31

Re: Ako obísť colné poplatky

U mňa všetkých, takmer 100 balíkov malo uvedený žltý štítok a navyše sakra primitívne pripnutý len na jednej strane jednou minikramličkou...
Zatiaľ mi zadržali len jeden balik, kde som doplacal par € za DPH.
No úradníci, to je veľké zlo...

32

A tie nariadenia a obmedziovanie slobody sa len budu stupnovat a stupnovat, ked sa ludia proti nim nebudu burit. Uradnici sa daju lahko manipulovat roznymi zaujmovymi skupinami a medicky priemysel ma hromady penazi na to.
Jedine, co ho moze zastavit je informovana verejnost, ktora sa rozhodne masove proti tomu zakrocit. Spoliehat sa na to, ze to vyriesia politici je naivne, ved pozrite na to, co za skorumpovani ludia to su a kto ich vlastne drzi na povrazkoch, kto ich tam vobec ako prvy podporil alebo priamo dosadil.
Skor ako sa verejnost dozvie o kandidatoch totiz  uz su za nimi miliony z roznych malych zaujmovych skupin na ich kampan, na kupenie komunikacier od tlace cez televiziu a rozhlas,  a tymto zaujmovym skupinam potom musia sluzit a nie narodu. Takze su to len figurky reprezentujuce sily za oponou. Dobre platene s hromadou moci, ale len figurky na povrazkoch.

33

14.5. som objednala na iherb za 58 USD a dnes mi to prislo - 11 dni, asi to slo mimo colnice

34

Aspon vidis, ako to bezi, uplne  nepravidelne. Podla nalady colnika.

A vobec je absurdne, aby vlada zabranovala ludom kupovat si za vlastne peniaze to, co by mali dostavat zadarmo, ked su poisteni.
Vlada by mala naopak podporovat to, ze miesto zataze na zdravotnictvo clovek riesi svoje zdravotne problemy z vlastneho vrecka.
To by ale museli oficialne uznat, ze doplnky su zdravotne ucinne, a toho sa nedockate pri sucasnom diktate medickeho priemyslu, ktori ma v hrsti aj politikov aj komunikacie.

35

Neviem, či je na Slovensku štandardom, že ak colná správa zadrží balík, tak zaručene príde bez akéhokoľvek tovaru, ktorý bol zadarmo (vzorky) alebo nie je uvedený na doklade. Mne colnica zadržala len 1 balík (v hodnote 22,09eur!!), ale prišiel bez originál dodacieho dokladu a bez vzoriek, ktoré sú vždy súčasťou balíka. O nič špeciálne som neprišla, ale neodpustila som si to a napísala som im mail.

36

nuz neviem, ci zvykne aj swanson pribalit vzorky - podobne ako iherb, prip. nieco "zadarmo" ako bonus pri vacsej objednavke, alebo nie. ale prisiel mi balik, myslim ze celkom slusna objednavka to bola, a bolo tam presne to, co som objednala, ani o papierik naviac. ale v podstate som rada, ze nic nechybalo, lebo vraj aj to sa stava.  balik otvorili na colnej poste a vyrubili dph. stve ma, ze do toho zapocitavaju aj to vysoke postovne. ale inak som prekvapena, ze to trvalo iba 11 dni od objednavky a 8 dni od zaslania aj s preclenim. inokedy sa ten balik z iherb trajdakal o dost dlhsie...

37

Mne síce z colnice poslali balík za 4 dni, ale ani len originál dodací list v ňom nebol.
Tuším niekto písal, že zo swansonu balenia 1+1 zadarmo v preclenom balíku neboli (tie zadarmo). Len tovar, ktorý bol na dodacom liste.
Lebo to, čo má byť naviac nevieme nijako dokázať, že to tam malo byť.
Ja sa preto snažím colnicu obísť. Jeden balík som "riskla" a akurát ma dokázali svojim postupom vytočiť.

