1

Téma: Detox pecene

Viete mi prosim nieco poradit na detox pecene? Ake pripravky su najlepsie a pripadne aj dieta? dakujem

2

Re: Detox pecene

Pozri na protokol dr Berksona, je v teme  http://rng.nazory.eu/pecen

3

Dobrý deň , chcela by som si urobiť očistu pečene podľa dr. Berksona, v predchádzajúcich stránkach som sa dočítala, že treba  silymarin rozdeliť do čo najčastejších  dávok, čiže viackrát denne, na  produkte je písané 2X - 300 mg, znamená to, že jedna capsula obsahuje 300 mg?, čiže užijem  3x1?  tiež  ALA, možem užiť 3x1 capsulu?  jedna obsahuje 300 mg. Taktiež neviem, neviem či to treba užívať spolu, alebo  po malom časovom odstupe cca 15 minut? , medzi užívaním?Tiež by som chcela vedieť, selén mám  100 mcg v
jednej tabletke, takže si to tiež mám rozdeliť do viac dávok?  Možno všetko spolu užiť a zapiť vodou, alebo  zhltnúť spolu s jedlom?  Sú potrebné  nejaké obmedzenia v strave? Alebo možno konzumovať všetko? Ako dlho by mala táká kúra trvať, stačí  15  dní? Prosím o skorú odpoved, chcem začať čím skôr, ale chcem to robiť správne, aby to malo čo najväčší efekt. Za odpoved dakujem a prajem pekný  zvyšok dňa.

Naposledy upravil: Helena (2012-02-18 16:25:38)

4

Protokol dr Berksona zvysuje tok zlci, cim sa pecen cisti a zaroven zvysuje vytvaranie novych hepatalnych buniek. Na to, aby sa ta zamorena zlc znova nereabsorbovala treba brat hromadu mikrovlaknin, do ktorej sa zlc nasaje a tie ju vynesu aj so zamorenim von z tela.
Ja to delim na tri davky a podla toho som si povodne objednaval doplnky, aby to sedelo na tie odporucene denne davky.
Viac sylimarinu ani ALA ti nezaskodi, max selenu odporucaneho by nemalo presiahnut 800 mikrogramov.

Obvykla cistiaca "kura" je 3 tyzdne, ale to velmi zalezi od stupna zamorenia pecene.
Ludia s hepatitidou C pouzivaju tuto metodu dlhe mesiace, lebo poskodenie virusom je znacne a neprestajne. Vysoke percento po case ten virus ale potlaci, co je velky uspech, lebo lekari to chemickymi liekmi zatial nevedia. Silne antiviralne totiz skodia peceni velmi znacne, tj nie je to system, ako ist na hep.C.

5

Ďakujem pekne za skorú odpoveď, a tie mikrovlákniny  mám užívať aspon 3x denne alebo viac? Mám aj  Fiber star, možem to striedať so psyllium? Správne sa to má brať  1/2 hodinu pred jedlom alebo po jedle, 1 velká polievková lyžica
zapit 1/2 l vody? prajem príjemný deň a ďakujem za váš čas

Naposledy upravil: Helena (2012-02-19 08:14:42)

6

3 krat denne lyzica, to neviem ci dlho vydrzis. Ale definitivne aspon lyzica denne k normalnej potrave s dostatkom zelenin ti znacne precisti telo a podpori tvoje probiotika.

Fiber star je ukrutne draha obycajna vlaknina, zo zlozkami , kde najucinnejsie su obycajne plevy z indickeho zrna, pod menom psylium(Plantago ovata, skorocel indicky, isabgol) A samozrejme aby tablety drzali dokopy su tam tabletovacie e-cka, co nase telo nepotrebuje.
V USA pouzivaju starsi ludia casto tieto vlakniny pod roznymi menami, jedno z najznamejsich je Metamucil, co je ovela lacnejsie, ako tie Star produkty, ale aj tak este zbytocne drahe voci neznackovym produktom.
Kedy to beries je dost jedno, len nepi na vacsie jedlo privela vody, lebo si prilis rozriedis kyseliny. Tj najlepsie to ber medzi jedlami

7

RNG ďakujem za odpoveď a prosim , ešte by som chcela vedieť, či možem    brať doplnky na candidu, candex a oregano a zároveň si robiť detox pečene.  ďakujem

8

Nevidim dovod, pre co nie. Tak to mas jednou" ranou dve muchy".
Naviac pri protokole dr Berksona je dobre brat hromady mikrovlaknin, aby vyniesli zamorenu zlc von, inac sa reabsorbuje spolu s toxinami v nej.

9

ďakujem, idem na to, príjemný deň

10

OK