1

Téma: Zrak

Mohol by si mi prosim ta poradit...mojmu muzovi asi pred rokom sa zacal zhorsovat zrak,odrazu sa mu zahmlilo pred ocami a odvtedy sa mu to par krat zopakovalo.Bol u lekara a vysetrenie u ocneho dopadlo negativne,cize mu povedal ze ma zdrave oci.Ale napriek tomu muz ma problem ,nevidi dobre do dialky ,nerozozna tvare z 15-20 metrov.
To zahmlievanie z nicoho nic uz ustalo ale aj tak ako sofer potrebuje dobry zrak a preto sa boji soferovat.Pismena v televizii oznacil za rozmazane...co by si mu odporucil,prosim?Dakujem.

2

Re: Zrak

To je opticka chyba, zhorsili sa mu oci a ked je vycerpany, nevie si zaostrit zrak. Svaly, co ovladaju sosovku pri vycerpani nepracuju poriadne, to poznam velmi dobre, vtedy si musim nasadit okuliare a tie mi zaostria na jednu vzdialenost, v inej vzdialenosti musim pouzit  ine okuliare
Z doplnkov najma antioxidanty, karotenoidy a inac dobry neprerusovany spanok, aby si oci odpocinuli a zregenerovasli sa

Niekedy vidi clovek rozmazane, lebo ma infekciu v ociach a oci produkuju privela ocneho mazu a nedostastok cistiacich slz. Ked je to permanentne,m lekari to nazyvaju "syndrom sucheho oka a predpisiju na to kvapky s mazivom(glycerin , carboxymethylcelulose). Nuz mne pomohla obycajna koloidna strieborna voda, ktora tu nakazu(vnutorny herpes) potlacila a dnes mam kazde rano velke krystaliky v ociach, co je dokaz , ze sa mi v noci cisti slzami oko ako za detstva. Ked su karpy male a mazlave, znamena ze je malo cistiacich slz a oko je zahmlene od mazu.

3

Mam asi infekciu v ociach...alebo to moze byt alergia?Tecu mi stale take lepkave slzy,cely den mam pocit svrbenia  a palenia zaroven,nosim stale slnecne okuliare vonku,aj ked nie je slnko,lebo aj slaby vanok mi drazdi oci a kotulaju sa mi slzy..co mi na to odporucis..Velka vdaka!

4

na zrak je dobre zaostrovat na rozne vzdialenosti aby nechabli ocne svali ked sa pozeras napr do monitora dlhu dobu tak ti chabnu ak zaostris obcas na inu vzdialenost aaspon na chvilu je to prospesne.dokonca su aj cviky na tie svali-ocna gymnastika

5

ja používam dierkované okuliare, lebo tá očná gymnastika ma nebavila, dám si ich na hodinu, keď pozerám napr. film, vyzerá to takto nejako:
http://www.treneroci.sk/original/
Inak zahmlené a také rozostrené videnie mi robilo, aj keď mi chýbali hormóny štítnej žľazy - ja som mala už pocit, či nemám nejaký šedý zákal

6

mne  sa to robilo ked sa mi zahustila krv alebo ked som mal maly tlak,tie okuliare som nepoznal moze to byt zaujimave dostat to aj v kamenom obchode nevies?

7

ale myslim ze hodinu je aj dost lebo tie vzdialenosti by sa mali co najviac striedat asi,a ta gymnastika je sice nudna ale aspon obccas co moze clovek spravit ked pozera na TV priblizi si pred oci prst a zaostri na neho na niaku chvilu

8

Na nakazy v ociach je dobra koloidna strieborna voda, ja zo sebou nosim cely cas stricku, hoci v poslednom case ju pouzivam menej. Nejak sa mi zosilnila z doplnkov viralna imunita a uz nema syndrom sucheho oka, len obcas.
"Gymnastiku" pri praci na pocitaci pouzivam tak, ze sa aspon kazdych 5 minut alebo aj castejsie preostrim na dialku na chvilku, nech sa tie svaly v zrenicke prekrvia.
Naviac obcas pouzivam aj elektrostimulator, kde prudove impulzy z elektrod nad ocami vyvolavaju pohyb svalov v ociach a okolo oci, co pracuje k zlepseniu cirkulacie a pretrenovaniu svalov v oku. Predavaju to ako zariadenie protimakularnej degeneracii(tj proti odumieraniu nervov sietnice pre nedostatocny cirkulaciu v oku)
No a samozrejme pouzivam rozne enzymi, vcitane na riedenie krvi(nattokinazai, ako starsi clovek s oslabenym travenim  a odmorovanim tela  a Stredoeuropan s hustou krvou(syndrom zvysenej zrazanlivosti)
Ale ked to prezeniem v robote a som extra vycerpany, aj ja som nie schopny zaostrovat oci a vtedy sa zbalim a idem domov a odspim si to.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-24 19:14:45)

