31

Re: Opakujúce sa kvasinky (gyn problem)

dobry den vam prajem. na tu protikvasinkovu dietu sme sa dali spolu s kamaratkou... ale rozhodli sme sa ze ju budeme striktne dodrziaat mesiac.... dneska to je 25 den... a moja kamaratka berie aj antikoncepciu a samozrejme kolo toho aj vami odporucane produkty cize oreganovy olej, gse a na vecer probiotika... lenze dnes sa jej stalo, ze rano brala 12tu tabletku zo svojej antikoncepcie a teraz podvecer dostala taky slabsi menzes ( co by mala dostat az po dobrati vsetkych tabliet, ktorych je 21) ... tak som sa chcela spytat ci nahodou nema oreganovy olej alebo gse vplv na vstrebavatelnost antikoncepcie alebo ci nemate ponatia co sa mohlo stat... teraz nevie ci ist za gynekologom ci co... tak som jej povedala ze vam skusim napisat ci by ste jej s tym nepomohli...
dakujem pekne

Naposledy upravil: ursula (2011-03-31 19:23:52)

32

Oreganovy olej a GSE nevplyvaju nijak na absorbciu HAK.
Ale oreganovy olej ako korenina zvysuje prekrvovanie maternice, tj moze mat vplyv na menstruaciu a definitivne sa neodporuca pocas tehotenstva, lebo moze zvysit pravdepodobnost potratu.

33

dobry den prajem...
nemam sa moc naj lebo ta dieta mi nepomohla... pocas toho jak som dietovala tak som brala vsetko to co ste odporucali...
http://www.swansonvitamins.com/NWF339/ItemDetail?n=0
http://www.swansonvitamins.com/SWL008/ItemDetail
http://www.swansonvitamins.com/NUB002/ItemDetail?n=0
http://www.swansonvitamins.com/SWE045/ItemDetail?n=0
plus som naviac brala este Chlorellu a http://www.swansonvitamins.com/RBL005/ItemDetail?n=0
dietu som naozaj striktne dodrziavala mesiac a potom som postupne zacala pridavat celozrny chlieb, zemiacky ryzu atd... a bohuzial minuly mesiac som zas sedela v cakarni pri gynekologovi...
neviete mi nejako pomoct... pocas diety som sa sice citila lepsie... aj ked spociatku som z toho hnackovala....
teraz v lete ked uz budeme mat doma napestovanu vlastnu zeleninku si chcem dietu skusit este raz... preto pytam o radu... ci by bolo este nieco co by som mala robit alebo neviem...
dakujem pekne

34

Nuz toto pomohlo zatial vacsine, aj ked nie vsetkym. Snad kokosaku by si mohla jest ovela viac, ja odporucam 3 lyzice(polievkove) denne, nie nejake kapsulky.
Si si ista, ze mas len  candidazu a nie nejaky iny problem?
Zapaly mozu byt aj z alergii(latex, cudzie bielkoviny, rozne zamorenia), aj z virusov, ktore nosime cely cas v tele a podobne.

35

Co poviete na obsah oregano oil v tomto vyrobku?Now Foods, Candida Clear, 90 Vcaps
Moze to mat dobry ucinok na candidu?Dakujem..

36

Nuz to je iny vyrobok, zalozeny hlavne na inych protikandidovych ,(na stastie ich ma priroda hromady), nie na oreganovom oleji, tj carvacrole. Ked mas velmi "tvrdohlavu" nakazu, skusil by som brat aj to.
Pripadne aj specificke enzymi proti candide, take co napadaju jej celulozove bunkove steny, pozri napr
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … /3218?at=0
Inac aj candid je mnozstvo serotypov a ja pre jednoduchost uvadzam  statisticky najpravdepodobnejsie prostriedky, ale prostriedkov je hromada a aj inych priostupov.
Moj adoptovany je candidu vyhladovat, znemoznit jej rozmnozovanie, oslabit , vymiest a nahradit probiotikami

37

RNG napísal(a):

To zalezi od infekcii.
Napr kvasinkova produkuje az hrudky, proteus zas vytok silne vonajuci cpavkom, virusove zapaly krvave vytoky(znicena sliznica, tak ako napr opar na perach) atd.
Infekcie sa daju zistit casto z testov krvi, niekedy z kultur(vzorky-vyter) a podobne.
Ak nemas ine, nez trochu cerveneho alebo cervenohnedeho vytoku, moze to byt len nepravidelne trvajuca menstruacia a na to ti odporucam brat yam a pupalkovy olej, napriklad.

