31

Re: stale a dookola sa opakujuci zapal moc. ciest :(

Tak už som objednala citricidal (z čiech centrum regenerace). Inde som ho nevedela zohnať. Môže byť, je dobrý?
A pochopila som to tak, že nakvapkať 40 - 60 kv do 1l vody a piť po troške celý deň.  Opakovať to každý deň až do zlepšenia zdr. stavu ( aj mesiac ?) Treba dodržať odstup medzi užitím antibiotík a citricidalu?
Čakám ho každým dňom a ideme bojovať proti baktériám.
Ďakujeme veľmi pekne za rady a želám veľa úspechov.

Naposledy upravil: martina (2011-02-02 19:00:28)

32

RNG môžeš mi prosím poslať  tabuľku účinnosti citricidalu na nákazy.
Môj email: klena@post.sk
ďakujem

33

Zda sa , ze centrum regenerace ma ten pravy citricidal, ale nie som si stopercentne isty.Nema totiz originalne balenie z firmy BioChem Research.
Ak to kupuju od nich v kvantitach(na sudy) a flaskuju sami, tak je to to iste.
Tabulky ucinnosti najdes na
http://rng.nazory.eu/citricidal

34

Dobrý deň, už mama začala piť citricidal 35 kv/1l.vody. A chcela by som sa ešte opýtať čím podporiť liečbu obličiek - 3 stupeň .
Hladala som niečo aj inkontinenciu, ale našla som len cviky.  Myslím si, že citricidal postupne zregeneruje celý org. Mám pravdu?
Neni 35 kv. pri takýchto problémoch  málo?
dakujem

35

Na oblicky je dobra chanca piedra, caj z polievkovej lyzice tejto byliny. Je tiez mierne antimikrobialny, cistiaci a dokonca vie rozpustit kamene(94% ucinne!!!)
Odporucam brat aj lecitin, 2x1 lyzicu tyzdenne, lebo starsi ludia maju casto zapchate cievy a to znici rozne organy, vcitane obliciek. Takze zlepsenie cirkulacie vedie casto k regeneracii.

36

Dobry den ,
Neviete mi nahodou povedat co znamena ak mam na vysledkov z biochemie(mocu) zle vysledky pri U-Conductivity ( presne 50% , oproti stanovenej 85-100%) a este pri U-RDC-NL (presnejsie 4,3m3/cm , ak by to malo byt v norme od 9,8 do 32,5 )
Okrem toho vsetkeho mam problemy s vag. mykozami. kt. som vam spominala, ze sa mi nepodarilo liecit dietou.
Brala som aj D-manosa prasok co ste odporocali tusim ze to bolo 3 dni v kuse kazde 3 ci kolko hodsiny.. nepamatam si to uz teraz presne... a viem ze potom mi bolo trochu lepsie ale teraz je to opat take iste.
A vlastne ma trapi hlavne to, ze ma to pri moceni pali... a stale mam pocit ako keby som sa nevedela uplne vymocit...
dakujem pekne za radu

37

D-manosa je dobra na streptokokove infekcie, nie na mykozy.
Na mykozy pomoze vyplach s roztokom citricidalu/GSE alebo na cele telo vyhubenie a nahradenie probiotikami  pozri na
http://rng.nazory.eu/candida
Inac zapaly sliznic mozu sposobovat aj virusy roznych druhov, na to som vymenoval viacero antiviralnych, a pri dnesnej tichej viralnej epidemii odporucvam kazdemu si zvysovat viralnu imunitu
http://rng.nazory.eu/herpes

38

Dobry den RNG,
mam podobny problem, zacal by som asi takto.. asi pred 3 mesiacmi som zacal pocitovat mierne ostru bolest pri moceni v pohlavnom ude, hlavne pri zaludi, kde som si nahlatal drobnu hrcku. Moc mal tmavo zltu farbu,mocil som castejsie v priebehu dna ako predtym, pravidelne som mal jemny vytok z penisu.Zacalo ma pobolievat v podbrusnej oblasti tak som si povedal, ze to asi neprejde a navstivil som lekara. Mocovym testom nenasli ziaden zapal, ale boli mi pre istotu nasadene lieky " trimethoprim" 6 tabliet (1 tab. 2x denne) a bol som poslany na oddelenie pohlavnych chorob. Na oddelenie som siel az o tyzden neskor, ale medzi tym mi strasne opuchol miesok a strasne bolel, nahmatal som si v nom tvrdu a bolestivu hrcu velkosti semenniku. V ordinacii pohl. chorob sa doctor pytal ci sportujem, ze to moze byt z fotbalu, fotbal nehravam ale denne pouzivam bicykel. Spravili mi testy na AIDS, a znova test mocu. A v ordinacii mi doktor dal  dve tabletky proti castemu moceniu, nazov neviem lebo som od nich nedostal ziaden papier.  Po vikende som siel opat k doktorovi s bolestami, po prehliadke som mal naordinovany "Ciprofloxacin 500mg "14 tab. (1tab. 2xdenne)a bol som objednany  na oddelenie X-ray. Z oddelenia pohl. ch. mi volali ze som mal Chlamidiu ale ze uz som v poriadku ak som douzival lieky. Na x-ray mi povedali, ze mam zapal, ze sa nemusim bat nador to nie je. Bolo mi povedane ze to prejde a hrca zmizne bud za par tyzdnov alebo do mesiaca.Je to uz skoro mesiac, bolesti pomynuli a hrca sa zmensila, len dufam ze zmizne uplne.

