1

Téma: vypuklá žila na lýtku

Dobrý deň,

pred časom som si všimol že mám na lýtku nejakú hrčku asi 1.5 x 1.5 cm, je mäkká, preto si myslím že je to nejaká vypuklá žila. Dosť som nohy zaťažoval na bicykli, možno je to z toho. K doktorke som s nešiel.

Chcel som sa spýtať či existuje niečo od čoho by to zmizlo alebo to prejde samo?

Ďakujem veľmi pekne

2

Re: vypuklá žila na lýtku

Na krcove zily pomaha len vykladat si nohy casto vysoko, nosit kompresne puncochy a pouzivat antoxidanty, ako napr escin(venitan, konska mast) a rozne bioflavonoidy. Pochybujem ze sa ti to podarim velmi zmensit, akurat to mozes stabilizovat, aby ti to nerastlo

3

Ja mam uz dost dlho popraskane cievky na nohach...ale pred nedavnom mi asi praskla nejaka vetsia...velmi ma to bolelo az stipalo na dotyk ,mala som to zacervenane a teple..asi nejaky zapal.Hned som si zacala natierat mast s escinom,objednala som si nattokinasu.Bolo by dobre brat aj nejake doplnky?Ten zapal asi presiel ale mam tam modrinu pod ktorou si nahmatam malu hrcku..asi je to krv.zrazenina...neviem...uz ma to sice neboli,ale aj tak mam strach ako by som to odstranila ucinne?Dakujem!

4

Na cievy , spruznenie stien je dobre brat dostatok vitaminu C a roznych bioflavonoidov, najma hesperidin.No a tiez cistit si cievy lecitinom, pripadne brat aj lysin na tvorbu kolagenovych struktur, spolu s niekolko gramami vitaminu C, ako to odporucali Linus Pauling a dr Mathias Rath.
Nattokinaza odstrani fibriny na stenach ciev, ktore su tiez casto dovodom na cievne zapaly.