Dobrý večer RNG, chcem sa spýtať, písal si že krvavý výtok  môžu spôsobovať výrusové zápaly. Akým roztokom GSE si mám spraviť výplach aby som ten vírusový zápal potlačila a nevybila si dobrú flóru. Pri kultivácii mi zistili nejaký kmeň HPV. Ďakujem Indiga

38

Candida nema co v tele hladat, to sa stava len nahodou, kam sa dostane drobnymi rankami v crevach.Takze ked sa hovori bezne o candide, tak hovorime crevnej a maximalne vaginalnej.
Samozrejme ze silna chemikalia MMS moze vynicit mikroby vsade v tele, spolu aj s crevnou florou.
Nakolko je urinoterapia(kyselina mocova?) a kefir ucinny na candidu neviem, asi velmi nie, kedze candida u zien sa casto nachadza prave v mocovych cestach.
Prekyslovanie tela nijak candidu nepodporuje, neviem kto s tou teoriou prisiel, ale candida potrebuje pre svoj zivot cukor, tj bezsacharidova dieta ju vyhladuje k smrti.A tuky nevie nijak pouzit ani neprispievaju k jej rozmahani v tele, ani bielkoviny.
Ja ako cukrovkar typu 2 mam stale velmi vysoko cukor v krvi, ale nemam candidu v tele, okrem trocha v crevach, ako kazdy clovek. Nizkosacharidova dieta ju udrzuje v sachu v crevach.

Nazor ze maso a vajcia vyvolavaju choroby je mylny. je plno ludi kompletne vegetarianov, ktori maju tiez hromady chorob, ako ini. Samozrejme alkalicke telo je trochu menej nachylne na choroby tj alkalizovanie je pozitivna vec pre zdravie, ale to sa da robit aj pri jedeni masa a vajec s mierou.

39

To znamená že vírus HPV na žens. pohl.orgánoch súvisí s candidou? indiga

40

Hromada virusov napada sliznice v tele a moze vyvolat az natolko rozrusenie sliznic, ze to krvaca.
Kazde oslabenie tela vedie k premnozeniu nasich vlastnych virusov, tj aj candida podpori svojou pritomnostou virusy. A to samozrejme zahrnuje HSV1, HSV1,VZV, HPV, cytomegaslovirus a hromadu inych.
Zijeme v case tichej viralnej epidemie, ktora vyplyva najma zo zvyseneho kontaktu ludi a migracie, tiez turistiky.Preto tu tolko zdoraznujem potrebu zvysovania viralnej imunity.

41

Ďakujem RNG a prosím ťa čo mám brať aby sa tá sliznica zahojila a zničila som tie vírusy . Pomôže aj výplach roztoku GSE, ak áno aká koncentrácia?Indiga

42

GSE nie je antiviralny velmi. A vyplach(6 kvapiek na deci vody) velmi nepomaha na veci, ktore su rozlezene po celom tele, ako virusy.
Pozri na temu napr herpes, kde som zoradil rozne mozne antiviralne  prostriedky  http://rng.nazory.eu/herpes
Doplnim k tomu novsie: monolaurin( z kokosoveho oleja, davka 3x1 lyzicka), citral(citrusovity olej, 3x5 kvapiek), sangre de grado (zivica zo stromu croton lechleri, 2x20 kvapiek)
Ked sa virusy potlacia, sliznica sa sama zahoji. Nanajvys na urychlenie si mozes robit vyplach koloidnou striebornou vodou, ktora je silne antiviralna.

