1

Téma: plieseň na nechtoch nôh

Dobry den,
moja mamina ma dost rozsiahlu pliesen na nechtoch-na nohách. Uz vyskusala vselico-od koznych lekarov po roznych bylinkarov a vysledok ziadny. Niekdy som cital, ze by mohol pomoct citricidal - potierat nechty. Prosim aky mate na to nazor, pripadne skusenosti s niecim takym? Pripadne co by jej mohlo pomoct? Je po operacii - prsnik plus nasledne chemoterapie atd... .

Dakujem za odpoved.

Prajem pekny den.

2

Re: plieseň na nechtoch nôh

Citricidal definitivne potlaca plesne na nechtoch(onychomykoza) to mam aj sam dobre preskumane. Pouzival som silny roztok az 10% na nechty a okolie.
Na regeneraciu po chemoterapii treba rozne adaptogeny, najma astragalus a cistenie precene protokolom dr Berksona. Celkove cistenie tela enzymami (1.5 hodiny pred jedlom) znizuje zamorenie tela a tym vytvaranie rakovinnych buniek. Odporucam brat aj betaglukany(3x400 mgm intenzivne, 2x200 mg udrzobne) na zvysenie poctu bielych krviniek, hlavne NK, ktore sluzia ako niciace na rakovinne bunky.
Po operacii iste dostavala hromadu atb, preto odporucam silne probiotika na obnovenie crevnej flory, ktora produkuje az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi telo disponuje.

3

Pan RNG, ako dlho- priblizne trva, pokym sa vylieci plesen na nechtoch s gse? Dala som kamoske 40 kvapiek na 50 ml vody, staci to? dakujem

Naposledy upravil: Analyn (2011-08-21 17:18:23)

4

Staci a  trva to aspon dva mesiace, kym jej narastu zdrave nechty. Musi si potierat nielen nechty, ale aj okolitu zhrubnutu kozu, ta zhrubnuta koza je tiez dosledok obrany tela proti plesniam a plesne sa nachadzaju aj tam, nielen v nechtoch.

Naposledy upravil: RNG (2011-08-21 18:39:40)

5

GSE zabera dobre, ta koza jej ocernieva, ma to tak byt? natiera si to 3- 5 x denne. A este by som vas poprosila, co poviete http://www.swansonvitamins.com/SWU304/ItemDetail na toto:

6

40 kvapiek na 50 ml vody je 40 x0.35 x 0.33 gramu=4 gramy citricidalu na 40 ml vody. To je 10% roztok, ja som odporucal  2%,  2 x denne. Takze je to trochu privelka davka!
Opatrne, lebo si moze spalit tu kozu.
Horopito je prinove pre mna, hoci je zrejme ucinne proti plesniam/candide, ale neviem o nom vela. Ucinna latka v nom je polygodial, ktora sa da este aktivovat vytazkom z anizoveho semena a tvrdia ze v tejto kombinacii je ucinnejsie, ako bezne antifungalne drogy, hlavne v dhodobych ucinkoch
http://www.thehealthierlife.co.uk/natur … 00156.html
Tu je dalsi clanok, sice len popularny, ale spomina prakticky vsetky antifungalne
http://www.shanti.com.au/problems/candida.htm
Kombinacia  v jednej kapsuli zatial nie je na trhu takze clovek si musi kupit oba samostatne
http://www.swansonvitamins.com/SW1142/ItemDetail?n=0
http://www.swansonvitamins.com/SWU304/ItemDetail

Ked to niekto vyskusa, hlavne taky, co ma "tvrdohlavu "candidazu, prosim napiste sem vysledok.

Naposledy upravil: RNG (2011-09-01 08:30:18)

7

aha. myslite, ze ta koza ocernela, lebo davka gse je privysoka? my sme nadsene, ako krasne to funguje, a vcera sme namiesali este trolilinku silnejsi, o 10 kvapociek.

8

co poviete, necham ju to vyskusat? nic ju neboli, nestipe...........

9

Nuz samozrejme ze to funguje dobre, ked plesne vie znicit aj niekolkosto ppm a vy mate koncentreaciu 10%=100 000 ppm. Len taka koncentracia esencialnych vytazkov (to je aktivovany vytazok , koncentrat z semienok grapefruitu=esencia,) uz pali, podobne ako rozne ine esencie, klincekovy olej,citronovy, skoricovy atd.
Inac ono sa to na kozi a nechte udrzi aspon den, takze staci si to davat len rano a vecer, po kupeli.

10

dakujem.

11

OK

12

Ahoj rng, citam tu odavkovanie GSE na plesne na nechtoch, ja som podla Tvojho navodu (niekde tu na stranke), namiesala 15 kvapiek do 50ml vody, striekam to 2 rocnej dcerke na nechtiky (ma ich zhrubnute - rastu do hrubky nie dlzky), niekolkokrat denne, nie je to pricasto?  uz som vyuzivala jednu davku - tych 50ml, zatial ziadna zmena, samozrejme pocitam, ze je to beh na dlhu trat. Ci mozno pridat?
Mozno kombinovat takuto aplikaciu s postrekom s oreganovym olejom? je nutne ho rozpustit v alkohole? asi kvoli konzistencii ano....? zaroven by som jej rada davala GSE aj vnutorne, s cim som aj zacala, podla tu uvedenych navodov od Teba, som si to prepocitala na jej vahu, ma 10,5kg cca, a vyslo mi nejake 4 kvapky denne. staci to, ci mozno kratkodobo aj pridat? pripadne pri chorobe, tam som davala tusim az 6 kvapiek. Ale to uz je vlasne ina tema...
Dakujem.

13

Plesen na nechtoch je casto sprievodny znak, ze je dieta zaplesnene aj v crevach, alebo ma candidovu nakazu v crevach. Odporucam brat viacej mikrovlaknin, probiotika a menej cukrov a bielych muk.Ked sa jej upravi probioticka flora, ta sama jkej vyrobi hodne protilatok proti plesniam a candide.
Zialbohu oboje, aj plesne aj candidu si obvykle sami vypestujeme nevhodnou skladbou potravy, a podporime aj pouzitim atb.

14

no práve. že dieťa neje nič z bielej múky, zriedka mala koláč u babičky, teraz už ani to nie, sladkosti žiadne, je však hodne ovocia a snažím sa o veľa zeleniny. pred časom som vylucila aj lepok.

15

Ak je to len miestna plesen, staci na to roztok citricidalu alebo oreganoveho oleja. A samozrejme vystriekat celu obuv a ponozky.Znova a znova, lebo spory su velmi odolne a zostavaju v pradle mesiace, pokial ho nevyvaras.
Ja s plesnami na nechtoch vediem boj uz vyse 20 rokov, Na cas ich potlacim, ale vratia sa znova, kedze byvame v dome, kde byva plno starychn ludi a pouzivame tie iste pracky a susicky.