1

Téma: zapal stredneho ucha

Dobry den, prosim Vas o radu pre moju 3-rocnu dcerku, ktora ma momentalne zapal stredneho ucha. V dvoch rokoch trpela casto kaslom, zapalom priedusiek, laryngitidou a tento rok to odnieslo ucho. Vo vytere z nosa mala nejaku kvasinku a zlateho stafylokoka. V mojom okoli je dost vela deti, ktore maju opakovane zapaly stredneho ucha a po vybrati niekolkych antibiotik im odstranuju nosne mandle. To bolo naznacene uz aj nam. Myslim, ze je to presne tak ako hovorite, a ide o problem  nosohltane....koniec koncov to tvrdi aj ORL lekar, ze problemom byva nosna mandla. Chcela by som sa vyhnut uzivanim ATB a odstraneniu nosnej mandle a preto Vas prosim o pomoc. Citala som vela rad od Vas na suvisiace temy ,ale rozhodla som sa radsej opytat, pretoze mam obavy ked ma dcerka iba tri roky. Viem ze odporucate kombinaciu GSE, oreganovy olej a samento. Ako casto a v akom riedeni jej mam davat kvapky GSE do nosa a do uska? Staci kvapkat do nosteka alebo musia byt preplachnute dutiny ... dost si to neviem predstavit, aby dcerka so mnou spolupracovala pri preplachovani. Ako dlho ma trvat takato kura? Nasla som zdroj na kupu GSE od firmy Nutribiotic, viem ze spominate dost casto kvalitu vyrobkov a neviem ci zrovna vyrobky tejto firmy kvalitne su. A ako treba pouzit oreganovy olej a samento? Tieto dva produkty este ani neviem kde kupit. Da sa vsetko objednat od jedneho dodavatela, alebo od Vas? Skusala som stranky vitaminlife, no akosi nefunguju. No aby som to zhrnula, poprosila by som o navod pre moju trojrocnu dcerku na vynicenie bakterii a kvasiniek z nosohltanu a stranku kde by som mohla kupit kvalitne vyrobky. .....a este otazocka, mozem GSE uzivat ked kojim 5 mesacneho synceka? Dakujem vopred velmi pekne za radu, a za vzacne informacie od Vas na nete, velmi sa mi paci, to co pisete a robite, .... citim ze to ma hlavu a patu :-)

2

Re: zapal stredneho ucha

Pozri na temu infekcie, kde zdoraznujem pouzivanie najma niekolkokrat denne roztoku citricidalu(60% alebo GSE(33% citricidal, firma Nutribiotics, nie rozne zle napodobneniny) kde koncentracia je 35/60 kvapiek na liter vody, co je zaroven denna davka pre dospeleho, pit cely den postupne, po malych glgoch, ta ista koncentacia je vjodna do nosa, oci pripadne aj usi, tiez na vyplachy roznych druhov.
Samento je velmi tazko dostat a oreganovy olej, hoci velmi dobry na rozne problemy hornych dychacich ciest je korenina a prils stipe v tekutej forme, tj nevhodna forma  pre male deti a ine vo forme kapsul vedia brat len starsie deti.
Takze roztok GSE, zvnutra aj zvonka, podla vahy odhadujem asi 1/4 davky dospeleho, da sa dat do ovocnych stiav prichutenych cajov a pod, ale ma intenzivne horku chut, pre to aj moj nazov nas ten roztok="horkac"
Pre starsich v pripade "tvrdohlavych " mikrobov, kde treba vacsiu davku su aj kapsule, takze clovek moze brat az 2-3 krat tolko, co by asi nevedel vypit z toho "horkaca".
Nezabudaj na silne probiotika, hlavne po pouziti atb treba obnovuit spravnu probiotivku crevnu floru, lebo tato produkuje az 70% vsetkych obrannych latok, ktore v tele mame.

Zo spomenutych sa neda predavkovat a ako potravinove doplnky samozrejme nesmia mat ziadne skodlive postranne ucinky.

