Enzymi na mlieko s mliekom ho pomozu stravit, na prazdny zaludok odmoria-vycistia telo od mliecneho zamorenia, tj latok co telo z mlieka absorbovalo ale nevie rozlozit a pouzit.
Nos enzymi v malej krabicke stale u seba, tak ako ich nosim ja. najma u mna je dolezite nosit nattokinazu, lebo krvne zrazeniny sa mozu tvorit hocikedy a pri najmensej znamke trpnutia alebo bolesti si ich pre istotu dam. Je to sice mozno len 1% pravdepodobnosti, ze bolest alebo trpnutie je zo zapchatej cievy, ale riskovat porazku, infarkt alebo poskodenie organov z nedokrvenia je prilis nebezpecne na vyckavanie.
Ak ma dieta primalo kyselin(poskodene parietalne bunky na zaludku napr zaludocnou "chripkou") samozrejme ma kvasenie a hnitie v zaludku a to vyvolava zapaly a bolesti, tiez paly, ked vyvinute plyny nasilne otvoria uzaver a obsah zaludka sa dostane do proti kyselinam nechraneneho pazeraku.
Kyseliny sa daju doplnit, v pripade ze je to potrebne, inac aj mensie davky jedla a neriedenie kyselin pocas jedla extra pitim to moze znacne napravit.
Ja si zoberiem koloidne striebro zakazdym, ked ma boli zaludok, zatial mi to vzdy pomohlo potlacit rozne kvasne a hnilobne procesy v zaludku, ked som sa prejedol alebo prilis rozriedil,kyseliny. Najma sladke na vrch masa je zabijak, hlavne ked sa to hojne zapije.