31

Re: bolesť kĺbov

Na postovne je najlacnejsi Iherb.com
Jedine, co neodporucam v tehotenstve su rozne esencialne oleje, vcitane oreganoveho, tiez ziadne hormonalne okrem mozno progesteronoveho kremu,, lebo vsetky ostatne mozu sposobit prilisne prekrvenie maternice a zvysenu pravdepodobnost potratu. Vsetky ostatne sa daju pouzivat bez problemov.
Inac silne odporucam lecitin, kvalitne rybacie alebo krill oleje, vitamin D-3 a mineraly ako napr tuto kvalitnu zmes na kosti
http://www.swansonvitamins.com/SWC037/I … 4294967192
Totiz EPA a DHA su potrebne na vyvoj mozgu plodu a dieta nemilosrdne rabuje na svoju kostru potrebne mineraly z matky, tj ked nechces mat problem s kostrou a kyvajuce sa zuby, musis si to intenzivne dodat, v potrave je sotva toho dost a dieta rabuje z rezerv matky.
Inac Swanson ma tiez vytazok z uncarie, pod menom prima una de gato v kapsuliach.
http://www.swansonvitamins.com/NCL061/ItemDetail?n=0
Inac aj chlamidie aj borelioza sa daju zistit , aj ked nie vzdy pozitivne, takze neznervoznuj sa dopredu, najdi si lekara, co ti da na ne test,, ked mas prilisne obavy.
A nezabudni na curcumin v pripade klbovych bolesti a zapalov, ten zo Swansonu naozaj pracuje extra dobre

32

Prima Una de Gato stojí 55,29 dolárov? Je tam 90tabliet, koľko ich treba užívať? Zdá sa mi to dosť drahé.  V linku vedľa prípravku Prima Una de Gato, vpravo boli iné prípravky Cats Claw a lacnejšie. Tie majú istý účinok, alebo slabší? Môžem si objednať z tých? Chcela som sa spýtať, aký je rozdiel medzi Lactobacilus Bulgaricus a Lactobacilus acidofilus? Píšete, že chlamídie aj borélie sa dajú zistiť, aj keď nie pozitívne. A ako? Testov mi už robili neúrekom a stále som ich mala negatívne.

33

Cats claw ako bylina je pomerne lacna. Tu sa jedna o specializovany vysoko ucinny vytazok. kde viaceri lekari porovnavali davku 2x10 kvapiek Samenta ucinnostou 15 gramov byliny. Nakolko je to pravda neviem, lebo okolo toho je stala diskusia. Ja som dal na nazor dr Whittaker(nie pribuzna Juliana Whittakera MD), ktora si s tym vyliecila Boreliozu, ktora ju dostala na 19 rokov do stolicky s neschopnostou ani vstat, napriek vsetkym moznym liekom, co na sebe pouzila za dlhe roky.
Takze pokial nemas pozitivne zistene, co mas vlastne, odporucal by som ti robit caj z Cat's  Claw v udrzobnych davkach(cajova lyzicka), nie intenzivne.Povarit, nechat odstat niekolko hodin, ochutit a pit aj s usadeninou, lebo nevedno, co vsetko v tom este telo vie vytazit, co nie je vodorozpustne.
V crevach sa normalne nachadzaju stovky roznych druhov mikrobov(napocitali uz dosial vyse 2000 roznych) a kazdy tam ma inu cinnost, viacere dosial zistene su pre nas velmi dobre, kazdy ma ale inu funkciu. Preto je ich nemozno nahradit jedinou kulturou a treba ich ovela viac.
Lactobacily vyrabaju kvasenim kyselinu mliecnu, ktora sterilizuje creva a je velmi potrebna v tele na rozne procesy, najma prevod energie. Ake ine latky vytvaraju, obranne, vitaminy a pod, to sa este len skuma. Je ale jasne, ze dodavanie probiotik k nase dnesnej prakticky sterilnej diete je celkove velmi prospesne. najma ked este pouzivame v potravinach latky, co ich systematicky nicia a atb v pripade chorob.

34

dobry den, rng.
je uncaria tomentosa vhodna aj pre deti od 3 rokov?
mam doma cats claw 5000 od Now, je to koncentrat zodpovedajuci vraj 5000 mg. znamena to, ze pre dospeleho je vhodna davka 3 kapsule denne? lebo na obale pisu 1-2 kapsule denne, s jedlom.
mam este aj tekuty extrakt, kde pisu ze 14 kvapiek obsahuje 2000 mg (z toho 10 mg alkaloidov). staci 3x denne 14 kvapiek, alebo treba viac?
dakujem.

