Téma: Chudokrvnosť
Môžeš mi povedať niečo o chudokrvnosti? Čo treba dopĺňať, čo to spôsobuje?
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Žiadam všetkých, aby nevytvárali už existujúce témy, zhoršuje sa tak prehľadnosť fóra zbytočným násobením rovnakých tém. Na ukážku, trikrát po sebe téma Akne: Choroby kože a podkožného tkaniva. Spolu na troch stranách 5x téma Akne. Dajte si námahu pozrieť si, či sa vaša téma už nenachádza, prečítajte si ju, a až potom sa pýtajte na čo chcete. Ušetríte tak robotu a čas RNG, aj mne! Z rubriky Otázky na potravinové doplnky som premiestnil desiatky tém do adekvátnych rubrík v kategórii základné sekcie ochorení podľa MKCH-10 , aby v tom ostatní prichádzajúci na fórum nemali jeden veľký bordel, z ktorého sa nedá vysomáriť! Do rubriky Otázky na konkrétne potravinové doplnky píšte len otázky na konkrétne potravinové doplnky, najskôr si ale vyhľadajte, či už tam daná téma nie je, aby ste ju zbytočne nerozmnožovali! Administrátor.
Otázky pre RNG, » Choroby krvi a krvotvorných orgánov a daktoré poruchy imunitných mechanizmov » Chudokrvnosť
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Môžeš mi povedať niečo o chudokrvnosti? Čo treba dopĺňať, čo to spôsobuje?
V prvom rade musi mat clovek spravnu dietu a dobre travenie, ziadne diety a vyhybanie sa roznym potrebnym jedlam.
pozri si temu na travenie.
Rychla pomoc doplnkova na chudokrvnost je doplnky zeleza vo formach chelatov tj viazane na aminokyseliny plus vitaminy B-6 B-9 a B-12 ako su vyrobky casto pod menom, Easy Iron z puritan.com a podobne, pozri napr http://www.iherb.com/Now-Foods-Iron-Com
s/680?at=0
Ahoj RNG, chcem sa spytat, drzim bezsacharidovu dietu uz cca 2 mes. candidu mam ako tak pod kontrolou, tak mi aspon vychadza podla slinoveho testu. Chcem sa ale spytat, som momentalne chudokrvny, dlho nejem ani chlieb, zaidny cukor, ale berem Stress b-complex http://www.iherb.com/Twinlab-Stress-B-C /7211?at=0 mam podla Teba zacat brat Easy Iron, ma to vyznam pre zlepsenie tohto problemu??
Easy iron podla mojich skusenosti na mojich starych tetkach zabral vybornr, za 2 mesiace mali z velmi zleho krvneho obrazu dobry.
Ale mozno by si mal adresovat travenie, lebo tento problem obvykle vyplyva z oslabeneho travenia.Zeleniny, maso a ryby maju totiz dost zeleza.
RNG hovoris adresovat traveniu, ale ja s travenim prave nemam problem, tak potom kde mam patrat po probleme???
Na krvinky treba zelezo,med , zinok a vitaminy B-6 B-9 a B-12.
Candida moze znamenat zaroven aj zaplesnenie tela a tym aj kostnej drene a tam sa krvinky vytvaraju.Takze protikandidovy boj je aj boj proti plesniam.
Skus doplnok zeleza ako napr Easy Iron a uvidis, ci sa ti to upravi. Aspon docasne, mozno neskor ten problem odide ako si telo vybojuje boj s plesnami pomocou dobrej probiotickej flory, ktora sa rozmoze po potlaceni candidy a nizkosacharidovou dietou(tj nie volne cukry a jemne muky)
Dobrý deň RNG, som rada že už si znova v dosahu. Chcem sa spýtať, ja aj môj 9 ročný syn (25kg) sme chudokrvní. Objednala som preto tento výrobok :
http://www.iherb.com/Nature-s-Life-Iron
24041?at=0
Keď mi prišiel domov bol na balení takou gumičkou priložený lístok s textom:proposition 65 warning. This produkt contains a chemical known to the state of California to cause cancer. This produkt contains a chemical known to the state of California to cause birth defects or other reproductive harm.
