1

Téma: stitna zlaza - znizena funkcia

chcem sa opytat, ci sa znizena cinnost stitnej zlazy da potvrdit v domacih podmienkach okrem tinkturoveho testu /zmiznutie flaku na kozi cez noc/ aj meranim teploty takto:

Jediná možnost náměru snížené činnosti je kontrola teploty. Provádí se to tak, že tak 6x-8x během dne změříte teplotu v ústech a zapíšete hodnoty. Večer všechny hodnoty sečtete a vypočítáte si průměrnou hodnotu. Pokud vám vyjde teplota pod 37°C, tak máte hypofunkci, pokud vyšší, je vše ok. Také si uvědomte, že nějak si pacienty musí podržet a co je lepší, než dezinformovaný a vyděšený člověk.

dalej vo fore pise, nei 37 stupnov, ale 36,6

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic … p;start=15

a este sa chcem opytat, ci tofu a sojove mlieko mozu znizit cinnost stitnej zlazy
dakujem pekne

2

Re: stitna zlaza - znizena funkcia

Tinkturovy test - jeho miznutie nie je podla mna relevantny na posudenie obsahu jodu v tele a na posudenie cinnosti stitnej zlazy. Uz som o tom svoj nazot pisal pred par dnami. Na miznutie flaku ma vplyv niekolko faktorov. Je vsak pravda, ze ludom, ktori si dlhodobejsie doplnaju jod, flak mizne sice nie vzdy rovnako ale mizne neskor ako pred zacatim doplnania jodu. Na zistenie obsahu jodu je lepsie potom pouzit vlasovu analyzu ale ja som sa zatial nestretol so slovakom a cechom, ktory by bez doplnania mal jodu dost
Meranie hlbokej vnutornej teploty vsak funguje temer spolahlivo a jej zvysovanie reaguje na doplnanie jodu. Rolu vsak hraju aj nadoblicky a na tie je dobre sladke drievko s B1 a B5. Pekne to aj dviha tlak a clovek citi priliv energie.

3

Rozni autori uvadzaju rozne metody na zistovanie hypothyroidy , doma sa da previest metoda odcitavania teploty, hlavne ked su ludia casto unaveni je na to dovod. Treba vsak na to presne teplomery. Stitna zlaza vyddava viacero enzymov a vplyva aj na ine zlazy s vnutornym vylucovanim, ako napr nadoblickove, ktore maju tiez funkciu kontroly energie.
Je mnozstrvo adaptogenov, co zvysuju hladiny energie, najma rozne zensene, gymnostemna pentaphyllum a plno inych, vcitane Glycerrhyza glabra=licorice=sladovka hladkoploda=sladke drievko
Jej obsah glycyrrhizinic kyseliny  glycyrrhetinic kyseliny potlaca aktivitu enzymu, co rozklada cortizol a tym sa relativne zvysi hladina cortizolu v krvi, tj viac energie, vyssi tlak a podobne.Tieto zlozky su zaroven aj antiviralne a protirakovinne, preto aj tento adaptogen, ako aj mnohe ine odporucaju pri lieceni rakovin a roznych chorobach.
Vo vyssich mnozstvach su ale skodlive, preto napr na liecenie/hojenie zaludka sa pouziva extrakt, kde sa odstrani Glycerhyzinicka kyselina pod menom DGL.

4

dakujem za odpoved

odpoviete mi prosim este aj na toto?

ci tofu a sojove mlieko mozu znizit cinnost stitnej zlazy?

dakujem pekne
suuzi

5

MOzu. Vsetky potraviny, co obsahuju rozne fytoestrogeny mozu ovplyvnit cinnost stitnej zlazy. Nie vsak velmi. Cinnost stitnej zlazy zavisi podstatne na jode a vsetko ostatne je v porovnanio s tym nepatrne.