9

Tie dierkované okuliare som objednávala cez net, ale už dávno, inak ja nevidím do diaľky a keď pozerám cez tie dierkované okuliare, tak vidím ostrejšie. Tie dierkované okuliare oči prinútia "inak pozerať" a zaostrovať a tým sa cvičia, najhoršie pre oči je dlhodobo pozerať doblízka - napr. displej počítača. Som čítala, že vraj praľudia vôbec netrpeli krátkozrakosťou, lebo oči používali predovšetkým na pozeranie a zaostrovanie do diaľky.

Ľudia si dnes kopec vecí lacno objednávajú cez ebay, aj tie okuliare sú tam:
http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_ … Categories

Ale ja už tomu neverím, objednávala som lacný obal na kindle čítačku a lampičku, lampa vydržala 5 minúť a ten obal bol tak napáchnutý chémiou, že som ho vyhodila. Jedno mi došlo z Hon Kongu a druhé z Číny, už len cez amazon, to je dôveryhodnejšie.

10

vdaka vsetkym, rng mozes dat link na ten elektrostimulaltor? dakujem

11

Ja som kedysi pozerala toto, ale neviem, či je tam aj tá elektrická stimulácia:

http://www.mipam.cz/bryle.php
http://compex.zdravi-cz.eu/masazni-pris … xft660.php

12

Nuz moja masinka na to je ovela starsia, kupil som ju pred 6-7 rokmi od vyrobcu, firmam Optogon a dosial sa predava
http://www.promolife.com/health-managem … _1568.html
Tie nove su mozno lepsie, mozno nie, neviem

13

ma napadlo, že tie elektrostimulačné mašinky sa predávajú aj u nás, v telke to väčšinou reklamujú na "chudnutie" a pasívne cvičenie, ale chorí ľudia to používajú na stimuláciu svalstva, kde majú porušené nervy, čiastočne ochrnuté končatiny, dokonca som čítala, že ženy to používajú pri inkontinencii na posilnenie svalstva panvového dna a pod. K tomu sa predávajú náplaste rôznej veľkosti, keby som to nalepila na oblasť okolo očí, možno by to fungovalo ako tá opto pulse za menšie peniaze, na tej stránke promolife sú tie veci predražené a nevyzerá to tam moc dôveryhodne

http://www.mixxer.sk/falcon/eshop/62-1- … stimulacia

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-25 06:56:58)

14

Nie celkom. Totiz tie jednotlive frekvencie a sila pulzov su kriticke na ucinnost. Za tym je nejaky ten vyvoj.
Ja by som sa neodvazil veru pouzit elektrostimulaciu na bezne svalstvo na tele na oci. Ak to clovek prezenie, tak mozu zacat praskat cievky na ociach, dokonca v mozgu. Takze opatrne!!!!
Cokolvek, co je oznacene ako medicke stoji samozrejme radove viac, takze sa nediv na tu cenu Optogonu

15

Nevyznám sa moc v elektrostimulácii, niektorí pacienti to v nemocnici používajú, ale u pokročilejších prístrojov sa dajú nastaviť konkrétne frekvencie a takisto sila tých elektrostimulov, u toho optogenu je to napísané, aké frekvencie sa tam používajú, aký výskum za tým stojí, netuším, ale nie je vylúčené, že z časti to bude aj komercia, ako to už býva u takýchto prístrojov.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-25 16:25:22)

16

Nuz moje lekarske zdroje to uz pred rokmi odporucali ako jediny mozny nastroj ucinny v pripade makularnej degeneracie(teda len ciastocne ucinny)takze nemam dovod o tom pochybovat. Oni to maju zrejme overene na desiatkach pacientov, nez sa to odvazia napisat do svojich periodik.
Pokrocile medicke elektrostimulatory, ako pouziva napr chiropraktor, u ktoreho som zoparkrat bol maju sice hromady nastavitelnych frekvencii, ale ani sam chiropraktor nevedel, ktore na co su a pristor  stal samotny vyse 10 tisic.Takze sa nejedna o nieco, co by si clovek mohol,len tak kupit a drzat doma.