Takže ja som si ho začala dávať ale môjmu synovi sa ho bojím dať. Čo si o tom myslíš? Ak je to pre dieťa bezpečné môžem mu dať rovnakú dávku, t.j. 1 tbl denne ako sebe? ĎAKUJEM indiga
V californii vzdy s niecim blbym pridu. Staci im podozrenie a urobia z toho istotu a cirkus zacne.
Ja osobne nevidim na obsahu nic skodlive. Jedine, na co utocia v poslednom case je Magnesium stearate, tj zlucenina horcika a mastnej kyseliny stearovej.Samotne je to neskodne, ale ako odpad pri hydrogenacii olejov je casto v nom obsah pesticidov a herbicidov, a to je "kamen urazu". Inac telo vie tento rastlinny produkt priemyselne upraveny stravit, na opak tvrdenia, ze je nestravitelny. Zaludocne kyseliny ho rozlozia a s pomocou zlce sa emulzifikuje a stravi ako jedna z prirodnych mastnych kyselin.
Samozrejme prebytok zeleza je skodlivy, ale v pripade chudokrvnosti sa samozrejme velmi pravdepodobne nejedna o prebytok zeleza v tele
RNG uzivam teraz Easy Iron od country life 25 mgco mam doma / z IHERB/ Chcem si ale objednat tuto aminokyselinovu chelatovu formu http://www.iherb.com/Now-Foods-Iron-Com
s/680?at=0 kedze stale mam studene prsty na nohach aj rukach, bojesti celeho chrbta a svalov, zavrate,stale unava. Aj pri vysetreni kvapky krvi mi tam anemia vysla..Prosim Ta, sko mam tento Iron uzivat kolko denne a ci s jedlom,alebo po jedle, kvoli lepsej vstrebatelnosti??
Vopred vdaka..
\1 denne ti staci co sa tyka zeleza, s jedlom, samozrejme.
Ale na tvorenie krviniek trena aj vitaminy B-6, B9 a B-12, pozri si napr homocysteinove formule, najma rozne tekute, kde je vstrebavanie vitaminu B -12 rovno cez sliznicu ust.B-12 sa totiz cez zaludok vstrebava extremne mizerne, menej nez 2%.
Samozrejme odporucam aj rozne zelene, napr spirulinu, lebo tie obsahuju rozne nukleoticke materialy a med, to vsetko je pre tvorenie cervenych krviniek potrebne.
Nezabudaj na jod, iste mas aj nizku funkcie stitnej zlazy, ako dnes znacna cast suchozemskej populacie.A ta kontroluje vyrobu energie, dokonca ciastocne aj adrenalnu zlazu.
Beriem aj superior B 12- 1 denne http://www.iherb.com/Country-Life-Super 15158?at=0 pod jazyk,ale to bude asi slaby na ucinnu latku B12 pri anemii, ze??
Naopak, ked ho beries denne pod jazyk, dostavas viac nez dost.
Tvoja anemia moze byt sposobena aj inymi dovodmi, nez nedostatok zeleza, medi, a vitaminov.
Moze to byt aj porucha tvorenia v zaplesnenej kostnej dreni, okrem inych moznych dovodov.
Ber dostatok roznych zelenych, najma spirulinu, ako napr Spirulina pacifica. To byti malo pomoct aj na malokrvnost, pomoct na odmorenie tela a extra ziviny, najma antioxidanty na regeneraciu a tiez cirkulaciu.
Unava moze byt aj zo stresu, stres vseobecne sposobuje stovky zdravotnych problemov, destresovat sa je podla mna nutnost pre zdravie.
RNG mozes mi dat link na tie nejake vhodne homocysteinove formule ,tekute, od IHERB ,kde je vstrebavanie B 12 rovno cez sliznicu ako mi doporucujes??
Vopred srdecna vdaka...
Pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-B
l/419?at=0
alebo silnejsi
http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-B-
/6281?at=0
Príspevky [ 14 ]
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 390
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 1885
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2572
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2595
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2.php on line 2940
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 924
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /usr/share/pear/MDB2/Driver/mysql.php on line 1190
Náš tip: praha zoo; Skoda YETI; facebook com; nabytek ikea; Vlastní diskuzní fórum; hostováno na Stable.cz; Domény .cz; povinné ručení; snehove frezy; rychlý prachy;