43

Dobrý deň RNG, potrebujem poradiť ako vyliečiť zapálenú sliznicu na krčku. Gynekológ povedal, že by bolo časom dobré ju vypáliť alebo zmraziť. Dúfam že sa tomu dá predísť jej ozdravením. Písal si, že je potrebné zvýšiť si virálnu imunitu. V minulosti mi z kultivácie vyšli mykoplazmy a ureaplazmy. Mám v tom mierny zmätok čo mám všetko brať. Beriem selén, zinok, vit. c. Chcem si ešte niečo silné na virálnu imunitu doobjednať, ale neviem čo by bolo najlepšie či chaparral, alebo extrakt z listov olivovníka,..? Kedy je potrebné brať aj DIM? A má toto všetko brať aj môj manžel, aby sme sa navzájom,stále neinfikovali tými vírusmi? Ďakujem indiga

Naposledy upravil: indiga (2011-08-05 15:28:19)

44

Nakazy treba potlacit, a nie cakat a potom   vyrezavat poskodene tkanivo, ale regenerovat po potlaceni nakaz

Na mykoplazmy a ureaplazmy mas extrakt z olivovych listov, Samento a ciastocne aj citriciodal a oreganovy olej

Chaparal je na virusy a nevidim tu nikde , ze by ti urcili degeneraciu krcka maternice. Az ked ti urcia stupen degeneracie, kde sa degenerovane bunky mozu zvrhnut na bujnejuce=rakovinne by som odporucil pouzivat DIM, co tej premene na rakovinne bunky znacne zamedzi.
Kedze su za tym najma virusy hpv, ale mozno aj ine,  kazdemu radim si zvysovat viralnu imunitu, tj nielen zenam a tym, co maju problemy uz viditelne, ale aj takym, co sa im viralne dosledky zatial neprejavili na predidenie tym prejavom.
Inac ked mas hpv v tele, tak je to viacmernej na cely zivot, podobne ako aj rozne ine virusy(HSV1, HSV2, VZV, CMV, EBV... a jedine, co mozes robit je zvysit so viralnu imunitu, co ich potlaci natolko, ze nemozu sa premnozit a sposobit skody.
Inac nakaze  mnozstva virusov sa prakticky neda zabranit, branit sa clovek moze len zvysovanim viralnej imunity

45

Ďakujem za odpoveď. RNG je lepší samostatný chaparal, alebo tento s prímesami
http://www.swansonvitamins.com/AN025/ItemDetail?n=0. Prosím ťa aké dávkovanie toho chaparalu a ako dlho?
To GSE na mykopazmy, môžem robiť aj výplachy roztokom 6 kv. na 1 dcl vody, neponičí to dobrú flóru? Indiga

46

Ja som bral toho cisteho chaparalu 2 x 2 kapsule, tj 2 gramy.
Ja som na mykoplazmy neodporucal velmi GSE, skor na to posobi koloidna streborna voda a ustne brane Samento a extrakt z olivovych listov.Mozno by sa dali robit aj vyplachy Samentom, to by pravdepodobne neznicilo dobru vaginalnu floru.Ale zase, to je len moja domnienka, lebo okolo mykoplaziem je zalostrne malo informacii, je to celkom nove pole pre drvivu vacsinu lekarov.Viac napr na
http://www.newtreatments.org/doc.php/My … coplasma_s
, kde uz spominaju olivovy list, ale este nie Samento. Samozrejme na odmaskovanie mykoplaziem pomozu tiez rozne enzymi a dnes je hromada silnych na trhu.

Inac 6 kvapiek GSE na deci vody je koncentracia asi 900 ppm, co je dost vysoke na znicenie aj probiotik, 2 kvapky by mali stacit na streptokoky a stafylokoky.

Data na nicenie mykoplaziem vobec nemam ziadne a v literature su spominane len olivovy list, striebro a Samento, tiez NAC na odmaskovanie.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-05 18:11:27)

47

Ďakujem a  má toto všetko brať aj môj manžel, aby sme sa navzájom,stále neinfikovali tými vírusmi a mykoplazmami? Mám brať aj samento aj výťažok z oliv. listov? A ten NAC koľko miligramový?Ďakujem indiga