38

Vzorky su zadarmo, ale ked je v katalogu 2 za jeden, tak to nie je zadarmo a to by som sa velmi branil. Ja casto kupujem aj 3 za jedno, napr z Puritan.com, ale ten jeden je prilis drahy a az ked sa cena prepocita na tri je cena dobra.
Je ale absurdne, ze sa netresta vykradanie balikov, tu by za to ludi okamzite prepustili, bez penzie, pripadne poslali do vazenia. Ale zrejme na Slovensku pretrvavaju este dozvuky z predosleho rezimu, kde bolo dokonca vraj heslo:
Kto denne nekradne aspon hodinu, okrada svoju vlastnu rodinu.
Ked som to prvy raz pocul, obracal sa mi zaludok a hanbil som sa, ze mam  v takej krajine korene.
Pevne dufam, ze take praktiky nakoniec vykorenia, ale iste to nepojde skor, nez sa ludia budu proti tomu burit a nie mlcat.

39

no po precitani tejto temy som zostal jemne zdeseny ...

moj balicek z iherb vychadza na $113.63 plus postovne s DHL_international $26.94, calicek o vahe 1,8 kg .. lacnejsi International AirMail je inavailable z nejakych dovodov ..

no a teraz otazka na vas ludia, pomozte - mam ten balicek rozdelit dako?

40

AHAAaha!! International Airmail podporuje len baliky do 80 dolarov a do vahy 1,8 kilogramu.

pricom ako je uvedene na iherb:
"As a general rule, orders going through DHL or UPS are a lot more scrutinized by customs in your country and subject to more custom duties than International Airmail."

Cize s International Airmail by mala byt sanca, ze sa nieco skomplikuje mensia ako pri UPS alebo DHL

41

Nuz to sa musite nejak poradit medzi sebou, zmensit objednavky rozdelit na viac balickov a take rozne triky. UPS je najlacnejsi sposob posielania  v ramci USA ale nemozne drahy zaozeansky.
DHL nie je navrhnuty na malicke zasielky, to je air freight, tj nakladna letecka zasielka,ja som ju pouzioval, ked som mal obchody na Slovensku a posielal som desiatky krabic a v nich tisice doplnkov,.Tak ma to vyslo prepocitane na vahy asi 2 dolare za kg. Samozrejme to potrebovalo colneho deklaranta, zaplatit clo a DPH skor, nez som dostal(vlastne moji konatelia) do ruky baliky.
Ale ako som povedal, to nie je na male zasielky.
Takze pre Vas je najacnejsia posta(USPS) prva trieda, ak je ochotny obchod z ktoreho si to objednavate tak posielat.
Zialbohu som adresoval Swanson 2 krat, ale mi nikdy na to nezareagovali.Oni posielaju UPS alebo cez postovy urad Global prioprity, co je ovela drahsie, ako prva trieda(first class)

Naposledy upravil: RNG (2011-06-22 19:24:27)

42

objednal som 90 balikov z iherbu a vsetky prisli OK.
3 ks mi chytili colnici, nad 22 eur, za jeden som platil DPH a za tie dva mi doplatok dane odpustili, ani neviem prečo... pytali si vsetky mozne dokumenty, fakturu, objednavku, vypis z uctu a zrazu balik neprisiel postou na dobierku, ale len tak, gratis

43

Ako vidite,colnici sa spravaju casto dost nevypocitatelne, nastastie vykradanie balikov je uz na ustupe a problem je len,ci vyrubia clo podla colnych  pravidiel, alebo nie.

44

Zas moja skusenost je taka, ze pod 22 eur neobjednavam a i napriek tomu mi colnici "slubili" zaplatit CLO big_smile ...ze do mesiaca mi pride vyuctovanie, ze kolko... a nic neprislo uz 2 ci 3 mesiace... no dokonca som musel na postu ist a nieco podpisat kde bolo napisane ze podla zakonu takeho a takeho EU spolocenstva musim: - vzorky aspon 3 mesiace uschovat, musim sa podrobit vyteru a odovzdanim mocu ak nastane epidemia...a pod. sprostosti...

45

To je tak, ked stat dava roznym ludom privela moci a tym samozrejme obmedzi slobody a prava jednotlivcov.
Ja sam za co najmensiu statnu spravu a co najmenej obmedzovanie individualnych prav.
Zialbohu moloch statnej moci chce rast a rast, takze je na ludoch, pokial este maju mna to pravo tuto tendenciu potlacit volbami.
Inac to dojde az na situaciu, kde sa masy vzburia a to moze skoncit velmi nestastne s vysokymi obetami na zivotoch.