Ale dalsi problem nastal teraz, zacal som mat problem so zaludkom... Vzdy ked sa najem, tak sa ozve zaludok. Je mi tazko, mam pocit ze mam vetry hned ako sa niecoho najem.

Prosim o radu,

dakujem

39

ATB. su chemikalie, ktore maju casto silne postranne ucinky. Jeden z nich je aj poskodenie probiotickej crevnej flory.
Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. Tieto vsetky musis mat v dostatku, inac si ich musis doplnit.
http://rng.nazory.eu/travenie.
Naduvanie v zaludku hned po jedeni=nedostatok kyselin. Naduvanie v crevach pokracuje ako dozledok nepotlacenych/nezabitych roznych bakterii v crevach pre nedostatok kyselin a nespravne procesy v crevach, ked nemas dostatok enzymov. To podpori rast parazitnych kultur a potlaci probioticke.
IOnac nie som si isty, ze mas ten mikrobialny proces potlaceny, lebo len atb neznicia vsetky mozne mikroby, ale len bakterie, a aj to nie vsetky. Ak mas zapal pretrvavajuci, je za nim nejaka pricina a zrejme lekari sa na to vykaslali.
Odporucam pit roztok GSE, brat oreganovy olej a protizapalovy curcumin(3x1500 mg, pozri napr na  http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1

Naposledy upravil: RNG (2011-07-13 19:38:55)

40

RNG napísal(a):

ATB. su chemikalie, ktore maju casto silne postranne ucinky. Jeden z nich je aj poskodenie probiotickej crevnej flory.
Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik. Tieto vsetky musis mat v dostatku, inac si ich musis doplnit.
http://rng.nazory.eu/travenie.
Naduvanie v zaludku hned po jedeni=nedostatok kyselin. Naduvanie v crevach pokracuje ako dozledok nepotlacenych/nezabitych roznych bakterii v crevach pre nedostatok kyselin a nespravne procesy v crevach, ked nemas dostatok enzymov. To podpori rast parazitnych kultur a potlaci probioticke.
IOnac nie som si isty, ze mas ten mikrobialny proces potlaceny, lebo len atb neznicia vsetky mozne mikroby, ale len bakterie, a aj to nie vsetky. Ak mas zapal pretrvavajuci, je za nim nejaka pricina a zrejme lekari sa na to vykaslali.
Odporucam pit roztok GSE, brat oreganovy olej a protizapalovy curcumin(3x1500 mg, pozri napr na  http://www.swansonvitamins.com/Search?k … ntk=Level1

Dakujem za rychlu odpoved,
hned sa pustim do hladania na internete..
Este nieco ma zaujima, turmeric je hlavna zlozka Curcumin Complex pokial som dobre pochopil. Ja som zamestnany v UK ako kuchar tak som sa s tym uz stretol, je to presne to iste alebo v liekoch sa to upravuje inym sposobom. Keby som jedaval jedla ochucovane alebo s pridavkou turmeric korenia ( nema ziadnu vyraznu chut), prijimalo by to moje telo ako prevenciu, z casti ako doplnok stravy alebo vitamin na podporu crevnej flory...
Mal som starsieho kolegu z Thajska a on si vzdy nosil do prace nejake bylinky ci ovocie, ktore si vyvaral a pil ked bol chory, skoro nikdy nepouzil ziadne lieky..
Ak by ste mi mohli doporucit nejaku stranku alebo predajnu v UK o ktorej viete bol by som velmi vdacny, vlastne vdacny som uz teraz, ze sa zaujimate o problemy inych..

dakujem pekne...

41

Mas to naopak, Turmeric, pakoren obsahuje cucuminoidy, to su tie ucinne latky, protizapalove.
Obsah v turmericu je rozny od 5% vys. Preto odporucam vytazok, ktory obsahuje zarucene mnozstvo ucinnych latok, curcuminoidov.
Na to, aby si taku davku ucinnej latky dostal, by si musel jest korenie Turmeric na hrste.
Ja zijem v USA a predajne v UK vobec nepoznam. Ale cez internet sa da z USA objednavat bez problemov, ako to robia dnes na Slovensku aj inde mnohi.

