1

Téma: stitna zlaza

Dobry den

mam problemy so stitnou zlazou, je prilis aktivna a uplne ma to nici. Som na smrt unavena, nic nevladzem, busi mi srdce. Ledva dokazem fungovat. Beriem lieky ale aj tak sa citim iba o trochu lepsie ako ked som ich nebrala.
Viem si pomoct aj inak ako liekmi?
Dakujem za odpoved

2

Re: stitna zlaza

Jod na stitnu zlazu, nie chemikalie.
Busenie srdca moze byt z nedostatku roznych mineralov, tiez z nedostatku telom vytvaraneho vitaminu B-4(adenine) Nachadza sa zialbohu len v malo doplnkoch ako NADH alebo priamo ATP na ktoreho tvorbu je nevyhnutny.

Inac porucha cinnosti stitnej zlazy moze viest aj k vykolajeniu cinnosti inych zliaz, najma adrenalnych, takze pre to je aj unava, depresie a podobne.

3

hm, dakujem za odpoved ale mätie ma ten jod na stitnu zlazu. Ja mam jod zakazany, nemozem jest nic z mora koli obsahu  jodu. Nedavno som sa zabudla a zjedla som rybu a bolo mi velmi zle(nie od zaludka samozrejme). Tak akoze jod? A viem, ze busenie srdca mam od stitnej zlazy, aj v tom pripade mi mozu pomoct vitaminy? A nerozumiem tym skratkam so ste mi tam napisal NADH a ATP. Mozete mi to prosim trochu blizsie objasnit?

Dakujem pekne

4

Ja okolo tej skodlivosti jodu velmi pochybujem. Tak isto lekari, co to skumali. Nuz ale nema zmysel okolo toho diskutovat, ked oni urobili okolo toho a dosial robia hromady vyskumu. A 132 milionov Japoncov ma spotrebu 85 nasobnu toho, co je u nas povazovane za maximum. Aj choroba stitnej zlazy, Hashimoto, prilisna cinnost stitnej zlazy, sa podla tych lekarov lieci extra jodom, a nie naopak, ako tvrdi drviva vacsina medickej literatury.
Tie skratky su doplnky, ktore sa predavaju, kde sa nachadza ten nestastny "nevitamin" B-4, adenine. Inac ho najdes aj vo vcelej materskej kasicke a inac neviem v com. ATP(adenine triphosphate) je zakladna latka na vyrobu energie v kazdom tele, tj aj u zvierat, ktora sluzi v bunecnych mitochondriach na vyrobu energie

5

Amira, skus si prestudovat tu prispevky od Bludičky, ona má síce naopak hypotyreózu, ale zaoberá sa celkove štítnou žľazou už dlho a môže ti poradiť. Inak ak vieš po anglicky, dobrá stránka na tému hypo- ale aj hypertyreózy je www.stopthethyreoidmadness.com.

6

Poruchy stitnej zlazy sa mozu prejavovat aj ako hypo, aj ako hyper a casto sa tie diagnozy casom miesaju. Preto maju z toho rozni lekari "gulas" a snazia sa adresovat len momentalne symptomy, a nie priciny.
Hashimoto napr sa moze prejavit oboma. Urcity cas zapalena zlaza vydava privela hormonov, potom zas primalo.
Jedno je ale jasne, ze mame primalo jodu a to ovplyvnuje aj vyroby hormonov roznych druhov, aj enzymov a ktovie este ake procesy v tele.
Aj selenu,aj zinku a to vsetko prispieva k zdravotnym problemom, vcitane stitnej zlazy.

Naposledy upravil: RNG (2011-07-27 23:36:48)