46

objednávať pod 22 eur je najvýhodnejšie ...  doprava klesla na iherbe na  2 usd ...  takže čo si človek môže ešte viac priať ?
A clo platíš len nad 150 eurovou hodnotou balika...
Keď mi minule vyrúbili DPH, platil som ju formou dobierky za balík

47

Čiže môžem si naraz objednať napr. z iherb-u 3 balíky po 27 USD, aby som sa vyhol clu a DPH?

48

Samozrejme.

49

ja som prave tiez v situacii, ze cakam balik, ktory tu uz mal davno byt a neviem ci ho zadrzuju nasi colnici, alebo sa niekde cestou stratil. Je to uz 17 dni od objednania, co zvycajne mavam balik doruceny. Neviem, ako ho mam hladat, kedze nemam ziadne reference cislo, lebo zahranicne zasielky nie su stopovatelne. mate niekto podobnu skusenost ?

50

Ja mam skusenost :momentalne tiez prvy krat co mi meska colostrum z iherbu uz asi mesiac...poslala som mailom urgenciu...neviem ci nieco pomoze ak je to niekde na colnici,ale skusit mozes:Jessica B. iHerbInc (jessica-b@iherb.com)

51

Hmm cudne..aj mne meska...uz davno som mal mat a len cakam a cakam.... hmm

52

Mne tak isto neprišiel balík z iherb, ktorý tu už mal byť (objednaný 5.7). Ale už prišli balíky objednané o týždeň neskôr.

53

Vid posta na Slovensko a colnica.....Na zaplakanie .

54

Dnes balík dorazil. Po 3 týždňoch, ale predsa.

55

aj mne dneska chvalabohu dorazil, a to som už 2x písala do iHERB a raz volala na poštu. trvalo to 18 dní, viac ako  zvyčajne.....

56

No to sme na tom asi viacerí. Ja som si objednával 4 balíky a ten posledný mi ešte neprišiel... Už sú to je dobrých 20 dní... Tak, ale aj minule sa mi toto stalo a vždy mi všetko prišlo, takže sa nestresujem a to som už toho naobjednával za dobrých pár výplat... Stále brúzdam iherb čo by som kúpil ešte, haha.

57

Podľa mňa toto robí predovšetkým colnica, nie pošta, hoci tam sú tiež riadni povalači, ale colníci to robia zámerne, aby ukázali, že majú nad nami obyčajnými ľuďmi moc...Iherb je podľa mňa spoľahlivá firma. Konkrétne mne teraz chodia balíky ok, ale colníc je samozrejme v SR viac, takže závisí samozrejme od konkrétnych ľudí. Treba sa sťažovať, písať, ozývať sa. A napísať nielen na colné úrady, ale aj na colné riaditeľstvo SR (Machová) a na ministerstvo financií (Mikloš). Inak sa nič nepohne, bohužiaľ.

Adresa colného riaditeľstva:

Mierová 23
815 11 Bratislava

Telefón:

02/4827 3112
02/4827 3111
Fax: 02/4342 4408

E-mail: infocrsr@colnasprava.sk

Úradné hodiny:
7:30 – 15:30 (Po – Pi)

Jednotlivé colné úrady (približne podľa krajov): http://new.colnasprava.sk/wps/portal/!u … _A/7_0_26L

58

Ako sa hovori," ten pant dostane olej, ktory vrzga"
Vladni uradnici okamzite zneuziju moc, ktoru dostanu do ruk a pokial sa ludia nestazuju, tak im tancuju na chrbtoch.Tak je to vsade a vzdy to bolo.

59

Prosim Vas ,ako je to s objednavanim cez i-herb?lebo tu bolo napisane ze niekedy naburaju a vybielia ucet s peniazmi??

60

Uz len to, ze mas vobec ucet v banke normalne na Slovensku, je riziko ze ti ho mozu vybielit. Osobne nepoznam nikoho, komu sa take stalo.

Co viem, zahranicne objednavanie zo zarucenych firime je celkom bezpecne, takze az taky dovod na obavy nemusi byt. Na druhej strane ostrazitosti nikdy nie je dost, preto odporucam platit do zahranicia kartou z uctu, kde si presunies len tolko penazi, ktore pripadne ozelies keby nahodou.

Ja som si vopred vypocitala kolko ma tovar bude stat, presunula som si na extra na tento ucel zriadeny ucet v banke a previedla iba tolko penazi s malou rezervou.