35

To je novy produkt pre mna, iste je lepsi, nez varenie caju a ano, odporucam 3 kapsule denne, co by sa malo rovnat 15 gramom byliny.
Tekute extrakty su povacsine pridrahe a prislabe.2000 mg nie je dost, leda ze by ro bol "TOA free" extrakt, o com pochybujem.

36

je to tento extrakt http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Ca … /8005?at=0

a este k tym detom: mozu uncaria tomentosa aj deti od 3 r.? je to bezpecne, ked to prepocitam podla hmotnosti?

37

Samozrejme je to bezpecne aj pre deti. Ked to prepocitas podla vahy, na dospeleho(70 kg) treba 15 gramov byliny, tj 7 x 14 kvapiek,
Na 10 kg dieta staci len 14 kvapiek. To hovorim o intenzivnej davke, udzobna moze byt samozrejme mensia, povedzme 1/3 intenzivnej

38

dakujem.

39

OK. Drzim palce.

40

Dobrý deň, tak najnovšie mám problém zo žalúdkom. Som tehotná 2 mesiace, tehotenské nevoľnosti začínajú sprevádzať aj bolesť žalúdka a zvýšená kyselina. Včera som večerala vyprážané mäso, v noci som sa zobudila na to, ako mi je zle, hlavne pálenie a kyselinu, musela som sa najesť a bolo mi o niečo lepšie. Tehotné ženy majú problém s kyselinami podľa toho, čo som sa dozvedela v mojom okolí. Jem pravidelne v malých dávkach a častejšie. Chcem Vás len požiadať o nejaký domácu liečbu, aby sa mi uľavilo. Čo sa kĺbov týka bolia stále a myslím, že teraz v tohotenstve je to ešte horšie, len nemám odvahu hltať nejaké doplnka a lieky na výživu kĺbov. Kupujem si avokádo a to je všetko.

41

Pala znamena znizena kyselina, nie zvysena, ako sa verejnost a lekari spravidla nazdavaju.
Zaludok je dokonale chraneny proti kyselinam, ale ked je kyselin primalo, v zaludku zacne kvasenie a hnitie. To vyprodukuje plyny a kvasne peny, ktore nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a obsah zaludka sa dostane do pazeraka, ktory nie je vobec chraneny proti kyselinam, takze aj male mnozstvo kyselin tam pali.
Maso/syry potrebuje zvlast vela kyselin a zvlast lahko sa kazi. Takze s masom  ti odporucam brat doplnok kyselin alebo aspon udrzat v zaludku maximalnu koncentraciu kyselin a po mase nepit aspon 2 hodiny, neriedit si zaludocne kyseliny polievkami a zasadne nejest na maso nic sladke.
Ked sa dostatocne natravi v zaludku, potom pi extra, telo potrebuje vela vody, ale plny zaludok nie, lebo to poskodi travenie rozriedenim kyselin a zaroven dovoli mnohym mikrobom sa dostat do tela, lebo nie su znicene silnymi zaludocnymi kyselinami.
Na klby je zelatina(zivocisna) huspenina, obhryzanie dlho varenych glykov a je to aj lacnejsie, ako mnohe doplnky.

42

Nemôže mať trávenie nejako súvis s mojimi boľavými kĺbmi? Moja mama mi hovorí, že to budem mať zo zlého trávenia, alebo prekyslenia. Blbosť? Ani homeopatka mi nepomohla.

43

Zle travenie poskodzuje cele telo, lebo nedostanes spravne ziviny.

Travenie si treba napravit v prvom rade, skor nez adresujes cokolvek ine.

44

Nezdá sa mi, že by som sa zle stravovala, ale je otázne, ako všetko to moje telo spracuje. Ako sa napravuje trávenie?

45

Travenie je  vec dostatku kyselin, enzymov,vlaknin a spravnych probiotik v crevach.
Pozri Pozri na http://rng.nazory.eu/travenie
aj rozne ine temy, ako enzymi, odmorenie atd.
Prekyslenie tela tiez sposobuje, ze sa mukosacharidy odburavaju, nielen mineraly.

