31

Re: kandida kysle prostredie

najrýchlejšie zoženieš tento chelátor z UK http://www.super-smart.eu/article.pl?id … wodATdU4A, je drahší ako z USA, ale v tvojom prípade hraje čas najdôležitejšiu rolu, do 2-3 dní by si ho mohol mať aj doma podľa môjho názoru...

32

Nic nenaznacuje, ze by si mal odrazu telo zamorene tazkymi kovami, ked pred nedavnou kratkou chorobou si sa citil vyborne.
Takze by som sa osobne neznepokojoval a nechal prirodu robit chelaciu ovocnymi a zeleninovymi kyselinami, teda ked ju vobec potrebujes(citronova, jablcna,mliecna,ciastocne aj askorbova).
Zamorenie ortutou poznat velmi lahko, lebo je sprevadzane tazkymi depresiami, to by ti mohol administrator tohoto fora velmi dobre popisat z osobnych skusenosti.
Jedine vtedy by som odporucal silne chelatory, na olovo a kadmium najma EDTA, na ortut, DMSA, DMPS, ALA, MSM a podobne.
Vyborny a lacny prirodny chelator je vnat z koriandra, znama ako cilantro alebo cinsky petrzlen. Dal som tu niekde aj recept mojej manzelky na pomazanku z nej, pesto.

33

este by som sa chcel spytať na čiernu stolicu ktoru mam ....čo to znamena ..  a čo môžem teraz jesť pri tomto ked nemam na nič poriadne chuť...aby som zbytočne nezatažil žaludok.....         za kolko sa da dať travenie do poriadku..... a nizky tlak môže byť deficitom mineralov?

34

Cierna stolica moze niekedy znamenat krvacanie v zaludku alebo crevach(vredy, viralne poskodenie,NSAID lieky ...)
Na to by som ale isiel k lekarovi, aby to potvrdil, pre istotu.

Aloe vera je na to hojive, DGL(vytazok z sladovky hladkoplodej)tiez  L carnosine.
Vnutorne krvacania sa daju zastavit tiez branim sucheho prasku z rebarbory, ktore zrazia krv(kateterizuju svojim sposobom) kdekolvek v traviacom trakte.
Inac aj krvacanie moze prestat a vyhojit sa samo,takze nie je potrebny ziadny zasah.

Mnoho ludi dostava krvacanie do zaludka z aspirinu alebo inych NSAID.Takze to nie je nic velmi neobvykle, aj ked nie prijemne.

Inac cierna stolica moze byt  ovela pravdepodobnejsie z napr chlorelly, spiruliny a inych jediel, obsahujucich hodne zeleza, takze sa nemusis extra znepokojovat. Ked tieto prestanes brat na druhy den cierna stolica zmizne.

To horne upozornenie na krvacanie  ber do uvahy, len ked po prestani bratia na zelezo bohatych doplnkov cierna stolica nezmizne.Aj krvacanie sa obvykle vyhoji za par dni.
Inac lekar ti okamzite z krvneho obrazu(pocet cervenych krviniek) moze potvrdit moznost krvacania(teda nie istotu, istota sa potvrdi az rozborom stolice).

Naposledy upravil: RNG (2010-08-08 18:35:04)

35

rng a z čoho to mohlo byť. ved žiadne problemy som nemal...a ked ty tvrdiš že kyselina askrobova to nemohla poškodiť....lebo opakujem...tu som pil z cca gram možno aj viac z riedenú z vodou každu hodinu a to tri dni.....  nemôže to byť z tohoto ?                     dvakrat som zobral paralen, inak čajiky a probiotika..... neviem si to vysvetliť ked to ty tvrdiš že z kyseliny askrobovej to nie je.......... ved som bol tak zdravy a nič mi skoro nikdy nebolo.....a teraz toto ..citim sa uplne malatne ako vo sne....môže to byť nedostatkom mineralov ? a nahle klesnutie nizkeho tlaku....../skušam na to aspon striedanie teplej sprchy  so studenou/

36

Askorbova kyselina je prilis slaba na to, aby vyvolala v tele nejake poskodenie.
Paralen(paracetamol tylenol) sice moze vyvolat poskodenie, ked je predavkovany ale normalne davky neskodia ani zaludku ani crevam. Poskodenie mozne je az dlhodobe branie a to sa jedna o poskodenie pecene
http://www.themedicine.net/drugs/paracetamol.html
Takze ako som ti povedal, tvoje problemy su rekonvalescencne, po silnom viralnom utoku.
Doplnky ti pomozu sa z toho dostat rychlejsie.

