1

Téma: Úplné vyliečenie ?

Zdravím pán RNG, je podľa Vami dostupných informácií cukrovka 1. typu (stály prísun inzulínu injekčne) pomocou prírodných preparátov úplne vyliečiteľná, alebo je na tomto poli tiež bezmocná aj prírodná medicína ?

2

Re: Úplné vyliečenie ?

Nenasiel som v mojicj medickych zdrojoch nikoho, co by popisal uplne vyliecenie DM1 len podstatne zlepsenia v glykemiach a odstranenie moznych nasledkov cukrovky.

3

ale predpokladam ze  u DM2 je mozne pomocou roznych fytochemikalii potlacit potrebu vstreku externeho izulinu, ano ?
Ci uz od cucrcuminovych extraktov, tak cez EGCG, omega3, zazvorovych a podobne ???

4

Nuz ja si regulujem hladinu cukru roznymi doplnkami, od Gymneny sylvestre,pterocarpus,banaba, zeleny caj, holy basil, skorica  cez chrom vanadium, alfa lipoicku kyselinu,  a hromadu inych. Skusam vselico a zatial mam sice nizsiu hladinu a uz nemam take cukrove skoky po kazdom jedle, ale stale je to v hladinad od 160 do 240(9 do 13) len vtedy mi to klesne podstatne, ked ideme na turu a chodim dlhe  hodiny.
Najnovsie skusam kokosovy produkt, monolaurin, ktory ma plno tvrdeni okolo seba, od antimikrobialnych(bakterie, virusy, plesne a kvasne infekcie) az po protirakovinne.
Curcumin beriem obcas ako protizapalovy, ale mal by som ho brat pravidelne ako starsi clovek z hromadou zapalov a bolesti v tele, ktory sa cghce vyhnut senilite a alzheimerovej chorobe, na co su curcuminoidy velmi ucinne.

5

no teraz som cital par clankov o curcumine a jeho uzasnej sile uplne zastavit a znicit virus hepatitidy B, a to uz pri naozaj malych davkach, 1 x 600 standard extractu.... zda sa mi to az neuveritelne...

6

Uvedom si, ze v prirode je viacmenej roznovaha, tj proti csetkemu existuju protiklady a ziadny mikrob sa nemaoze nehatene rozmnozovat, inac by znicil cely svet.
Co sa tyka curcuminu, iste je schopny znicit virusy, ale neviem, kolko by ho clovek na to musel zjest prakticky. Zatial nemam od mojich lekarov ziadny naznak, ze patri medzi silne antiviralne na prakticke pouzitie.
Sice je odporucany pri poskodeni pecene hep. B a C, ale sam ju nepotlaci, takze asi hlavny ucinok je protizapalovy    A odporucene davky su tam velmi vysoke, v kombinacioii s bioperinom na zlepsenu absorbciu.
Ked sa potlaci zapal, telo je schopne skor zicit mikroby pre zlepsenu cirkulaciu.
Na ucinne liecenie hep.C je protokol dr Berksona a ine antiviralne.

7

no googloval som a nasiel som reprty s tymto vysledkom ... az ku negativnej DNA virusu Hep.B

8

OK. Ja si ale pre istotu pockam na spravy z mojich lekarskych zdrojovm ako stary opatrnik. Ale medzitym beriem curcumin dost casto, len z inych dovodov

9

a benfotiamin proti cukrovke tiez pravidelne hltas ?  :
http://www.healthiertalk.com/one-supple … aking-3589

a chróm ? :
http://www.healthiertalk.com/chromium-d … ntrol-3618

Naposledy upravil: petela (2011-03-24 18:56:59)

10

Proti cukrovkarskej a ine periferalnej neuropatii pouzivam obcas 500 mg benfothiaminu (forma B-1) a 500-1000 mg  inositol hexaniacinate(forma B-3)
Obe formy su vysokotolerovatelne telom, tj mozes z nich brat doslova megadavky bez problemov.

Tiez skusam brat ribozu, lebo tu telo potrebuje na RNA a DNA, tj regeneraciu a udajne dokonca znizuje hladinu cukru v krvi. Uvidime....

Naposledy upravil: RNG (2011-03-25 00:06:05)

11

Prave som docital clanok o produkte Gluco-Sure, ktory udajne spaja v sebe vyhody niekolkych extraktov/latok, ktore znizuju hladinu cukru: agaricus blazei, biotin, chromium a coccinia cordifolia. myslis, ze by ten produkt mohol fungovat?
mna zarazilo najma to, ze agaricus blazei funguje na normalizaciu cukru v krvi - to som nevedel, pocul som o nom len ako o zdroji betaglukanov...

12

Nuz huby maju rozne ine latky, nielen betaglukany. A ktovie, ci pri cukrovke nejak predsa len prispievaju nejake mikroby a potom zvysenie aktivity bielych krviniek, dokonca aj ich poctu tam nejak neprispeje?
Inac moje lekarske zdroje sa na to nijak nevyjadrili a cena tohoto noveho "zazraku" je poriadne mastna vzhladom na obsah.

Ja som sam na sebe v poslednom case zistil, ze ked sa natolko alkalizujem, ze mi slinny test ukazuje nad PH 7, zaroven sa mi znizi aj cukor v krvi, co na to povies?

13

nuz neovladam tie interakcie a chcemicke reakcie detailne, no vidim v tom dokaz, ze prekysleny organizmus je nachylnejsi k roznym negativnym procesom (vratane udrziavania vyssej hladiny cukru v krvi) + mozno dokaz toho aky dolezity je pre telo horcik. to uz nehovorim o tom, ze v tom moze byt synergia alkalizacie, horcika a dalsich doplnkov, ktore beries... kazdopadne sa tesim, ze sa ti dari smile

14

Nuz poznal som to potom, ako som prestal drzat nizkosacharidovu dietu a cukor mi enormne vystupil aj napriek braniu roznych doplnkov na to, ale to som mal slinovy test stale okolo PH6, ako mam uz roky ako cukrovkar.
Tak som zacal brat vacsie davky KHCO3, a cuduj sa svete,klesol mi aj cukor.
Inac objednal som si novy glukomer a porovnal som citanie so starym a pri vyssich hladinach cita ovela viac. Kedze prestali predavat kalibracne roztoky na vysoke hladiny a jediny co je na trhu, tzv cislo 2 ma vraj ukazovat na glukomeri 280 az 360 mg na deciliter(15.55 az 20 mmol/L, to nie je kalibracia ale hlupy vtip!!! A neviem dostat ani cistu glukozu, aby som si namiesal roztok sam.
Zrejme , ze farmacia a organizovana medicina nema dost pacientov, tak si ich asi takto snazia "vyrobit".

15

nuz to ma vobec neprekvapuje.je to ako s tym uvadzanim nutricnych hodnot v jedlach,ked vyskum dokazal,ze su podhodnotene o 20%, aby ludia viac zjedli a vyrobcovia viac zarobili... zial nie vsetci maju dobre umysly a v pripade farmacie a organizovanej mediciny vobec nie som idealista...

16

Zialbohu ludia si este stale neuvedomuju tvrdu realitu spolocnosti, ktorea je riadene prakticky len financnymi zaujmami.