Téma: Draslík
RNG, akú formu draslíka by si odporúčal?
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Žiadam všetkých, aby nevytvárali už existujúce témy, zhoršuje sa tak prehľadnosť fóra zbytočným násobením rovnakých tém. Na ukážku, trikrát po sebe téma Akne: Choroby kože a podkožného tkaniva. Spolu na troch stranách 5x téma Akne. Dajte si námahu pozrieť si, či sa vaša téma už nenachádza, prečítajte si ju, a až potom sa pýtajte na čo chcete. Ušetríte tak robotu a čas RNG, aj mne! Z rubriky Otázky na potravinové doplnky som premiestnil desiatky tém do adekvátnych rubrík v kategórii základné sekcie ochorení podľa MKCH-10 , aby v tom ostatní prichádzajúci na fórum nemali jeden veľký bordel, z ktorého sa nedá vysomáriť! Do rubriky Otázky na konkrétne potravinové doplnky píšte len otázky na konkrétne potravinové doplnky, najskôr si ale vyhľadajte, či už tam daná téma nie je, aby ste ju zbytočne nerozmnožovali! Administrátor.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
RNG, akú formu draslíka by si odporúčal?
Najlepsia forma draslika je v roznych jedlach. Zialbohu nase polnohospodarstvo pestuje na vycerpanej pode, takze mame v beznej potrave primalo draslika. Doplnit sa da pouzivanim zmesi NaCl a KCl na solenie(sol so znizenym obsahom sodika alebo zmes nerafinovanej morskej soli a KCl, pol a pol). Ja pouzivam aj KHCO2 miesto sody bikarbony na alkalizaciu tela.
Naposledy upravil: RNG (2010-02-22 23:52:40)
Čo tak úplne vylúčiť NaCl a nahradiť ju http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/258/chlorid-draselny-kcl
Nuz to by som celkom nerobil, telo potrebuje sodik, hoci v minulosti sa udajne solilo aj sylvinom.
Takze podla mna zmes nerafinovanej morskej soli a sylvinu je asi lepsi napad, lebo dodava aj rozne stopove mineraly, z ktorych su mnohe dnes s poli zmyte do mora.
OK. V akom pomere ich zmiešať?
Ja to robim 1 ku 1, cim sa zmensi davka sodika na polovicu a prida sa extra potrebny draslik. Potom sa nemusim ani bat solit kvoli tlaku. Aj tak tie teorie o vysokom tlaku zo solenia su nepodlozene solidnym vyskumom.
Je ale viacej papierov, co hovoria o vysokom tlaku z nespravneho pomeru medzi sodikom a draslikom, co sa mi skor zda uveritelne.
RNG prosim ta kolko gramov Kalinatu je vhodnych na ranajsiu alkalizaciu? Pises ze pol lyzicky takze to moze byt cca 2gramy?
A este sa ta opytam ked zmiesam 1g kyseliny askorbovej s 1/2 gramom Kalinatu + pohar vody ake bude vysledne Ph? Nezneutralizuje to zaludocnu kyselinu? Mozem popri tom jest ? Dakujem
Zaludocna kyselina je ovela silnejsia, ako askorbova kyselina, tj askorbat draselny sa zmeni na kyselinu askorbovu a chlorid draselny . Tj neutralizuje sa cast zaludocnej kyseliny a tym sa zhorsi travenie na par hodin.
Pri ziadnej alkalizacii nie je teda dobre jest.
Zhruba dva diely kyseliny askorbovej a jeden diel KHCO3 vytvoria neutralny askorbat draselny(kalium ascorbate) a CO2 z H2CO3(sodova voda/kyselina uhlicita) vysumi von.
A hlavne som chcel vediet kolko je pol lyzicky kalinatu
2gramy? Dakujem
Naposledy upravil: tomeasy (2012-02-20 00:40:10)
Zalezi od lyzicky... a od jemnosti tej KHCO3. Jemnejsie je lahsie.
Ale cajova normalna je asi 3-5 gramov plna, kopcom i viac. Takze tie 2 gramy na pol lyzicky asi sedia.
Príspevky [ 10 ]
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 390 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 1885 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2572 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2595 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2940 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 924 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 1190 Partneři: Diskuzní fórum zdarma; snehove frezy; Skoda YETI; rychlý prachy; praha zoo; Domény .cz; nabytek ikea; povinné ručení; facebook com; hostováno na Stable.cz;