37

a nizky tlak tiež može sa tak rychlo získať? ved som mal normalny........na 100% to nemohlo byť z kyseliny?????????? lebo takto som sa necitil už dlho.takto blbo uplne ako vo sne

38

a rekonvalesencia môže byť  aj toto? bolesť malatnosť unava promlem s koncentraciou atd ...... a kolko to ma trvať?????? lebo poriadne som ani neležal v posteli akurat tie tri dni čo som si daval tu kyselinu askrobovu a potom som šiel do roboty.cely min. tyžden.......a tak sa citim....od vtedy až do teraz

39

Znaky rekonvalescencie su slabost, nizka energia a ospalost. Telo pri regeneracii pouziva maximum zdrojov na obnovy, odreze energiu.Tj klesne aj tlak.
Zaludocna chripka nie je vobec malickost, podla statistiky aj vyse 1/2 percenta ludi na to zomrie!.
Samozrejme sa obvykle jedna o starsich a slabsich ludi, ale podcenovanie chripky je nerozumne, hoci to vacsina mladych robi.
Niekolko dni nespravneho travenia  a neporiadneho stravovania ti tiez oslabilo telo a to sa k tomu pripocitalo.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-08 21:00:48)

40

ale ja mam cely tyžden strašnu unavu a po jedle zvlášť. proste nechapem tomu.......... chcel som to megadavkami vyliečiť ale asi som mal klasicky zajsť ku doktorke........lebo toto už druhy tyžden...a teraz už nemam tak zvyšenu teplotu ale trapi ma hlava.....zabudanie, unava, neistá chodza, a malo energie......no dufam že to je ta rekonvalesencia a uvidime....... inak z krvi by zistili niečo? zavažne? napr . vredy alebo ja neviem krvacanie žaludka ? mal som krv ok....

41

možno sa podpisala pod to stres a nervozita..... ja neviem.......a tym som si to zhoršil...ale neviem si vysvetliť z čoho by mi krvacal traviaci trakt....ved ako vravim som sa snažil vždy zdravo stravovať....rano ovsaky jablčko.. každy den aspon tri.. obed večera...čo najviac zdravé..pravidelne probiotika ....zinc for acne ....ja neviem..trapi ma ten mozog moj

42

Virusy napadaju vselico, aj nervove obaly tj mozog. Za to ze sa ti to prejavilo najma na traviacom ustrojenstve, neznamena, ze tento alebo ine v tele vzdypritomne virusy z prilezitosti utokom jedneho virusu znizenej viralnej imunity  ti neurobili skodu na nervoch pri tej prilezitosti.
Niektore virusy ako rozne herpesy, EBV, VZV a ine napadaju casto nervy, akonahle je viralna imunita znizena a telo oslabene.A nosime si ich v tele cely cas.

43

a môže byť mozog postihnuty z toho že som schudol 9kg? lebo ked som si daval tu sodu bikarbonu velmi malo som jedol a potom nasledne tiež......teraz sa snažim už............... dufam že sa to da do poriadku.....dnes vysadim chlorellu a pozrem na stolicu či bude čierna

44

Pocas choroby musi clovek jest viac, nie menej, aby si posilnil telo.
Strata 9 kg za kratku chorobu je absurdne velka.Samozrejme ze si slaby!!!.