Prave som zistil, ze iherb ma vsetky tie tri spomenute, hoci Samento nema , ale ma to iste pod menom
http://www.iherb.com/Allergy-Research-G … /3447?at=0 ale radim zacat s jednou kvapkou a zvysovat postupne az na ucinnu davku 2x10 az 15 kvapiek pre dospeleho, menej pre deti.
Je to vhodne aj pre deti, lebo sa to da zamiesat do vody, nestipe to ani nic

Maju tiez GSE
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0
kde samozrejme odporucam vyssiu dennu davku, 60 kvapiek do litra vody pit pocas celeho dna po malych glgoch, detom podla vahy menej,
aj oregano oil od NOW, ten silny, co tu odporucam najviac,
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
a davka je tiez vyssia pre dospeleho, 3x1 az 3x2, ako to beriem ja vzhladom k svojej vyssej vahe, s jedlom

Naposledy upravil: RNG (2010-10-17 15:30:40)

3

RNG, prosím Ťa oregano od firmy NOW je v porovnaní od firmy Swanson o koľko silnejšie. T.j. koľko treba piť oregano na plesne, ked tam pišu 10:1 koncentrat
http://www.swansonvitamins.com/SW1016/ItemDetail?n=0
a ake je porovnateľné davkovanie
http://www.swansonvitamins.com/NWF339/ItemDetail?n=0

Ďakujem za odpoveď

4

Kedze firma Swansom neuvadza, kolko je tam oreganoveho oleja  a hlavne kolko je tam carvacrolu, nemam ani sajnu ako by som to porovnaval, podla coho. Ja som pouzival tieto kapsule sam, pokial sa neobjavili vyrobky, ktore jasne hovoria kolko je v nich carvacrolu.
Aj ked beries "cisty" oreganovy olej, nevies ako ho zriedili olivovym a tiez nevies kolko je tam carvacrolu. Moze to byt dokonca vytazok z pestovaneho oregana, co obsahuje len thymol a nie  o vela ucinnejsi carvacrol.

5

dobry den rng, prosim potrebujem poradit, dcera ma 7 rokov, ma zapalene usko po niekolkykrat, stale uzivame atb, ale chcela by som sa tomu vyhnut, neviem ci sa mi to podari...ale rada by som jej skusila dat GSE.
ale bojim sa to dat do uska ...mozem? ako vyplach? v akej koncentracii? na 1 dcl vody mozem teda dat 6 kvapiek? a tym aj vypoachovat a aj vypit? nic ine nemam okrem oeŕeganoveho oleja, ale ten je silny, ten jej nedam...
dakujem

6

Je to zapal vnutri stredneho ucha alebo zvonka. Na zapal stredneho ucha je vonkajsi vyplach neucinny. Inac na rozne zapaly horneho dychacieho systemu, nosnych a vnutousnych problemov skor odporucam oreganovy olej, aj z vlastnych skusenosti a podla moznosti s co najviac carvacrolom. Najlepsie v kapsuliach ako napr tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

7

pan rng ten mam ale zda sa mi velmi silny aj pre mna /mam 32 rokov a 43kg/ a nie pre male dieta, co ma 20kg. a ten zapal je vnutri, zapal stredneho ucha.

8

Nuz ja neviem. Pred par mesiacmi, ked na mna liezlo nieco s bolestami v uchu, mandli aj hlienami v nose, veru siom zobral 3x 100 mg carvacrolu na kazdych 20 kg svojej vahy.A nemal som ziadnu reakciu, ani hnacku, ani zvysenu teplotu. Ale som tie bestie mikroby vytlkol za 3 dni kompletne! Clovek sa s nimi nesmie hrat a brat maximum, co telo znesie.
Vek nema s davkami nic spolocne, len s vahou. Aj moja zena, brala 3x3 kapsule,tj taku istu davku na vahu pri jej 58 kilach.
Carvacrol je aromaticky olej a v krvi sa dostane vsade do tela, dokonca aj do dutin, kde sa odparuje zo sliznic  a tak sterilizuje aj hlieny. Takym sposobom vytlcie mikroby v hlienoch na spodu pluc(zapal pluc) na preduskach,  v prinosnych dutinach a tiez dutinach vnutorneho ucha.

9

Od zalozenia tohto fora preslo par mesiacov, dcerka bola 2x chora, hned ako jej zacala nadcha som jej kvapala roztok GSE do nosa. Nehrozia u nej vyplachy, takze len par kvapiek do kazdej nosnej dierky, niekolkokrat denne. Prvy krat jej nadcha presla za 4 dni a druhy za 8 dni, no nemala ziadne komplikacie ako predtym - zapal stredneho ucha, kasel, priedusky. Raz bol chory popri nej aj moj teraz 8 mesacny syn. Tak kvapala som aj tomu, tiez krasne preslo. Neviem ci je to zasluha GSE, ale GSE budem pouzivat i nadalej.
A podakovanie pre RNG     -     Dakujem :-)

10

Ja o tom nepochybujem, ze citricidal je uzitocny proti mnohym infekciam v nose, prinosnych dutinach a odtial na mandliach, v prieduskach a dokonca aj v plucach a strednom uchu.
Podobne aj oreganovy olej, takze co nepokryje jeden prekryje druhy skoro vzdy.