1

Téma: Problémy s menzesom

Pekný deň, mala by som otázku. Diagnostikovali mi minulý rok 2 myomy na maternici, údajne spôsobujú moje problémy s menzesom- silné krvácanie a bolesť. Lekár mi predpísal Lutenyl a po jeho užívaní chce nastaviť antikoncepciu Yasminelle, nechcem užívať chémiu, ktorá ma hrôzostrašné vedľajšie účinky, existuje iná možnosť? alebo mi nič iné neostáva a užívať ich? na internete som čítala práve od vás rng, že myómy rastú, keď chýba telu jód, kúpila som si od Jamiesona tablety s obsahom 650ug,nemôžu mi uškodiť,? za radu vopred ďakujem.

2

Re: Problémy s menzesom

Japonci ako celonarodny priemer maju na dospeleho dennu spotrebu jodu 13.5 mg denne a su velmi zdravy narod celkove.
Takze s tou trochou z Jamiesonu si iste neuskodis, prave naopak, je to primalo. Odporucam timpouzivat ovela viac, z lacnejsieho zdroja, ako napr http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 2573?at=0, kde mas na 1 gram prasku 8 mg jodu. A samozrejme pouzivaj aj silne enzymi, pripadne aj yam, kedze tie "smetne kose tela" su aj hormonalne zavisle.

3

Dobry den RNG, chcem Vas poprosit o radu. Mam pravdepodobne dost rozhadzane hormony. Zakladnym problemom je silny a dlhy menzes a uz asi rok slabe krvacanie aj v medziobdobi a to s mensimi ci vacsimi prestavkami (1-3 dni) nepretrzite. Od decembra 2011 uzivam doplnky, ale ani dnes nemozem potvrdit nejake zlepsenie, prave naopak, po nasadeni pripravkov slabe krvacanie aj mimo obdobia menzes s obcasnymi krátkymi pauzami uz takmer vobec neprestava, ba je este silnejsie.
Uzivam Wild Yam - 2g denne, pupalkovy olej - 3g denne, DIM - 300mg denne, jodovu tinkturu - 2 kvapky denne a 15 kvapiek tyzdenne natieram na kozu, kelp (650mcg jodu), enzymy (Rejuvenzyme od Source naturals) - 4 tobolky denne, vitamin C - 1g denne, zelezo - 28mg denne, vitamin E - 400 IU denne, vitamin D3 - 2000 IU denne, zinok - 30mg denne, selen - 200mcg denne. Skusobne som vysadila yam a zda sa, ze krvacanie sa zmiernilo. Som z toho dost zmatena, lebo sa snazim uzivat vsetko co radite, ale ucinok je nejaky opacny. Myslite, ze problem je niekde inde ako v hormonoch ? Prosim o radu aj vysvetlenie a vopred velmi pekne dakujem.

4

Zrejme mas aj iny problem, nie len hormonalny.
Nechapem, na co beries DIM?

Inac mnohym yam pomohol, to ale neznamena, ze pomoze kazdemu.
Ja by som isiel na vysetrenie , pre istotu k dobremu gynekologovi.

Krvacanie moze byt z hromady dovodov, endometrioze, nadorov dokonca aj roznych mikrobialnych, od bakterii az po nase vlastne virusy.

Ked sa ti po menzese vystelok maternice nehoji, moze to byt aj z cujkrovky(DM2) mne sa nehoja rany na celom tele uz dlhe roky, pokial si ich nenatriem mojou cukrovou antimikrobialnou zmesou.A beriem uz dlhsie hojive aloe, to mi snad v buducnosti postupne zlepsi hojivost.

5

DIM beriem preto, ze asi pred 2 rokmi som mala na maternici myom a predtym davnejsie aj cysty na vajecnikoch. Niekde som citala, ze DIM je zaroven dobry aj proti endometrioze, takze by to nemuselo byt zbytocne uzivanie, ak by som ju mala. Je to pravdiva informacia ? Myslite, ze cistenie od myomov, cyst i endometriozy moze trvat aj vyse 2 mesiacov ? Co sa tyka cukru v krvi, zistili mi iba zvyseny, cize priamo cukrovku nie, ale inak nemam problem s ranami ani hojenim vobec. Momentalne je situacia  taka, ze rano pred vstavanim ma mierne pobolieva v podbrusku so slabymi stopami krvacania, ale pocas dna uz je pokoj. Zial ja i cela moja rodina ma s lekarmi iba zle skusenosti, preto sa im vyhybam, ako sa da. V SR najst dobreho doktora na cokolvek a teda aj gynekologa, je ako hladat ihlu v kope sena a to vravim iba o pristupe a snahe pomoct. Navyse si myslim, ze neriesia problemy principialne. Keby nemali diagnosticke pristroje, asi by boli uplne strateni...