45

rng prosimťa ...dnes som sa najedol....začinam jesť ....som sa ukludnil ale až do tej doby ked som zistil.......že vlastne teraz aj energiu mam ...aj chuť do jedla som mal ...ale mam problem stym mozgom....občas zabudam akoby veci mam taky pocit že nemôžem myslieť na dve tri veci naraz čo som predtym kludne mohol...prosim upokoj ma že to nie je nič važne lebo zase sa len budem stresovať....... v lekarani mi poradili čisty vyťažok zo šalvie...nemam čas ..potrebujem čo najskôr dať nervy do poriadku.prosim porad mi............. ja sa bojim že zo dna na den sa zo mna stal dement....ved v tomto strese som este viac zabudlivý.......... vravim ..že dnes rano som sa snažil myslieť pozitivne....celkom to šlo.....bo lsom v robote ...a citil som že mam o niečo zaujem.....ale akonahle prišla 15:00 tak som si uvedomil že niečo stale nie je v poriadku...a to hlavne nervy mozog a tato situacia................... daju sa mozgove bunky obnoviť? ja sa bojiim.že budem dement......potrebujem niečo na prekrvenie mozgu alebo čo....citim taku zaťaž na pamať...... prosim rng

46

Z horuciek  je na tyzden i dva oslabena mozgova cinnost. Teda nejedna sa o ziadne odumrete mozgove bunky, len mensiu mentalnu pauzu. Casom sa ti to vrati.

Na prekrvenie su najma, rozne antioxidanty, ako gingko, huperzin, vinpocetin a samozrejme cievy cistiaci lecitin.
U teba je zrejme chorobou s stresom(strachom) znizena hladina neurotransmiterov.
Musis viac relaxovat a dlho spat, to sa odporuca pre rekonvalescentov aj tak.
8-9 hodin neruseneho hlbokeho spanku v kompletnej tme a dobra vyziva ti  velmi pravdepodobne napravia vsetky dusevne problemy.

Na podporu mozgovej cinnosti su doplnky(ktore ty sice nepotrebujes podla mna) pod nazvom nootropics.Mozes si ich najst na Google.com pod nootropics, wikipedia.

Naposledy upravil: RNG (2010-08-09 20:05:34)

47

aj ked mam časovu a trošku priestorovu chybu teraz v mozgu? velmi si neuvedomujem ako rychlo beží čas.......bal som sa ti to napisať aby si mi hned nenapisal že to je tak velmi zle............. ozaj v tme sa citim lepšie ked na nič nemyslim...... ale ako nahle idem von tak už aj trošku neista chodza - činnosť mozgu ...... a hlavne ta zabudlivosť.....ked myslim na viac vecí naraz ..proste sa to teraz neda...a bojim sa že už navždy to takto ostane......... ake potraviny by som mal konzumovať.....teda kupim si rybaci olej gingko a dobry bude aj b komplex? lebo ozaj sa chcem dať do poriadku.......mam tak tažky mozog...... bude to dobre?

48

B-komplex definitivne pomaha na mozgovu cinnost. Tiez gingko a ine antioxidanty.

49

a kolko možem toho b komplexu aby som si nespravil zle............... a taktiež kolko mineralov a kolko z ktorych...nemam tu zmes bone essential.........
nemam už zdroje z usa objednavať čiže len teraz sa musim spolahnuť tu na sk trhu

toto ten zdroj vit b môže byť?
http://www.magister.sk/produkt/detail/p … -jamieson/

alebo radšej obyčajny b komplex

http://www.magister.sk/produkt/detail/p … -jamieson/

50

Jamieson je podla zlozenia velmi slaby a naviac je tam silna dezinformacia, ze 0.15 mg jodu moze byt pre deti smrtelna davka. Pozri na temu jod.
Porovnaj s  http://www.swansonvitamins.com/SW1073/I … p;cs=TL133

51

Pozdravujem Vas RNG, chcela by som poprosit o radu, uz 6 mesiac ma chronicky boli hlava a som unavena, spava a nemam chut do jedla. V oktobri, ked sa to zacalo, krvne testy dopadli dobre, akurat som mala znizeny noradrenalin a zvyseny prolaktin. Nasledne som bola na CT a MR hypofyzy, vsetko bolo v poriadku. Vysledky stitnej zlazy boli tiez v poriadku. Kedze bolesti pretrvavali, skusali mi nasadit antidepresiva, ale ziadne z nich nezaucinkovali. Asi 4 druhy. welbutrin, cymbalta, alventa, cipralex. Vsetky mi pan doktor vysadil. Hlava ma neprestala boliet ani po jednom z nich, unava mi tiez nepresla ani apetit sa nedostavil. Stale som slaba, bolest hlavy mi pretrvava, i ked sama neviem, ci bolest je to spravne slovo, je to taky druh bolesti ako ked do otvorenej rany fukal vietor a vyskytuje sa symetricky po oboch stranach. Taktiez sa mi zda, za mam zlu koordinaciu pohybov, akurat to nikdy nikto nespozoroval, takze to je zrejme moj pocit, vobec si ho neviem vysvetit. Ostatna cast tela ma vobec neboli. Ak by Vas nieco napadlo, co by mohlo napomoct mojmu organizmu, bola by som velmi vdacna. Andrea