42

Dobry den RNG,
uzivam vsetko co ste mi predtym odporucili uz asi druhy tyzden, moje problemy s travenim prestali az na to ze v semenniku mam stale hrudku ktora neboli velkosti fazulky. Zistil som vsak este nieco ine co ma trapi a co ma asi s mojim predoslim stavom nieco spolocne.. Mam problem v okoli analneho otvoru, mam podrazdenu pokozku, ktora casto svrbi, musim sa vacsinou po velkej potrebe osprchovat ak  nie tak asi po 15min zacnem pocitovat svrbenie. je to asi 2 cm, pokozka je jemnejsia a viac zfarbena do ruzova. V minulosti som mal problemi s hemoroidmi ale to vzdy zmizlo po urcitom case...
vopred dakujem dakujem za odpoved...

43

Ja pouzivam na hemorhoidy krem, po stolici si vzdy tu oblast dobre vycistim kremom na toaletnom papieri. To robim uz vyse 30 rokov a moj otec, od ktoreho som sa to naucil to robil vyse 50 rokov.
Najlepsie su kremy s minimom umelych latok, mozes si namiesat svoj vlastny, tak ako si ich uz roky miesam ja
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika

Chlorova voda a mydla skodia tej citlivej oblasti, odmastuju a drazdia. Kokosak je vseobecne asi najlepsi olej na kozu, hojivy a vyzivujuci.

44

Dobry den RNG, uz 4 roky mam opakujuci sa zapal dolnych mocovych ciest. Presla som roznymi vysetreniami, nic vazne mi nenasli. Obcas mavam e.coli, najnovsie Streptococus Agalactiae. Po studiach vasho fora, svoje zapaly pripisujem prave im. Po pozornom citani na fore som dosla k zaveru, ze by som si mala vziat ja a aj moj manzel, kapsule GSE nutribiotic. Streptococcus agalactiae je citlivy pri 60ppm, co znamena, ze mam brat 3x1 tabletku,tak? A doplnim aj vyplach posvy? 60kvapiek na 1 liter?Vyplach kolkokrat denne? Kolko dni mam tabletky uzivat? Dakujem za radu. A este jedna otazka. 11 dcerka mala zelenkavy vytok, sli sme na vyter a tiez mala rovnakeho sreptokoka a lekar mi povedal, ze sa pravdepodobne utierala zle a presiel jej zo zadocku. Moze 11 dieta uzivat GSE tabletky alebo kvapky? Ako to riesit ?

45

Streptokok u deti cio dospelych je ta ista bakteria a treba na nu tie iste prostriedky, samozrejme davka je podla vahy.
Teoreticky by mala stacit na vyplach aj jedina davka, ale obvykle treba viacej, lebo sa to nedostane vsade na prvy krat.
Hlavne ke4d sa nakaza prebojovala uz cez mocovu trubicu vys, vtedy treba pouzivat citricidal .GSE aj oralne /ustne.

46

Takze kolko kapsuli dat dcerke na toho streptococa ked ma 41KG. Kapsule su 250mg. A kolko kapsul dospelemu pri mojej hmotnosti 55kg?

47

250 mg kapsula ma ekvivalent 25 kvapiek GSE. Obvykle odporucam 60 kvapiek na den pre dospeleho, zriedkavo viac. Takze pre dieta 2 x 1 japsula by mala bohate stacitAle treba ju brat s poharom vody, aby sa to dostatocne v tele rozriedilo a nedoslo do criev koncentrovane a vybilo aj probiotika. Pre istotu ber na noc aj probiotika.

48

dobry den,

velmi ma zaujala tato tema, nakolko v  minulosti som casto 3-4x rocne trpela yapalom moc. ciest.
mala som to z vaginy /mavala som vkuse vytok/, kde som mala aj po prelieceni bakterie z hrubeho creva e.coli, enterococus fecalis a pod. nakoniec mi urobili autovakcinu na uvedene bakterie a odvtedy mam 3 roky vac menej pokoj, obcas - max 1x do roka sa mi ale zapal vrati.

ak sa mi to stane abuduce, skusim to vyriesit bez antibiotik.
takze treba pit GSE - denne 35 kvapiek/ alebo 60 kvapiek citrcidalu v litri vody
+ d manosu?

na ake bakterie je presne d-manosa?

uzivam preventovne cranberry  extract 500mg/den - chcem sa opytat, ci to ma zmysel, alebo co mam robot preventivne, aby som predisla zapalom moc. mechura
dakujem

Naposledy upravil: suuzi (2011-10-30 12:07:11)