Priklad odburavania mukosachridov vidis napr na huspenine, ked na nu nakvapkas trochu octu, hned sa zacne rozpustat

Alkalizacia tela sa nastastie da robit velmi jednoducho, 1/4 az 1/2 lyzicky KHCO3(na Slovensku to dostat napr pod nazvom Kalinat, pouzivany na odkyslovanie vin)prva vec ako otvoris oci skoro rano, na prazdny zaludok rozpustene vo velkom pohari vlaznej vody ci caju, a pockat s jedenim 1 az 1,5 hodiny. Alkalizuje telo a zaroven precisti.

46

Dobrý deň, chcem sa spýtať. Pred nejakými dvoma mesiacmi som si začala príležitostne dávať odkyseľujúci kalinat, vždy tak s min.2 hodinovým odstupom od jedla. Odvtedy však mávam často po dosť veľa druhoch jedál kyslo v ústach, niekedy ma páli aj pažerák. Nezničila som si tým kalinatom kyseliny v žalúdku, z čoho to môžem mať, nikdy predtým som nevedela čo je to pálenie záhy? Ďakujem Indiga

47

Nuz zrejme mas dost slabu vyrobu kyselin v zaludku, ked sa ti za 2 hodiny nenazbiera dost na travenie jedla, zrejme si ich musis dodat alebo nepit vodu s jedlom , aby si si nezriedila kyseliny.
Kalinat nemoze nic znicit, len docasne neutralizuje kyseliny v zaludku. Nuz tu mas jasny dokaz, ze neutralizovanie moze sposobit kvasenie v zaludku a paly.

Takze alebo musis mat dlhsiu pauzu po alkalizacii s jedlom, alebo sa menej alkalizuj, 1/4 lyzicky a menej.

48

Dobrý deň, dlho som sa odmlčala, pretože som tehotná a v tomto stave nechcem veľmi experimentovať. Moje bolesti kĺbov pretrvávajú s občasnými prestávkami. Stále pátram a hľadám diagnózu na môj problém. Okrem homeopatických liekov od homeopatičky, chlorely a vitamínov pre tehotné neužívam nič. Rozmýšľala som nad tým, či moje bolesti nesúvisia, to som Vám ešte zabudla napísať, so svrbením konečníka. Už roky chodím ku kožnej s týmto problémom, ale vždy sa mi to vracia a teraz keď som tehotná /v 7mesiaci/ sa to hneď od počiatku zhoršilo. Zadok si mastím s krémom na zapareniny, to mám od kožnej, pretože povedala, že teraz mi na to nič dať nemôže. Väčšinou v noci sa budím na to, ako si drhnem zadok. Ďalšia vec je, že na krku som mala také malé bradavičky, ale teraz sa mi tak rozšírili, že mám nimi obsypaný celý krk. Neviem, či toto všetko nesúvisí s mojimi bolesťami kĺbov, tiež som rozmýšľala nad tým, či mi prekonaná mononukleóza nezanechala na kĺboch nejaký bordel, ktorý spôsobuje tieto bolesti. Tehotenstvo inak zvládam zatiaľ bez problémov, okrem toho, že ma bolia kĺby, hlavne bedrové.

49

Nuz mnohe doplnky su vhodne brat aj pocas tehotenstva, hoci vyrobcovia su casto nuteni na vyrobky napisat, ze su nevhodne. Tehotme zeny maju podstatne vyssiu spotrebu mineralov, ved z niecoho sa musi kostra babatka vytvorit a casto im to vyrabuje telo, tj kosti, klby a podbne. Preto odporucam niektore veci doplnovat, co je dobre aj pre matku aj pre babatko, najma mineralove doplnky specificky navrhnute na kosti, tiez rybacie oleje, vlastne este lepsie krill olej na rozvoj mozgu a nervovej sustavy babatka. Neviem, aky je obsah toho kremu na zapareniny, ale ked obsahuje rozne chemicke nejedle zlozky, nemoze byt na konecnik dobry. Pozri na zmes  ktoru si miesam ja na telo, sliznice a podobne
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
Bradavicky su sposobene virusami hpv, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/herpes
kde najdes rozne prostriedky na zvysovanie viralnej imunity, skoro vsetky su vhodne aj pre tehotne.
Nezabudni brat aj kvalitne probiotika, to radim kazdemu, lebo dnes kvoli zvysenej hygiene nemame ich zdroj z pody a obcas ich telo potrebuje doplnit.
Mononukleoza(virus EBV) poskodzuje najma pecen a nervy a preto je dobre brat na nervy a mozog rybacie/krill oleje a precistit a regenerovat si pecen protokolom dr Berksona, pozri na teme pecen
http://rng.nazory.eu/pecen

Inac len potlacit symptomy zapalu sa da branim curcuminu.