6

Cysty a myomy sa tvoria roky, takze ich trva odburat za pomoci silnych enzymov tiez nejaky cas. DIM tam ma ulohu znizit najma estrogenicke hodnoty,tiez DHT hladinu,  ktore prispievaju k tvorbe cyst aj myomov.
Naviac to podstatne znizi moznpost zvrhnutia sa tkaniv okolo cyst na bujnejuce=rakovina.
Takze len to ber,to bolo rozumne rozhodnutie. 2 x 100 mg ale staci.
Ak tam mas nakazu v mikroflore, skus vyplachy koloidnou striebornou vodou alebo roztokom GSE. Mozno to nedovoluje poriadne sa po menzese zahojit vystelkom
. A tiez ti odporucam brat rozne antiviralne, na znizenie skodlivej cinnosti nasich vlastnych virusov,ktorych dnes mame habadej, aj ked sa navonok neprejavuju,  lebo aj to moze prispievat k zlej hojivosti vystelku maternice.
Najma dlhodobe branie aloe vera vyhoji a "zodolni" bunky v celom tele proti prieniku roznych mikrobov.
Pozri sa na temu herpes, tam je toho viac. A dodam este citral, monolaurin, Sangre de Grado, co su tiez antimikrobialne aj ucinne na mnohe virusy,

7

Dobry den,

poprosila by som radu od Vas. Mam nepravidelnu menstruaciu uz priblizne rok, od vysadenia HAK. Gynekolog mi minuly rok predpisal duphaston, ktory som po dvoch mesiacoch vysadila, nakolko mi sposoboval krvacanie mimo cyklu. Teraz som duphaston odmietla a predpisal mi lutenyl - synteticky progesteron, ktory brat nechcem. Chcela by som vyskusat wild yam, docitala som sa na viacerych forach, ze pomaha upravit hormonalnu nerovnovahu. Len by som potrebovala vediet, ci je dobry wild yam od vyrobcu starlife? Dalej by ma zaujimala este jedna vec - pise sa pri tomto vitaminovom doplnku, ze ho nesmu uzivat tehotne zeny. S manzelom sa dietatku nebranime a preto sa mi natlaca otazka - mozem uzivat wild yam v zaciatku tehotenstva? Ide mi to, ze ak by som pocas uzivania tohto vitaminu otehotnela a zatial by som o tom nevedela, tak ci by to neuskodilo plodu? Budem rada, ak mi napisete Vas nazor. Dakujem a prajem vsetko dobre, Simona

8

Starlife je drahy a slaby. Jam posudzujes podla obsahu Diosgeninu, ja odporucam bezne 2 gramy za den a obsah Diosgeninu zaruceny(standardizivany ) na 10%, tj potrebujes vlastne 200 mg Diosgeninu.
Ak chces brat pravy progesteron, existuju napr progesteronove kremy, z ktorycyhu si natieras pol lyzicky na vnnutornui stranu stehien= transdermalna/tj cez kozu dodavka praveho progesterionu, nie nejakej chemikalie s podobnou strukturov, asle v prirode sa nenachadzajucej, inac by na nu neexistovalo dostat patent.
Celkove tehotne zeny by nemali pouzivat hormonalne posobiace  doplnky, pokial to nie je nevyhnutne, lebo je zle zasahovat do prirody.
Diosgenin znizuje prolaktin a tym zvysuje pravdepodobnost otehotnenia. Mnohe zeny, co nevedeli otehotniet kvoli vysokemu prolaktinu s pouzitim yamu pomerne rychlo otehotneli, bez akychkolvek nasledkov chemickych liekov.
To nie je vitamin,ale jedlo,  a mexicki indiani pouzivaju tento pakoren v ovela vacsich davkach ako prilohu k jedlu, podobne ako my zemiaky.

