Zinok v ziadnom pripade neber viac ako 50 mg, lebo znemoznuje absorbciu medi a inych potrebnych v tele.
Nejeden "mladeznik " s acnami sa prave na tomto popalil s dovodenim," ked 50 mg pracuje trochu, viac bude pracovat lepsie" a bol to jeden z dovodov, preco nasa FDA nariadila pisat na doplnky, ze su urcene len pre dospelych , co je samozrejme hlupost, lebo nevidim dovod, pre co by dosiahnutim 18 rokov sa telo zo dna na den zmenilo a vyzadovalo doplnky, ktore den pred tym alebo rok pred tym neboli odporucene.
Predsa ked cloveku nieco chyba alebo ma nejaku nakazu, treba to adresovat bez ohladu na vek
Kokosak ako nasyteny olej(tj nema otvorene vazby, ktore su reaktivne) je velmi stabilny a kedze je aj ciastovcne antimikrobialny, nepotrebuje chladenie a nekazi sa dlhe roky.
Olivovy olej voci tomu zosmradne za par tyzdnov, ja to viem, lebo som skusal cerstvo vytlaceny priamo v olivovom sade a tem bol vynikajuci. To co dostavame v obchodoch je zialbohu menej ci viac zosmradnute. Sice nam to zdravotne nevadi, aj ten "smradlavy " je velmi zdravy, ale ja som si dosial nezvykol na to, pre to som sa roky vyhybal olivovemu oleju.
Dnes zena kupuje tzv Lahky olivovy, ktory je ciastocne precisteny parou a je stabilnejsi a drzi ho v chladnicke. Alebo pouziva ten extra virgin zeleny a miesa ho s kokosakom.
Naposledy upravil: RNG (2010-06-13 00:48:15)