48

Davka NAC(n-acetyl cystein, na slovensku acc, acetyl cystein)je 2 x 500 mg ale kedze je to len forma aminokyseliny, mozes to kludne aj zdvojnasobnit.
Ked mas nieco v tele, nemozes sa uz infikovat. Ale radim kazdemu potlacat virusy a mykoplazmy, lebo tie nam sposobuju hromady problemov, ktore lekari vobec nechcu vidiet.
Ani sa im nedivim, nemaju metody, ako ich lahko diagnozovat, prostriedkov ako ich adresovat tak isto malo a antiviralne maju obzvlast zle postranne ucinky, takze nie su vobec vhodne na trvale brania ako prevencia. A virusy su stale vsade okolo nas a mnozstvo aj v nas, permanentne. Takze jedine, co vlastne mozeme robit je branit sa zvysovanim imunity. Inac mykoplazmy nas znacne pripravuju o imunitu svojou pomalou ale neunavnou cinnostou

49

Ďakujem, ja som to myslela tak, že ak by som tie mykoplazmy a vírusy potlačila, tak by som ich mohla potom znovu chytiť od manžela.Môže to tak byť? Indiga

50

Nikto nevie presne, ako sa prenasaju mykoplazmy a ci sa daju uplne vynicit.
Zrejme to zavisi od toho, ktore ako.
Mykoplazmicke formy Boreliozy napr treba nicit skoro pol roka, chlamidie pneumoniae aj roky dlho, a zrejme niektore ine sa daju znicit ovela rychlejsie. Tiez su vedene vlastne ako L-formy, tj bakterie, co vedia zhodit vonkajsi bunkovy plast.
Virusy, to chytis viacmenej automaticky od partnera a mnohe si ponechas na cely zivot, takze hovorit tam o vylieceni je bezpredmetne, mozes ich tak akurat zneskodnit.
Len s mimoriadne vysokou viralnou imunitou sa mozes niektorym virusom vyhnut, aj ked sa nakazis. Na pociatku ich moze telo uplne znicit, ale akonahle sa po tele rozlezu, tak sa uplne vyhubit mnohe nedaju

Naposledy upravil: RNG (2011-08-05 20:43:53)

51

RNG už som písala v tejto téme. Potrebujem si zahojiť sliznicu na krčku maternice. Poradil si mi zvýšiť si virálnu imunitu. Beriem vit. C, selén, zinok, bone essentials, tekutý rybí olej, kvapkám si jód. Idem si objednať CHAPARRAL, vit.d, vit. E . Dnes mi prišla koloidná strieb. voda z Lučenca. Malo by toto na potlačenie vírusov v tele stačiť aby sa zahojila tá sliznica? Ďakujem Indiga

52

To by malo byt dost.

Ja osobne by som asi pridal aj aloe(velmi hojive), hodne vitaminu C a L-lysin, celkove na budovanie vsetkych kolagenovych  struktur.

53

RNG, na čo konkrétne slúži ten L-lysin, čo sa týka hojenia tej sliznice?
A ešte prosím ťa písal si mi, že si môžem robiť ženské výplachy koloidnou striebornou vodou. Nemusím si potom doplniť nejakými čípkami potrebné probiotiká, neviničí mi tá koloidná voda aj tie prospešné baktérie? A mám tú koloidnú vodu aj piť? Ďakujem Indiga

54

Nuz ja neviem, videl som celkom inteligentnych ludi na Atkinsovej diete, kde zrejme nedostavali z potravy ziadne cukry. Nehovorim, ze je to dieta velmi zdrava, ale pecen vie vytvorit kvanta cukrov aj z bielkovin.

Kedze candida zije as cukrov, vidi sa mi nelogicke obmedzovat tuky a krmit candidu cukrami.Nakoniec premnozenie candidy je jasne z prebytkov volnych cukrov, lebo candidu maju aj vegetariani, ked jedia privela volnych cukrov a malo mikrovlaknin, podporujucich  probiotika.

Silne oxidanty znicia v tele vsetky mikroby, tj aj candidu. Ale nie su to potravinove doplnky, ale chemikalie a teda na tychto strankach, kde uvadzam len potravinove doplnky to nepatri.

Je mnozstvo lekatov , co dnes uz zmenili mienku na zivocisne tuky, po fiasku s len rastlinnymi tukami, ktore po dlhsom pouzivani znizili IQ ludi. Mozog potrebuje rozne tuky, nie len nenasytene rastlinne a mnohe tuky si vyrobit nevie, tj musi ich dostat z potravin. Samozrejme s mierou.