9

Dakujem velmi pekne za odpoved. Ano, mam vysoky prolaktin a estrogen, nizku hladinu progesteronu. Preto sa mi aj na tvari urobili pigementove skvrny - na licnych kostiach a nad perou. A preto mam aj problem s menstruaciu + otehotnenim. Inak nemam ziadne zdravotne problemy. Tak Vas poprosim nejaky konkretny kontakt na zakupenie kvalitneho wild yamu. Hned si aj objednam. Len trosku sa obavam toho otehotnenia, ze kym nebudem o mojom pripadnom tehotenstve vediet a budem uzivat tento doplnok, aby to neposkodilo babatku sad

Pripadne by som poprosila aj zdroj na zakupenie kvalitneho progesteronoveho kremu. Dakujem

Naposledy upravil: simika26 (2012-04-30 10:37:25)

10

Neviemkm nic o skodeni yamu.diosgeninu babatku. Zatial sa nikto o tom nikde nevyjadril. To len moja opatrnicka dusa hovori, ze by sa nemalo podla moznosti s hormonalne ovplyvnujucimi vecami v tehotenstve hrat a treba to nechat na prirodu, podla moznosti. Zasahovat len v pripade nutnosti a to v prvom rade neskodnymi doplnkami a nie chemickymi skodlivinami, ktore su schvalene ako patentovane "lieky"

11

Samozrejme, zdielam Vas nazor. Prave preto viem, ze ak popri uzivani prirodneho doplnku pomahajucemu upravit hormonalne nerovnovahy otehotniem, tak okamzite vsetko vysadim a necham vsetko na prirodu.

Este mi prosim napiste nejaky zdroj na zakupenie kvalitneho yamu, ci uz u nas na SVK alebo zo zahranicia.

Dakujem za Vas cas a ochotu, ostavam s pozdravom, Simona

12

Ja kupujem yam tu
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail
Iherb ma toto, menej a ovela drahsie
http://www.iherb.com/Solaray-Mexican-Ya … ules/22370
Healthdesigns ma napr toto
http://www.healthdesigns.com/nature-s-a … n-capsules

13

Dakujem a prajem Vam skutocne vsetko dobre, je to uzasne ako pomahate ludom :-)

14

OK

15

Dobry vecer!
Neviem , ci presne pisem do spravnej temy, ale nic vhodnejsie som nenasla. Mam problemy s takzvanym predmenstruacnym syndromom. Okrem asi jedneho tyzdna po menzese mam problemy s PMS. Zacina to bolestou v prsnikoch, ktora sa s bliziacim menzesom zosiluje az je to ozaj dost bolestive. Na lavom prsniku mam rozsirene mliekovody (zistene pri sone) a tento ma aj o poznanie viac boli. Lekarka mi na toto doporucila Mastodin, ale mam pocit, ze to moc nepomaha. Zaroven sa mi zacne dost mastit pokozka a o nervozite ani nehovorim. Mavam aj neskutocne navaly horucavy a to najmä v noci. Vedeli by ste mi na zmiernenie PMS nieco  doporucit? Vopred velka vdaka. Katka

Naposledy upravil: Vlado NM (2012-05-10 19:39:07)

16

Skus 2 gramy yamu, s obasahom 10% Diosgeninu podla moznosti, lebo je to tych 200 mg Diosgeninu vlastne, co potrebujes, nie ine zlozky yamu.
Niekedy pomoze zobrat aj protizapalovy pupalkovy olej(evening primrose, 2 x 2 gramy plus)
Rozsirene mliekovody su pri zvysenej hladine prolaktinu, co yam taktiez upravi.
Tak isto napravi tie navaly tepla a chladu, co su najma v prechode dost neznesitelne.
Yam je dobre brat aj po prechode, zvysuje to mierne hormonalne hladiny cim to spomaluje starnutie.

17

Dobry vecer.
Velmi pekne dakujem za odpovede. Na iHerb sme nasli tento Yam:
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Wi … -Caps/5178
Vedeli by ste mi prosim povedat, ako dlho ho bude asi potrebne uzivat? Pytam sa preto, ze ked ho budem brat 2g denne, ako doporucujete (10 tabliet z tohoto balenia), vydrzi mi toto na 6 dni. Preto by sme ho radsej objednali viac baleni naraz.
Je dobre ten yam zobrat naraz alebo tu davku rovnomerne rozlozit pocas dna?
Katka

18

Pozrite na tento
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail
Mozno sa oplati aj napriek vyssiemu postovnemu objednat odtialto
Moja zena to brala pri prechode aspon 3 roky, takze toho treba dost.
Samozrejme rozlozit je to lepsie