52

Moze to byt zapal vo vnutornom uchu(vestibularny syndrom, vertigo...)
Nakazy su obvykle skryte v prinosnych dutinach, odkial sa dostanu do vnutorneho ucha.
Skus citricidal, pit aj kvapky do nosa.
Samozrejme odporucam ako kazdemu selen, zinok jod a vitaminy C,E D-3 v dostatocnych mnozstvach
Najma jod a vitamin D-3 zvysuju telesnu aktivitu a imunitu.
Na zvyseny prolaktin treba brat yam
Nezabudni na mineraly, najma draslik(kalium) na co je dobre solit so solou so znizenym obsahom sodika(j dostat ju napr v Bille, je tam 38% KCl miesto NACl), pripadne aj dobru zmes na kosti, ktora obsahuje vapnik, horcik, zinok, bor a stroncium, tiez vitaminy D-3 a K-2.

Ked ma telo nejake nedostatky, nie su to patentovane chemikalie ale ziviny. Takze snazit sa to riesit chemikaliami, ktore telo nepotrebuje a predstavuju pre telo zamorenie nie je ziadne riesenie.

53

dakujem za radu, zlepsia tieto doplnky aj koncentraciu?  davala som si v poslednom obdobi ginko a EPA marine ale zatial sa nic neudialo. taktiez morske riasy, ziadna odozva. a

54

Zda sa mi, ze ked sa nevies poriadne koncentrovat,asi mas zly spankovy cyklus.To moze byt zodpovedne aj za slabost celkove. Tak isto nizsia cinnost stitnej zlazy(tie testy su velmi nepresne, zachytia len extremne pripady nie mierne) rabuje cloveka o energiu.
Aj nedostatok draslika, ktorym trpime povacsine a lekari si ho nevsimaju, pokial to nie je vyslovene kriticke.
Ak toto nezaberie su aj ine stimulanty cinnosti a vyroby energie, ako napr niektore adaptogeny(zensene/ginsengy, Dong Quai pre zeny, NADH, ATP a podobne.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-28 22:46:22)

55

RNG prosim ta kde by som mohla objednat  SAMENTO a NAC? Prosim o odpoved. Ďakujem

56

NAC je dostat aj na Slovensku pod menom ACC=acetyl cysteine a samozrejme zo stoviek internetovych obchodov v USA.
Samento je tazsie zohnat, predava ho len niekolko obchodov, rovnaky vytazok sa predava aj pod menom Prima Una de Gato
http://www.iherb.com/Nutricology-Prima- … /3447?at=0

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-N- … s/235?at=0
Ja osobne kupujem najma zo www.Swansonvitamins.com ale ti maju na Slovensko velmi drahe postovne.  Ja zijem v USA a miestne postovne je lacne.

57

srdečná vďaka

58

OK

59

http://www.candidasupport.org/RESOURCES … KgodNELOrg

Tento clanok hovori, ze rozne protikandidove treba casto striedat, lebo si candida na ne vie navyknut.
Ja som ale radsej za masove davky vela  roznych naraz, a silne davky probiotik(teplovzdorne a kyselinovzdorne v desiatkach miliard) a prebiotik ( 2 X 1 Lyzica mikrovlaknin , ako psylium, pektiny arabinogalaktany, inulin s hromadou vody proti zapeceniu)), aby ju co najskor vytlacili a ziadna sa nestacila prisposobit..
Tj z toho pohladu nielen kaprylaty a GSE, oreganovy olej, ale aj Pau de Arco(lapacho),  aj extrakt z olivovych listov, aj cesnak, aj black walnut extrakt   aj enzym celulazu(Candex?)naraz pri bezsacharidovej diete

Nevidim ziadny dovod na to, aby sa toto vsetko nedalo brat naraz

Naposledy upravil: RNG (2011-11-27 02:33:12)