rozvinut cukrovka.. prosim ta aky maš nato nazor?

57

Travenie potrebuje kyseliny,  enzymi(rozne, nie len panzytrat, ktory je navrhnuty hlavne na vysoky obsah lipazy, ostatnych enzymov je tam malicko  a na travenie sacharidov je treba najme rozne amylazy.) Pocit nasytenosti je komplikovana zalezitost, zialbohu trva mozgu az vyse pol hodiny, kym sa dostavi, preto treba jest pomaly, s castymi prestavkami, inac sa clovek doslova prezere, tj preplni si zaludok, prilis rozriedi kyseliny, takze miesto rychleho travenia to jedlo v nom sedi ako tehla, a rozklada sa.
Cukrovka sa vyvinie, ked jes hromadu volnych cukrov a vyrobkov z jemnych muk, co je zataz pre pankreas, ktory musi zakazdym vylucit odrazu hromadu inzulinu, casto prestreli a vyluci privela a za tym nastava o hpodinu-dve prinizka hladina cukru v krvi a zravy hlad. To sa nazyva syndrom X a vedie to postupne k doslova "zodratiu sa " pankreasu a cukrovke DM2
Je to civilizacny problem, na ktory nepomoze nic ine, nez sa vratit od priemyselmne pripravenych jedal a sladkosti spat na hrubozrnne a celozrnne produkty, ktore vydavaju cukry pomaly a postupne dlhe hodiny, takze sa pankreas nemusi namahat a clovek nema dlho hlad. Naviac celozrnne prosdukty obsahuju vlakniny, ktore podporuju crevnu probioticku floru a cistia cely organizmus. V literature sa to nazyva nizky glycemicky index a treba si vyberat potraviny, co ho maju.

58

dakujem.. takze pravdepodobne to bude priznak cukrovky aj napriek tomu ze nepocitujem smad ani nadmerne močenie .. iba ten pocit nenasytenosti cely den aj napriek velkemu mnozstvu jedla .. uz sa to asi neako odvratit neda.  ..?

59

jedaval som vela ovocia bananov jablk a pod. to su tiez volne cukry?

60

Nuz banany definitivne obsahuju tie "Rychle cukry". Tak isto hrozno
. Ja osobne jem jablka, a rozne cenne bobuloviny, najma vernice, brusnice, a cucoriedky pre ich vysoky obsah antioxidantov.

Prejdenim na celozrnne produkty a produkty z nizkym glycemickym indexom sa ten "zravy hlad" velmi znizi, a s tym aj chut na sladke.
Inac su doplnky na potlacenie toho hladu, ako napr vytazok z kaktusovitej rastliny, Hoodia gordonii, alebo z kakaovych bobov,theobromin a podobne. Tiez pomaha mikrovlaknina glucomanan z korena conjac.
Znizeniu chuti na sladke tiez castocne napomahaju latky, ako jablcny ocot.