1

Téma: časté bronchitídy

dobry den.
mám dva problemy :
1.
dcera 6.r je skoro kazdy mesiac chorá- prechladnutie kasel a kazdý druhý mesiac jej to vyusti do bronchitidy a lieci sa atb.Davala som jej imunoglukan od jesene.najskor vysoke davky az potom som presla na 1 tbl denne + preventan.mam dojem ze vobec nezabrali.Davala som vela vit.C (len som si neni ista z davkovanim u deti toho cisteho prasku) + zvyseny prijem vit.D.
Teraz zasa zacala kaslat.Dr, vravela ze má nabeh na astmu a je obj. v sept.na alergologiu.Normalne sa bojim ist k dr, aby zas nemala atb. už neviem co dalej,nechcem jej davat vela kadejakych liekov.

2.
ja som mala dg.plucne chlamydie,+ t.c. zapal priedusniciek.Uz je to trosicka lepsie,lebo sa tak strastne nezadychavam.ale zacal som liecbu prednisonom (30mg) + pulzne i.v  terapie solumedrolom.
ake ine alternativy su ? pozerala som rozne herbare-ale je tam toho spusta a neviem si vybrat.

dakujem velmi pekne za radu

2

Re: časté bronchitídy

Herbare uvadzaju len tradicne byliny. V poslednych desatrociach rozni lekari a doplnkovy priemysel z nich vytazili a identifikovali ucinne latky, ktore potom v koncentratoch odporucaju na liecenie. Nie su to sice lieky, ale len potravinove doplnky, ale mnohe z nich su velmi ucinne, niekedy aj lepsie, ako lieky a kedze potravinove doplnky musia byt neskodne(kategoria jedla) moze ich clovek brat viacero pre zvysenu ucinnost bez obav o postranne ucinky.
Plucne chlamidie som uz adresoval,
http://rng.nazory.eu/chlamydie
zialbohu su tazko liecitelne, takze pri obycajnych atb okrem protokolu Vanderbitl/Wheldon sa nedaju kompletne znicit.
K tomu prispevku by som dolozil len ze doplnky zinok, selen, jod,a vitaminy C,E a D-3 spolu s adaptogenom cordyceps sinensis a aminokyselinou NAC(n-acetyl cystein)
Inac pozri na temu infekcie
http://rng.nazory.eu/infekcie

Naposledy upravil: RNG (2010-06-14 17:01:33)

3

Syn ma silny kasel a tazko sa mu vykasliava kolko NAC mu mozem denne davat mam 1000mg kapsule.Davam mu pit GSE,c-vit,oregano oil...

Naposledy upravil: Sisa (2010-12-18 19:44:46)

4

NAC je forma aminokyseliny. Obvykle odporucam 2x500 mg plus, zale nemyslim ze sa to da predavkovat tak jednoducho, takze aj 2x1000 mg je OK.
Na kasel je najlepsi carvacrol, 3 x 100 az 200 mg. nachadza sa v oreganovom oleji. Odporucam kapsule so zarucenym obsahom carvacrolu, ako napr tieto z NOW, ktore maju 100 mg carvacrolu na kapsulu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

Osobne som vyskusal aj Samento/prima una de gato, a tiez bolo ucinne aj na zapal stredneho ucha, hoci tento doplnok je zatial pridrahy. Ale v pripade boreliozy a chlamidii pneumonie je nenahraditelny.

5

Vo februari som prekonala zapal priedusiek a od toho casu ma pobolieba hrdlo, obcas len skriabe a posledny mesiac mavam zvysene teploty od 37,1 do 37,6. Robili mi aj vyter z hrdla aj nosa a vysledky boli negativne. Co by som si mala na tento moj problem z Iherbu objednat?

6

GSE a oreganovy olej, ako tu radim aj inym. A pouzivat GSE nielen ako roztok na pitie, ale aj na kvapkanie do nosa, lebo tam sa casto tie nakazy zdrzuju dlhe mesiace a odtial sa s hlienami znovu a znovu dostavanu do hrdla a pluc.
Na virozy pozri temu herpes.
Pri dnesnych viralnych epidemiach , ktore si lekarim povacsine nevsimaju, pokial nepredstavuju vaznu chorobu, je dobre si zvysovat viralnu imunitu, inac aj nase vlastne virusy, ktorych nosime dnes uz v tele mnozstvo nam mozu postupne skodit.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-23 13:54:58)