Naposledy upravil: RNG (2011-10-14 19:13:28)

50

Prajem Vám pekný večer,
v prvom rade sa Vám chcem poďakovať za Vaše rady, pred rokom a pol som mala strašné bolesti nervu, ktorý ide cez celú chrbticu, lekári mi nevedeli nijak pomôcť, bolo to na nevydržanie. Čítala som Vaše rady a pomohli mi: veľké dávky C-čka, rybacieho oleja, bromelain, selén...to čo odporúčate pri nervových bolestiach. Ešte raz veľká vďaka!!! Momentálne sa opäť cítim veľmi zle a neviem, tiež lekári nevedia, čo to vlastne je. Začalo to 2-týždnovými teplotami - miernymi, potom zápal priedušiek - 1apol týždňa, teploty okolo 38 °C, brala som 10 dní antibiotiká, už nekašlem, ale už vyše týždna pocitujem hroznú vnútornú horúčku (navonok je to iba 37,1 - 37,2), ale vo vnútri mi VŠETKO horí. Celkom celý človek. Najviac srdce, pri ktorom ma pichá a akoby mi ho zvieralo, pľúca, obličky, no a neuveriteľne mi horia aj všetky svaly, klby, najmä kolená a bedrové klby. Nič nevládzem, ked som šla do obchodu, bola som ako námesačná. Mala by som ísť do práce v pondelok po skoro 3 týždnoch, ale cítim sa hrozne. Pri najmenšom pohybe - umytie riadu - sa mi to ešte zhorší - hlavne to pichanie pri srdci. Lekár mi povedal, že to môže byť doznievajúca viroza...??? Fajn, ale čo si mám na to dať? Bežné prostriedky na zníženie teploty vôbec nezaberajú. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za radu.
An

51

Ešte dopĺňam, že stále beriem väčšie dávky C-čka, rybací olej a bromelain a napriek tomu sa takto cítim. Ďakujem. An

52

ATB potlaci niektore bakterie, ale nie vsetky, niektorym, ktore su na atb odolne dokonca pomoze proti "konkurencii probiotik sa premnozit.
Je plno mikrobov, ktore sa prave kvoli pouzitiu atb premnozia a sposobia nakazy, na ktore su dalsi atb vobec neucinne.
Skus pouzivat oreganovy olej, roztok GSE, extrakt z olivovych listov a podobne, jedno z nich ti tu vyslachtenu nakazu antibiotikami potlaci.
Samozrejme v tom pomaha velmi brat probiotika a ich vyzivu, prebiotika, lebo atb spravidla znizia probioticku floru a tato je schopna produkovat az 70% vsetkych obrannych latok pre telo a potlacit aj tie atb pouzivanim vyslachtene kultury, najma za pomoci menovanych antimikrobialnych.
Nizke teploty a pocit horucavy v celom tele moze byt aj z premnozenych nasicch vlastnych virusovpri oslabenej viralnej imunite sposobenej chorobou, aj zo sekundarnych infekcii vyvinutych ako dosledok pouzivania atb(tzv nemocnicne alebo nocosomialne nakazy/choroby).
Pozri aj na temu  http://rng.nazory.eu/herpes

Naposledy upravil: RNG (2011-10-14 20:25:37)

53

Veľmi pekne Vám ďakujem. Je možné oreganovy olej, roztok GSE, extrakt z olivovych listov kúpiť aj v lekárňach, alebo ako sa dá k nim čo najrýchlejšie dostať? A ešte k probiotikám, ktoré sú podľa Vás najlepšie? Ešte raz zo srdca ďakujem. Anna

54

)Odporucam ti to vsetko objednat napr z www.iherb.com
Tam vsetky menovane maju v dobrych znackach a obsahoch a za dostupnu cenu(postovne + doplnky)
Na probiotika dnes odporucam hlavne take, co su teplovzdorne a kyselinovzdorne. Z takych sa do criev dostane najviac zivych. Pozri napr     http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0

55

Veľmi pekne Vám ďakujem,
včera som nebola schopná ani zapnúť počítač, dnes mi je už lepšie. Odpovedala som mailom (idem sa pustiť do objednávania) Ešte raz veľká vďaka. Ozvem sa, ako to pokračuje ďalej.
S úctou
Anna

56

OK