49

Naopak60 kvapiek GSE(33%)  alebo35 kvapiek citricidalu(60%)
D manosa je najma na streptokoky a e-coli. Cranberry treba na ucinnost ovela viac

50

dakujem RNG,

kolku davku brusnic treba brat preventivne, aby to malo ucinok?
resp. je nieco lepsie/ucinnejsie na preventivn uzivanie?

dakujem

51

Ako som povedal,, brusnice a d-manosa su ucinne najma na bakterie, ktore su "zahaknute" na steny sliznic a ktore vlastne "odhaknu" a tie sa potom splachnu mocom. Zialbohu infekcii je viacero, na candidu to prakticky  nema ucinok, lebo ta sa doslova 'zakoreni" do stien sliznic a nereaguje ani na manozu ani na brusnice(berbericku kyselinu) prilis.

Ale treba si uvedomit, ze az 70% obrannych latok v tele vyrabaju pre nas nase probiotika a preto sa musime im venovat co najviac, nasadit ich podporovat a krmit, aby co najviac kultivovali creva a nie ine kultury.
Candida a rozne infekcie su velmi casto dosledok zlej crevnej flory. Takze to by som osobne povazoval za najvacsi prispevok udrzby zdravia. Je to cele zahrnute pod temou travenie.

52

Je citricidal GSE tableky 250 ucinny aj na gardnerellu?

53

Tabulky na citricidal neuvadzaju jeho ucinnost ta gardenellu vaginitis, takze neviem.
Obvykle je gardenella(bezna bakterie) potlacana probiotickou florou a lekari ju liecia (u muzov aj zien) davkami metronidazolu(tyzden 2 x 500 mg) a tiez zavadzanim lactobacilov do vaginy.

54

ahoj RNG,
chcem sa opytat, ci d-manosu v odporucanom davkovani (2g kayde 3 hodiny pocas troch dni) mozu uzivat aj tehotne zeny bez akehokolvek rizika.
vdaka.

55

Pokial si dobre pamatam jednalo sa pri pokusoch lekarov o 30 gramoch cistej brusnicovej stavy=ekvivalent zjedenia aspon 50 gramov brusnic(teda craberry, co je pribuzna brusnic)
Preto so nie prilis nadseny tou brusnicovou metodou, pokial nemas k dispozicii napr drink s opbsahom 10-15% brusnicovej stavy a podla moznosti trpky=nesladeny.
Ja mam doma brusnicovy koncentrat(zhruba 10:1) a este aj po rozriedeni 20 ku 1 je besne trpky

56

Ja som sa pýtal na d-manosu a jej uzivanie tehotnymi ženami, viď príspevok zo včera, 21:38
smile

57

D-manoza je len jeden z cukrov, ktory sa bezne v prirode nachadza. A rozhodne nie je skodlivy v tehotenstve
Inac vsetky potrevinoive doplnky su vseobecne neskodne, v tehotenstve aj pre deti okrem FDA natlaku pisat na vsetko nevhodne pre tehotne zeny a deti jedine naozaj nevhodne su doplnky zvysujuce prekrvenie maternice, co moze(nie je to ale nijak podlozene vyskumom) zvysit pravdepodobnost spontanneho potratu. Medzi take patri napr oreganovy olej a ine esencialne oleje a koreniny.
No a samozrejme doplnky , ktore menia hormonalne hladiny, co sa v tehotenstvce neodporuca, vtedy treba nechat vsetko podla moznosti na prirodu

58

Ahoj, rng.uz viackrat si mi poradil a som tu zas.Momentalne som o to viac bezradnejsia, ze som v 7tyzdni  tehotenstva.mam problemy s mechurom, prechladla  som v praci, zial.Mam bolesti, rezanie, palenie, budim sa aj v noci, musim na wc, potom uz nezaspim od bolesti a tak dokola....Gynekologicka mi nerobila kultivaciu mocu, ale mi predpisala jednorazovu davku monural. Vraj sa moze aj v tehotenstve.lenze ja mam obavy....Co by si mi odporucil?Alebo pockat aspon do druheho trimestra?bojim sa vsak, aby sa to nerozsirilo na oblicky, mocovody....Mam doma striebro z lucenca , aj oregano z iherbu, ale vsetkeho sa bojim, aby som neuskodila babatku alebo sebe.....Dakujem!

Naposledy upravil: liaro (2012-01-29 10:14:13)

59

Ovocia cerstveho aspon 30 gramov. Suseneho prasku mozno 6 gramov(neviem aky je obsah vody v ovoci, na kolko sa zosusia.
Ja pouzivam koncentrat stavy,zhruba  20 : 1 , besne trpke, da sa zniest tak max lyzica do pol litra vody.

60

Pri vaginalnom vyplachu koloidnym strebrom 20ppm aky pomer ks a vody. Alebo to neriedim uz?