1

Téma: oči

Zdravim RNG,

mozno si pamatate moje problemy s ocami, ktore uz riesim dlhsie. len v kratkosti pripomeniem, ze v oblasti ocnej strbiny na okraji rohovky /pod nou je duhovka/, vo vnutornej casti/smerom k nosu/ mam take belave az zlte skvrny, nazivane aj pingvekula alebo pinquencuja. podla ocnej lekarky to nie je tukoveho povodu, ale zhrubnutie spojovky a podspojovkového tkaniva, v dosledku castych zapalov spojoviek. Da sa adresovat nieco na to zhrubnute tkanivo v oku ? Uzivam dlhodobo lecitin, enzymy, probiotika, jod, precistovala som pecen, skusala som zelene zmesi, aj chagu, vsetko mozne asi.... nemoze to suvisiet s amalgamom alebo ortutou ? dakujem za odpoved.

2

Re: oči

RNG, mam tiez na Teba jednu otazku ohladne zraku.
Manzela v poslednej dobe bolia oci, ma akoby zle, nie na 100% zaostrene videnie.
Co mu na to odporucas brat? Citam o doplnku OSTROVIDKY, mohlo by to byt? Alebo mam doma aj extrakt z hroznovych semienok v kapsulkach ods Swansonu, alebo?.....
A ked su dobre tieto doplnky, kolko ma brat denne?
Dakujem.

3

Casto su problemy so zahmlenym videnim zo suchych oci, co je nasledok herpesom sposobenehoo zapalu slznych kanalikov, kde oci svrbia a clovek si ich brhli a nanasa dalsie nakazy do nich.
Mne to vyriesili kvapky striebornej koloidnej vody do oci, ktore pouzivam uz dlhe roky.
Ine dovody na neostre videnie su rozne usadeniny v oku, ktore odrazaju luce ako napr katarakt(bielkovinne usadeniny v sosovke) , floaters(zrazene ciastocky v sklovci) tiez makularna degeneracia, tj nedozivene nervy zapchatymi vlasocnicami v sietnici odumieraju.

Mnohe antioxidanty udrzuju ciste cievy a dobru cirkulaciu a zabranuju degradacii(starnutiu) v tele.
Ostrovidky su vyrobok , vytazok z semienok zimozelene(vinca minor=vinpocetine) , ktory je dost silny antioxidant. Ja som ich pouzival v zmesi vinpocetine+ huperzine B(vytazok z machu) v davkovani 10 mg + 100 mcg a za par tyzdnov mi to natolko sposobilo prekrvernie v hlave, ze som zacal ovela rychlejsie mysliet a rozpravat, na co mi zena povedala, ze ma prestava rozumiet(prirychla rec) a tak som ich prestal pouzivat.

Na oci specificky su dobre rozne karotenoidy, pozri napr na tento silny vyrobok:
http://www.swansonvitamins.com/SWU260/ItemDetail?n=0

4

Dobry den, rng.
Chcem poprosit o radu pre moju znamu. V decembri prestala náhle vidiet na lave oko a diagnostikovali jej odlucovanie sietnice. riesili to operacne, aplikovali jej tam nejaky plyn, ktory prilepi sietnicu. Zostala jej tam vsak jazva a videnie ma akoby lamane. Teraz po troch mesiacoch jej diagnostikovali kataraktu na druhom oku a zacinajuce odlucovanie sietnice a jej degeneraciu. Da sa tento stav nejako zastavit, liecit to jazvovatenie a zachranit zrak? Okrem toho mava aj bolesti kolien najma po zatazi.
Vies mi prosim pre nu doporucit konkretne pripravky aj s davkovanim?
Dakujem pekne.

5

Odlucovanie sietnice a odumieranie nervov na nej je dosledok zlej cirkulacie krvi  v oku a teda zlej vyzivy a regeneracie tkaniv po celom tele, celkove, Tj to nie je len problem oci.
Cievy si treba cistit lecitinom, lipazou spruznovat antioxidantami a riedit krv nattokinazou pre lepsie prudenie.
Stav oci je vysledok ich udrzby dlhe roky, tj ked to neudrzujes menovanymi prostriedkami , tak sa ti postupne zdegeneruju. Ziadne "zazracne" zachrany na to neexistuju
Na makularnu degeneraciu spominaju ciastocne ucinne kazdodenne  elektromasaze na zlepsenie cirkulacie, silne zmesy karotenoidov , ako napr tato
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … tk=Level1, tiez vinpocetine(20 mg) huperzine A(200 mikrogramov) a z jediel je uvadzana korenina safran, kde je ucinna davka denne 100 mg.

6

dakujem pekne

7

OK

8

OK