55

indiga napísal(a):

RNG, na čo konkrétne slúži ten L-lysin, čo sa týka hojenia tej sliznice?
A ešte prosím ťa písal si mi, že si môžem robiť ženské výplachy koloidnou striebornou vodou. Nemusím si potom doplniť nejakými čípkami potrebné probiotiká, neviničí mi tá koloidná voda aj tie prospešné baktérie? A mám tú koloidnú vodu aj piť? Ak áno koľko?Ďakujem Indiga

Ahoj RNG, mohol by si mi na toto odpovedať? Ďakujem Indiga

56

L-lysin je jedna z najpotrebnejsich aminokyselin pri tvorbe kolagenovych vlakien, ine su arginine a ornitine. Kolagenove vlakna su nosna struktura vsetkych makychu struktur v tele, od svalov po organy.
Samozrejme, ze koloidna strieborna voda vynici kontaktom rozne mikroby, vcitane probiotik. Takze to nepodporucam pouzivat prilis casto, len vtedy, ked mas nejaky problem, na ktory je striebro uzitocne.

57

Ďakujem, chcem sa ešte spýtať, koľko koloidnej striebornej vody aby sa mi zahojila tá sliznica mám piť denne?
Vieš mi dať nejaký link z iHerb na nejaké probiotické vaginálne čapíky, keď si budem robiť aj výplachy kol. strieb. vodou, aby som si rozmnožila dobrú flóru po tých koloid. výplachoch.Ďakujem

58

Koloidna strieborna voda je v tomto pripade nie na pitie, ale potlacenie virusov/bakterii/mykoplaziem formou vyplachov.
Koloidna streborna voda je vyborna do nosa, oci usi, na hrdlo , vyplachy a do zaludka, ale kyseliny v zaludku ju znacne znicia a teda dalej v tele ma len minimalny ucinok.
Akakolvek probioticka znes do vyplachu cistou vodou ti to pekne spat zakultivuje.Nepotrebujes ziadne specialne capiky .

59

RNG : chcela som si objednat z www.amazon... monolaurin a odpisalo, že Slovensko neprijima preposlat tento produkt, čo ma velmi prekvapilo, lebo som sa na fore nestretla s takou situáciou, nerozumiem prečo mi objednavku nechcelo vziat. Možno Ty budeš vedieť viac. Chcem si teda objednat chaparal, ale neviem aký, prosim ak  budeš mať čas, odpovedz mi čim skor.  a najmä kde , ho možno objednat
e šte mám jednu otázku, dala som si namiešať jodovu tinkturu :  2% jodu, 2,5 % KJ  v 60% alkohole, nevadi to že alkohol je 60% namiesto 50% ako ty odporúčaš? vďaka za odpoved

Naposledy upravil: Helena (2011-09-02 21:48:33)

60

Co robi Slovensko co sa tyka colnych zabran nemam ani sajnu. Ja totiz zijem v USA.
Ja pouzivam tento chaparral
http://www.iherb.com/Arizona-Health-Cha … 29448?at=0
Myslim ze firma Arizona health je asi jedina, co sa odvazi predavat chaparal, druhe firmy, co robili vytazky z tejto byliny viacere uz neexistuju, neviem, ci ich neodkupili alebo inac nezlikvidovali
Jediny, co este existuje je Virox/Larrearx co je koncentrat 10 : 1 , ale na obsah ucinnych latok  je ovela drahsi, nez sucha bylina od Arizona Health.
Viacere firmy v minulosti neopatrne prehlasili, ze vytazok je ucinny na virusy a asi ich FDA za to zlikvidovala alebo nejak znicila(s pomocou farmacie)
Ale samotnu suchu bylinu,larrea tridentata,  tradicne indianske liecivo, sa im nepodarilo dostat z trhu, na stastie.
Jod vo vode(Lugol) alebo vodno alkoholickych roztokoch(tinktury) posobi  v tele rovnako, dolezita je davka jodu a KJ, nie rozpustidlo.
Inac moze to byt trebars aj glycerin alebo vodka.