1

Téma: boli ma mandla

ahoj RNG
velmi ma boli lava mandla/vecer pred som jedla zmrzlinu/ ,vyplachujem si roztokom z GSE, ale bolest pretrvava, mam v tejto liecbe pokracovat, alebo mam pouzivat nieco ine , dakujem

2

Re: boli ma mandla

Roztok GSE do nosa aj pit a brat oreganovy olej.
Infekcie su obvykle z prinosnych dutin a prejavia sa pri akomkolvek oslabeni tela, ci uz je to hlad, chlad, ine infekcie atd.

3

RNG
robila som si vyplachy s GSE aj nos, aj som pila /oregan.olej zial nemam/ a zislo mi to cele dole na hlasivky, riadna laryngitida mam pokracovat s GSE liecbou dalej?

4

Samozrejme pokracuj. Ale na hlieny a mikroby v nich je treba oreganovy olej skor ci neskor tiez.

5

manžel má už 5 deň zachrípnutý hlas, bez bolesti či kašľa - je vhodné mu podať oreganové kapsule  a koľko asi tak tbl. ?

6

Oregano odhlienuje a je antimikrobialne na rozne infekcie horneho dychacieho traktu, takze je vhodne aj pri zapale hlasiviek.

Je vela roznych slabych znaciek na trhu, ja osobne odporucam davku aktivnej latky, carvacrolu na aspon 3 x 100 mg.
Doplnky, ktore neoznacuju mnozstvo carvacrolu alebo ho maju prinizke, co toto nedosiahnu v odporucenej davke  su prislabe .

Tento napr ma 100 mg carvacrolu v kazdej kapsuli, ktora sa rozpusti az v crevach(entericka, tj nedrazdi zaludok):
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

Naposledy upravil: RNG (2011-08-24 11:07:15)

7

ďakujem presne tieto kapsule doma máme

8

OK