1

Téma: probiotika

Ahoj RNG. Poradil by si mi ktore probiotika su dobre a ci treba s probiotikami brat aj prebiotika.  Co hovoris na Adult Dophilus? A prechadzaju probiotika cez materske mlieko? Pripadne da sa cez teba objednat?  A este ma zaujima ci je pravda ze mlieko a mliecne vyrobku zahlienuju a oslabuju imunitu,nejake klky v crevach. Jeden doktor povie ze je to blbost druhy ze natom nieco je pravdy....ci mam davat mlieko 2 rocnemu synovy... dakujem

2

Re: probiotika

Adulkt Dophilus nespecifikuje, ci su jeho kultury odolne na teplo a kyseliny. Totiz probiotika su aktivne len vtedy, ked su zive. A ked sa nicia teplom, mozes ich uz dostat v obchode mrtve. A ked nie su odolne alebo chranene proti kyselinam, nepreziju to cez kysly zaludok do criev.
Matrerske mlieko je sterilne(podobne ako krv) ale pri kojeni ci odsavani sa dostanu do neho z koze rozne mikroby, vcitane probiotik.
Vacsina europskych deti nema s mliekom problemy, ale deti americkych indianov a cinske maju velky problem z mlieka povacsine.
Pre ludi, co maju alergie z mlieka samozrejme telo reaguje odtlacanim tychto produktov, tj vyraba extra hlieny.
A alergie na jedla su v dosledku nedostatku spravnych vytvorenych telesnych enzymov, ktore sa daju pripadne dodat, tak ako to robim ja.
Tak nemusim obmedzovat pestrost jediel aj pri nedostatku urcitych telesnych enzymov, u mna uz aj kyselin v mojom pokrocilom veku.

3

A su nejake kvalitne probiotika? Co firma Swiss? Co konkretne odporucas,co je na SK trhu a mozem si to kupit? Alebo da sa od teba objednat? Viem ze obchody ti uz nefunguju... ty ake probiotika pouzivas aka firma ma kvalitne probio? A je potrebne s probio uzivat aj prebiotika,niekde pisu ze nie inde ze bez prebiotik su probio skoro bez ucinku....dakujem

4

Prebiotika su mikrovlakniny, Treba ich uzivat hodne, lebo tych parsto miligramov probiotik v doplnkoch treba rozmnozit v crevach az na 1 kg a to potrebuje vela probiotickej potravy. Psylium, pektiny, arabinogalactany, inulin, glucomannan conjac a ine su dobre priklady mikrovlaknin a davky z nich su najmenej 10-20 gramov denne a liter vody.